Beste bezoeker,

We gaan over naar een ander bibliotheeksysteem. De komende weken zullen er steeds meer diensten worden geïntroduceerd. Hou onze website in de gaten voor de updates.

Op dit moment is het weer mogelijk om in de vestigingen materialen te lenen en in te leveren. Mijn menu op de website is beschikbaar. Hier kun je reserveren, zoeken in de catalogus en geleende materialen verlengen. De eerste keer zal je bij het gebruik van mijn menu met een tijdelijk wachtwoord moeten inloggen.

Lees meer.

Online bieb

Overstap nieuw bibliotheeksysteem.

Beste bezoeker,

We gaan over naar een ander bibliotheeksysteem. De komende weken zullen er steeds meer diensten worden geïntroduceerd. Hou onze website in de gaten voor de updates.

Op dit moment is het mogelijk om in de vestigingen materialen te lenen en in te leveren. Mijn menu op de website is beschikbaar. Hier kun je reserveren, zoeken in de catalogus en geleende materialen verlengen. De eerste keer zal je bij het gebruik van mijn menu met een tijdelijk wachtwoord moeten inloggen. Lees meer.

Boeken zoeken

Op zoek naar een boek? Dat doe je gemakkelijk via de online catalogus, met meer dan 200.000 materialen. Zoek op auteur, titel of onderwerp. Wil je liever rondsnuffelen? Dat kan via de collectie. Hier kun je naar hartelust door onze digitale boekenplanken rondkijken per genre. 

Biebzaken online regelen

Boeken reserveren en verlengen doe je heel gemakkelijk via Mijn Menu. Hier kun je tal van zaken inzien, bijvoorbeeld welke boeken je thuis hebt, of je nog te-laat-geld moet betalen, en hoeveel tegoed er nog op je pas staat. Ook kun je hier je persoonlijke gegevens aanpassen.
 

Betalen via iDEAL

Lidmaatschapsgeld, leengeld en te-laat-geld kun je gemakkelijk op elk moment via iDEAL betalen. Ook tickets voor activiteiten van de Bibliotheek kun je direct via iDEAL betalen.

*Momenteel is betalen via iDEAL nog niet mogelijk wegens de overstap naar een nieuw systeem. We hopen dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Apps van de Bibliotheek

 • Bibliotheek app

  Onze nieuwe app is binnenkort beschikbaar. 

  We houden je op de hoogte!

 • E-books app

  Voor het lezen van e-books van de Online Bibliotheek gebruik je de e-books app.

  Meer informatie over de app

 • LuisterBieb app

  Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. 

  Meer over de app en downloaden

Volg ons online

Meer online bronnen van de Bieb

 • Delpher

  Op Deplher vind je ruim 90 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit de 15e tot 21e eeuw. 

  Naar de website van Delpher

 • Betrouwbare digitale bronnen

  Bij de bieb vind je betrouwbare online bronnen over allerlei onderwerpen, sommigen ervan zijn uitsluitend voor Bibliotheekleden beschikbaar.

  Ga naar het overzicht

 • Apps voor kinderen

  Er zijn veel leuke apps voor kinderen die te maken hebben met boeken en lezen. Bibliotheek.nl heeft deze beoordeeld en een selectie gemaakt.

  Naar de apps