Beste bezoeker,

We gaan over naar een ander bibliotheeksysteem. De komende weken zullen er steeds meer diensten worden geïntroduceerd. Hou onze website in de gaten voor de updates.

Op dit moment is het weer mogelijk om in de vestigingen materialen te lenen en in te leveren. Mijn menu op de website is beschikbaar. Hier kun je reserveren, zoeken in de catalogus en geleende materialen verlengen. De eerste keer zal je bij het gebruik van mijn menu met een tijdelijk wachtwoord moeten inloggen.

Lees meer.

Tarieven en voorwaarden

Lidmaatschap

Het eerste jaarabonnement is niet tussentijds opzegbaar. Na een jaar wordt het lidmaatschap automatisch omgezet in een lidmaatschap voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand.

Betalen met automatische incasso

Wanneer je met automatische incasso betaalt krijg je €2.50 korting op je abonnement. Wanneer je kiest voor automatische incasso, staat er in 'Mijn menu' tijdig een bericht voor je klaar over het verstrijken van het lidmaatschapsjaar. Dit wordt automatisch met een jaar verlengd. Het gemachtigde bedrag wordt afgeschreven rond de 25e van de maand voorafgaand aan het nieuwe lidmaatschapsjaar. Op de afschrijving vind je jouw lidmaatschapsnummer terug als kenmerk.

Betalen via internetbankieren of IDEAL

Je kunt ook betalen via internetbankieren. Vermeld je pasnummer en gebruik de volgende bankgegevens: IBAN NL42RABO0172958350 (BIC: RABONL2U) t.a.v. Bibliotheek De Kempen, Valkenswaard. Betalen via iDEAL is ook mogelijk, dit kan via Mijn Menu.

Abonnement wijzigen

Na het eerste jaar kun je je abonnement op elk gewenst moment wijzigen in een ander abonnement. In het eerste jaar kun je het abonnement alleen wijzigen naar een duurder abonnement. Dit kan eenvoudig via e-mail: info@bibliotheekdekempen.nl.

Abonnement opzeggen

Het eerste jaarabonnement is niet tussentijds opzegbaar. Hierna heeft het abonnement een opzegtermijn van één maand. Je kunt je abonnement beëindigen door een mail te sturen naar info@bibliotheekdekempen.nl of te bellen naar 085-7733200.  

Tarieven voor reserveren

Binnen Bibliotheek De Kempen: gratis
Buiten Bibliotheek De Kempen: vanaf € 3,00 per materiaal
Bij speciale Bibliotheken en universiteiten: vanaf € 6,00 per materiaal
Bij Muziekweb en Filmbieb: € 3,50 per cd of dvd

De gereserveerde titel wordt zes werkdagen kosteloos voor je apart gehouden bij de vestiging van jouw keuze. De bestelling niet opgehaald? Dan zijn we genoodzaakt na een week € 2,50 te berekenen. Bel of mail even, als langskomen niet lukt.

Te-laat-geld per week

Te-laat-geld per week gaat in op de dag nadat de uitleentermijn is verstreken. Maak je buiten openingstijden gebruik van de inleverbus? Houd er dan rekening mee dat de materialen pas worden ingenomen op het moment dat de Bibliotheek weer open is.

Schriftelijke materialen, cd-rom/dvd informatief: € 0,50
Games, dvd recreatief: € 3,50
Toptitels: € 2,00

Overige tarieven

Herinneringskoffer voor thuis: € 5,00
Kopieer/print-pas( niet-leden) en duplicaatpas € 2,50
Kopieën/prints zwart/wit A4/A3: € 0,10/ € 0,20
Kopieën/prints kleur A4/A3: € 0,25/ € 0,50

Voorwaarden abonnement jeugd 14 tot en met 17 jaar en klein abonnement

Deze twee abonnementen werken met 'leenstrippen'. Een verlenging geldt als een nieuwe uitlening (strip). Het aantal te lenen materialen dat gekoppeld is aan de abonnementssoort is één jaar geldig. Bij de vervaldatum van het jaarabonnement, vervallen de (oude) 'leenstrippen'.
 

Voorwaarden Sterabonnement: geen boete, wel een herinnering

Het Sterabonnement is boetevrij. Je betaalt dan geen vergoeding voor het te laat inleveren van materialen. Dat wil niet zeggen dat je de materialen eindeloos mag houden. Wordt een boek niet teruggebracht? Dan ontvang je na enige tijd een herinnering. Als de materialen uiteindelijk niet terugkeren naar de Bibliotheek, zijn we genoodzaakt een factuur te sturen met de vervangingskosten van het (zoekgeraakte) materiaal.
 

Lenen van E-books

E-books lenen gaat via het aanbod van de Online Bibliotheek. Met de abonnementen voor volwassenen leen je tot 10 titels tegelijk. De titels zijn 21 dagen beschikbaar.

Met een jeugdabonnement leen je tot 10 e-books tegelijk uit de jeugdcollectie (tot 15 jaar) en de selecties Lezen voor de Lijst 12 - 15 jaar en Lezen voor de Lijst 15+. Ook mag je tot 6 e-books per jaar uit de rest van de collectie (bijvoorbeeld titels voor volwassenen of 15+) lenen.

Regels voor internetgebruik

Wil je gebruik maken van internet, op de computers van Bibliotheek De Kempen? Dan gelden daarbij de bepaalde spelregels.