Activiteiten

Het hele jaar door zijn er in de Bibliotheek inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten voor jong en oud. Van lezingen tot workshops. Van boekpresentaties tot voorlezen. Van Talencafés tot gratis cursussen. We hebben voor ieder wat wils en iedereen is welkom, ook niet-leden.

Momenteel zijn onze Bibliotheken gesloten.
Je bent van harte welkom bij één van onze online lezingen of spreekuren. 

Neem een kijkje in de agenda en schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen.

Agenda

Activiteiten voor jong en oud

Naar de activiteiten agenda

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Aanmelden voor de nieuwsbrief


BREIN!

Het brein. We hebben er allemaal mee te maken en ons brein maakt ons grotendeels tot wie we zijn. Maar ook het brein van anderen en dingen om ons heen speelt een rol in ons leven. Benieuwd?

Vanaf nu vind je bij Bibliotheek De Kempen een (online) programmering over allerlei facetten van het brein gecombineerd met allerlei informatie, tips, collectie aanbevelingen, weetjes, filmpjes en links naar interessante websites. 

Online activiteiten BREIN!

Workshop: Spraak- en taalontwikkeling en signalering taalontwikkelingsstoornis (TOS)
Deze workshop staat volledig in het teken van spraak- en taalontwikkeling én hoe je signalen herkent van een taalontwikkelingsstoornis (TOS) bij jonge kinderen.
Dinsdagavond 18 mei.

Wat als je brein informatie anders verwerkt?
Annelies van der Heijden geeft informatie over conceptuele denkers en beelddenkers. Daarnaast worden ook de onderwerpen Communicatie en Welbevinden besproken. Want ook in je werk, sociale leven en studie kun je aanlopen tegen problemen en misvattingen.
Donderdagavond 27 mei.

Esther Bergsma: Het hoogsensitieve brein
Esther Bergsma - auteur van o.a. 'Het Hoogsensitieve Brein' - geeft inzicht in de unieke werking van de hersenen van HSP en tot welke problemen, maar vooral ook talenten dat leidt.
Maandagavond 31 mei.

Lezingen en workshops

Van gezondheid tot spirtualiteit. Van reizen tot opvoeding. Van natuur tot filosofie. Laat je inspireren tijdens de lezingen en workshops van de Bibliotheek. 

Jeugdactiviteiten

Ontdek de jeugdactiviteiten van de Bibliotheek. Boekpresentaties, voorlezen, DigiBiebLab workshops: we hebben iets leuks voor iedereen!

DigiBiebLab

In het DigiBiebLab valt van alles te leren, doen en ontdekken voor jong en oud. Ontdek de wereld en mogelijkheden van de toekomst en maak kennis met VR brillen, lasersnijden, 3D printers, vinylplotter, robots, Little Bits en een greenscreen. 

Boekpresentaties

De Bibliotheek is bij uitstek de plek om nieuwe boeken én (lokale) schrijvers te ontdekken. Kom eens langs bij één van onze boekpresentaties voor jong en oud.

KennisMakers

Heb je een jarenlange passie of specifieke kennis over een bepaald onderwerp? Iets wat je graag wilt delen met anderen? Wordt dan KennisMaker in de Bibliotheek. Ook nu kan dat, gewoon online!

Talencafés

Babbel jij een aardig woordje Engels, Duits, Spaans, Frans of Italiaans en wil je blijven oefenen? Kom dan naar één van onze gratis Talencafés.

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in Bibliotheek Valkenswaard. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Beter worden in (digi)taal

Nederlands leren of oefenen? Of beter worden op de computer en internet? De Bibliotheek helpt iedereen, ook niet-leden. Ontdek onze taalcafés en cursussen Klik & Tik en DigiSterker.