Activiteiten

Het hele jaar door zijn er in de Bibliotheek inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten voor jong en oud. Van lezingen tot workshops. Van boekpresentaties tot voorlezen. Van Talencafés tot gratis cursussen. We hebben voor ieder wat wils en iedereen is welkom, ook niet-leden.

Goed nieuws: onze jeugdactiviteiten gaan weer van start, ook in de zomer!
Hopelijk kunnen we in het najaar ook onze activiteiten voor volwassenen weer opstarten.

Neem een kijkje in de agenda en schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Agenda

Activiteiten voor jong en oud

Naar de activiteiten agenda

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Lezingen en workshops

Van gezondheid tot spirtualiteit. Van reizen tot opvoeding. Van natuur tot filosofie. Laat je inspireren tijdens de lezingen en workshops van de Bibliotheek. 

Jeugdactiviteiten

Ontdek de jeugdactiviteiten van de Bibliotheek. Boekpresentaties, voorlezen, DigiBiebLab workshops: we hebben iets leuks voor iedereen!

DigiBiebLab

In het DigiBiebLab valt van alles te leren, doen en ontdekken voor jong en oud. Ontdek de wereld en mogelijkheden van de toekomst en maak kennis met VR brillen, lasersnijden, 3D printers, vinylplotter, robots, Little Bits en een greenscreen. 

Boekpresentaties

De Bibliotheek is bij uitstek de plek om nieuwe boeken én (lokale) schrijvers te ontdekken. Kom eens langs bij één van onze boekpresentaties voor jong en oud.

KennisMakers

Heb je een jarenlange passie of specifieke kennis over een bepaald onderwerp? Iets wat je graag wilt delen met anderen? Wordt dan KennisMaker in de Bibliotheek. Ook nu kan dat, gewoon online!

Talencafés

Babbel jij een aardig woordje Engels, Duits, Spaans, Frans of Italiaans en wil je blijven oefenen? Kom dan naar één van onze gratis Talencafés.


Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in Bibliotheek Valkenswaard. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Beter worden in (digi)taal

Nederlands leren of oefenen? Of beter worden op de computer en internet? De Bibliotheek helpt iedereen, ook niet-leden. Ontdek onze taalcafés en cursussen Klik & Tik en DigiSterker.