Activiteiten

  • Talencafés

    Je Engels, Frans, Spaans of Duits oefenen? Dat doe je bij onze gratis Talencafés!

    Ontdek

  • Boekjes & Babbels

    De leukste activiteit voor ukkies!

    Kom je langs?

Het hele jaar door zijn er in de Bibliotheek inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten voor jong en oud. Van lezingen tot workshops. Van boekpresentaties tot voorlezen. Van Talencafés tot gratis cursussen. We hebben voor ieder wat wils en iedereen is welkom, ook niet-leden.

Neem een kijkje in de agenda en schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.


Agenda

Activiteiten voor jong en oud

Naar de activiteiten agenda

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Leuk voor kinderen

Magie in de Bibliotheek

25 jaar geleden kwam Harry Potter deel 1 uit. Tijd voor een feestje! Doe mee met een 'bezemsteelwedstrijd' met Dash en Dot-robots, ga met het greenscreen op de foto, kom knutselen, quizzen en meer.

Boekjes & Babbels

Een gezellig uurtje in de bibliotheek, voor (groot)ouders met jonge kinderen tot 4 jaar. We gaan voorlezen en samen boekjes bekijken. Schuif je gezellig aan?


Nieuw: De Verraspas

Speciaal voor iedereen die zich graag laten verrassen en inspireren door het activiteiten aanbod. Met deze pas krijg je tot €5,- korting op onze workshops, cursussen en lezingen. Daarnaast kun je met deze pas onze 160 online cursussen volgen en de TijdschriftenBieb-app gebruiken. Ook organiseren we een keer per jaar een bijzondere activiteit, waar je gratis aan deel kunt nemen. Voor €15,- heb jij een Verraspas.

Lezingen en workshops

Van gezondheid tot spirtualiteit. Van reizen tot opvoeding. Van natuur tot filosofie. Laat je inspireren tijdens de lezingen en workshops van de Bibliotheek. 

Jeugdactiviteiten

Ontdek de jeugdactiviteiten van de Bibliotheek. Boekpresentaties, voorlezen, DigiBiebLab workshops: we hebben iets leuks voor iedereen!

DigiBiebLab

In het DigiBiebLab valt van alles te leren, doen en ontdekken voor jong en oud. Ontdek de wereld en mogelijkheden van de toekomst en maak kennis met VR brillen, lasersnijden, 3D printers, vinylplotter, robots, Little Bits en een greenscreen. 

BREIN!

Bij de Bibliotheek vind je een (online) programmering over allerlei facetten van het brein gecombineerd met allerlei informatie, tips, collectie aanbevelingen, weetjes, filmpjes en links naar interessante websites.

Boekpresentaties

De Bibliotheek is bij uitstek de plek om nieuwe boeken én (lokale) schrijvers te ontdekken. Kom eens langs bij één van onze boekpresentaties voor jong en oud.

Talencafés

Babbel jij een aardig woordje Engels, Duits, Spaans, Frans of Italiaans en wil je blijven oefenen? Kom dan naar één van onze gratis Talencafés.

KennisMakers

Heb je een jarenlange passie of specifieke kennis over een bepaald onderwerp? Iets wat je graag wilt delen met anderen? Wordt dan KennisMaker in de Bibliotheek. Ook nu kan dat, gewoon online!

Online cursussen

Met onze cursussen blijf je jezelf ontwikkelen. Er is keuze uit ruim 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden.


Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in Bibliotheek Valkenswaard. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Beter worden in (digi)taal

Nederlands leren of oefenen? Of beter worden op de computer en internet? De Bibliotheek helpt iedereen, ook niet-leden. Ontdek onze taalcafés en cursussen Klik & Tik en DigiSterker.