Bibliotheek De Kempen

Mijn Menu

Boeken zoeken, reserveren en verlengen.

Lees meer

Bekijk de agenda

Activiteiten in de Bibliotheek

Agenda

We zijn open!

Bibliotheek Bergeijk, Bladel, Budel, Eersel, Reusel, Oirschot, Valkenswaard zijn van maandag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdagochtend, van 10:00 tot 12:00 uur geopend. Bibliotheek Maarheeze is op dinsdagochtend en donderdag open van 10:00 tot 12:00 uur.

Bibliotheek Hapert is tijdens de zomervakantie, vanaf 13 juli, gesloten. 
 

Corona maatregelen versoepeld

Om te zorgen dat het verblijf in de bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt hebben we enkele belangrijke regels. Lees deze goed door voordat je naar de bibliotheek komt.

De afgelopen weken zijn onze maatregelen weer versoepeld. Zo kun je vanaf nu weer gebruik maken van de leestafels en werkplekken. De werkplekken zijn alleen beschikbaar met reservering. We werken met blokken van een half uur. Reserveren kan bij voorkeur via email, naar de betreffende vestiging. Geef je naam, contactgegevens, vestiging en de gewenste dag en tijdstip door. 

Online Tutorials DigiBiebLab

Onze DigiBiebLab techneuten maken de leukste Online Tutorials voor kids. Maak je eigen animatiefilm met stop motion, leer een 3D ontwerpen of stickers maken, programmeer je eigen muziekband of ga de Minecraft Challenge aan!
 

Doe mee met de Kinderpodcast Battle

Zit jij in groep 5, 6, 7, 8 of in de brugklas? Doe dan mee met de Kinderpodcast Battle en ontdek de verhalenvertellen in jezelf. Maak een podcast van maximaal 5 minuten die past bij het thema van de Kinderboekenweek: ‘En toen?’. Duik in de geschiedenis en breng het verhaal tot leven. Maak kans op een workshop radio maken én krijg een rol in de podcast Leesbeesten & Luistervinken.

VakantieLezen

Kinderen uit groep 3 t/m 7 kunnen dit jaar met de bieb op reis. Met VakantieLezen lezen ze zichzelf de wereld rond! Ze gaan op een spannende ontdekkingsreis en maken daarbij kans op mooie prijzen. Met VakantieLezen stimuleren we, samen met de basisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen.

Tips voor Thuis

We hebben de leukste gratis lees-, luister-, leer- en kijk tips voor kinderen, jongeren én volwassenen voor je verzameld. We vullen ze regelmatig aan. Laat je inspireren!

E-books en Luisterboeken

Via de online Bibliotheek heb je je boekenkast altijd op zak. Met je abonnement heb je toegang tot ruim 20.000 e-books en luisterboeken. Ontdek de mooiste verhalen en laat je inspireren.

KennisMakers

Heb je een jarenlange passie of specifieke kennis die je graag wilt delen met anderen? Word dan KennisMaker in de Bibliotheek.

Beter worden in (digi)taal

Nederlands leren of oefenen? Of beter worden op de computer en internet? De Bibliotheek helpt iedereen, ook niet-leden. Ontdek onze cafés en (gratis) cursussen.

Blijf op de hoogte via Facebook, Twitter en de digitale nieuwsbrief