Activiteiten

Het hele jaar door zijn er in de Bibliotheek inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten voor jong en oud.

Van lezingen tot workshops. Van boekpresentaties tot voorlezen. Van Talencafés tot gratis cursussen. Iedereen is welkom, ook niet-leden.

Neem een kijkje in de agenda en schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.


Agenda

Activiteiten voor jong en oud

Naar de activiteiten agenda

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Binnenkort in de bieb voor jeugd

Binnenkort in de bieb voor volwassenen

Hulp bij digitale vragen

Wil je leren werken met de computer? Of heb je vragen over de digitale overheid? De Bibliotheek helpt gratis. Ook als je geen lid bent.

Meer over Klik en Tik: Cursus computer en internet

Meer over DigiSterker: Cursus Digitale Overheid

Meer over Informatiepunt: Hulp bij vragen over de digitale overheid

Voor kinderen

We hebben een hoop leuke activiteiten op de planning staan! Deze maand in de bieb: een magische middag met Harry, Ron en Hermelien, een uniek pakjesavond cadeau maken met de laserbox en vloggen als Freek Vonk. Voor ukkies is er natuurlijk Boekjes en Babbels, de Babybieb en Muziek in de bieb!

Ontdek alle jeugdactiviteiten


Lezingen en workshops

Van gezondheid tot spirtualiteit. Van reizen tot opvoeding. Van natuur tot filosofie. Laat je inspireren tijdens de lezingen en workshops van de Bibliotheek. 

Bekijk de activiteiten

Jeugdactiviteiten

Ontdek de jeugdactiviteiten van de Bibliotheek. Boekpresentaties, voorlezen, DigiBiebLab workshops: we hebben iets leuks voor iedereen!

Naar de jeugdactiviteiten

DigiBiebLab

In het DigiBiebLab valt van alles te leren, doen en ontdekken voor jong en oud. Ontdek de wereld en mogelijkheden van de toekomst en maak kennis met VR brillen, lasersnijden, 3D printers, vinylplotter, robots, Little Bits en een greenscreen. 

Naar de agenda

BREIN!

Bij de Bibliotheek vind je een (online) programmering over allerlei facetten van het brein gecombineerd met allerlei informatie, tips, collectie aanbevelingen, weetjes, filmpjes en links naar interessante websites.

Lees meer

Boekpresentaties

De Bibliotheek is bij uitstek de plek om nieuwe boeken én (lokale) schrijvers te ontdekken. Kom eens langs bij één van onze boekpresentaties voor jong en oud.

Naar de agenda

Talencafés

Babbel jij een aardig woordje Engels, Duits, Spaans, Frans of Italiaans en wil je blijven oefenen? Kom dan naar één van onze gratis Talencafés.

Bekijk de Talencafés

KennisMakers

Heb je een jarenlange passie of specifieke kennis over een bepaald onderwerp? Iets wat je graag wilt delen met anderen? Wordt dan KennisMaker in de Bibliotheek. Ook nu kan dat, gewoon online!

Lees meer

Online cursussen

Met onze cursussen blijf je jezelf ontwikkelen. Er is keuze uit ruim 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden.

Bekijk de cursussen


Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in Bibliotheek Valkenswaard. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Lees meer

Beter worden in (digi)taal

Nederlands leren of oefenen? Of beter worden op de computer en internet? De Bibliotheek helpt iedereen, ook niet-leden. Ontdek onze taalcafés en cursussen Klik & Tik en DigiSterker.

Bekijk de cursussen en activiteiten