Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire kinderboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er bij ons te doen is.

  • Voorleesfilmpjes

    De mooiste digitale prentenboeken


📚 Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerpNieuw: meertalige voorleesfilmpjes

Geniet van ruim 100 prachtige voorleesfilmpjes. Nu ook in het Pools, Arabisch en Turks. Veel kijk en luisterplezier!

Ontdek de filmpjes

Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Naar Boekstart.nl

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Gratis BoekStart-Koffertje

Heb je een BoekStart-Bon ontvangen? Kom langs en haal je gratis BoekStart koffertje op! Ook als ouder krijg je drie maand een gratis proefabonnement. Geen bon ontvangen? Neem contact op met je lokale Bibliotheek.

Vestigingen en openingstijden

BoekStart Activiteiten

We hebben in onze vestigingen regelmatig BoekStart activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook ben je bij het inloopspreekuur welkom voor persoonlijk advies van onze BoekStart-Coaches.

Naar de activiteiten

Ontdek de Digitale Voorleestas

Samen lezen was nog nooit zo leuk! De tas zit vol met digitale prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Bekijk ze allemaal.

Naar de Voorleestassen

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Bekijk de brochure

VoorleesExpress

Heeft jouw kind een taalachterstand? Meld je dan aan voor de VoorleesExpress, een gratis leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van alles wat er te doen is in de Bibliotheek en meld je aan voor de nieuwsbrief. Je krijgt nieuwtjes via e-mail en wij houden je op de hoogte als er nieuwe activiteiten zijn.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen