Tarieven en voorwaarden

Lidmaatschap

Het eerste jaarabonnement is niet tussentijds opzegbaar. Na een jaar wordt het lidmaatschap automatisch omgezet in een lidmaatschap voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand.

Betalen met automatische incasso

Wanneer je met automatische incasso betaalt krijg je €2.50 korting op je abonnement. Wanneer je kiest voor automatische incasso, staat er in 'Mijn menu' tijdig een bericht voor je klaar over het verstrijken van het lidmaatschapsjaar. Dit wordt automatisch met een jaar verlengd. Het gemachtigde bedrag wordt afgeschreven rond de 25e van de maand voorafgaand aan het nieuwe lidmaatschapsjaar. Op de afschrijving vind je jouw lidmaatschapsnummer terug als kenmerk.

Betalen via internetbankieren of IDEAL

Je kunt ook betalen via internetbankieren. Vermeld je pasnummer en gebruik de volgende bankgegevens: IBAN NL42RABO0172958350 (BIC: RABONL2U) t.a.v. Bibliotheek De Kempen, Valkenswaard. Betalen via iDEAL is ook mogelijk, dit kan via Mijn Menu.

Abonnement wijzigen

Na het eerste jaar kun je je abonnement op elk gewenst moment wijzigen in een ander abonnement. In het eerste jaar kun je het abonnement alleen wijzigen naar een duurder abonnement. Dit kan eenvoudig via e-mail: info@bibliotheekdekempen.nl.

Abonnement opzeggen

Het eerste jaarabonnement is niet tussentijds opzegbaar. Hierna heeft het abonnement een opzegtermijn van één maand. Je kunt je abonnement beëindigen door een mail te sturen naar info@bibliotheekdekempen.nl of te bellen naar 085-7733200.  

Tarieven voor reserveren

Binnen Bibliotheek De Kempen: gratis
Bij overige Bibliotheken: vanaf € 5,00 per materiaal
Bij Muziekweb en Filmbieb: € 3,50 per schijf (cd of dvd)

De gereserveerde titel wordt acht dagen kosteloos voor je apart gehouden bij de vestiging van jouw keuze. De bestelling niet opgehaald? Dan gaat het materiaal terug in de collectie en vervalt de reservering.

Te-laat-geld per week

Te-laat-geld per week gaat in op de dag nadat de uitleentermijn is verstreken. Maak je buiten openingstijden gebruik van de inleverbus? Houd er dan rekening mee dat de materialen pas worden ingenomen op het moment dat de Bibliotheek weer open is.

Te-laat-gelden worden niet in rekening gebracht bij het STER-abonnement en een jeugdabonnement van 0 - 13 jaar.

Schriftelijke materialen, cd-rom/dvd informatief: € 0,50
Games, dvd recreatief: € 3,50
Toptitels: € 2,00

Overige tarieven

Herinneringskoffer voor thuis: € 5,00
Kopieer/print-pas( niet-leden) en duplicaatpas € 2,50
Kopieën/prints zwart/wit A4/A3: € 0,10/ € 0,20
Kopieën/prints kleur A4/A3: € 0,25/ € 0,50

Voorwaarden klein abonnement en abonnement 14 t/m 17 jaar

Deze deze abonnementen werken met 'leenstrippen'. Een verlenging geldt als een nieuwe uitlening (strip). Het aantal te lenen materialen dat gekoppeld is aan de abonnementssoort is één jaar geldig. Bij de vervaldatum van het jaarabonnement, vervallen de (oude) 'leenstrippen'.
 

Voorwaarden Sterabonnement: geen boete, wel een herinnering

Het Sterabonnement is boetevrij. Je betaalt dan geen vergoeding voor het te laat inleveren van materialen. Dat wil niet zeggen dat je de materialen eindeloos mag houden. Wordt een boek niet teruggebracht? Dan ontvang je na enige tijd een herinnering. Als de materialen uiteindelijk niet terugkeren naar de Bibliotheek, zijn we genoodzaakt een factuur te sturen met de vervangingskosten van het (zoekgeraakte) materiaal.
 

Lenen van E-books en Luisterboeken

E-books en Luisterboeken lenen gaat via het aanbod van de Online Bibliotheek. Je leent tot 10 titels tegelijk. De titels zijn 21 dagen beschikbaar. Met een klein abonnement mag je 6 e-books en 6 luisterboeken per jaar lenen. Met een basis- en ster-abonnement leen je een onbeperkt aantal e-books en luisterboeken. 

Met een jeugdabonnement leen je tot 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk. Je kunt alle jeugdtitels non-fictie & fictie (t/m D-boeken) lenen, alle Lezen voor de lijst-titels en alle oorspronkelijk Nederlandstalige romans (met code NUR 301) van uitgeverij De Bezige Bij en Singel Uitgeverijen (Arbeiderspers, Querido, Nijgh & Van Ditmar).

Regels voor internetgebruik

Wil je gebruik maken van internet, op de computers van Bibliotheek De Kempen? Dan gelden daarbij de bepaalde spelregels.