Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire kinderboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er bij ons te doen is.

  • Voorleesfilmpjes

    De mooiste digitale prentenboeken


šŸ“š Nieuwe boeken


Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

šŸ“± E-books en šŸŽ§ luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

BoekStart Activiteiten

We hebben in al onze vestigingen regelmatig BoekStart activiteiten, speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook ben je tijdens ons inloopspreekuur van harte welkom voor persoonlijk advies van onze BoekStart-Coach.

Ontdek de Digitale Voorleestas

Samen lezen was nog nooit zo leuk! De tas zit vol met digitale prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Bekijk ze allemaal.

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Voorleesfilmpjes

Als het Sint-Maartensspel in de stad wordt opgevoerd, leren Marieke en haar beertje dat het goed is om te delen wat ze zelf bezitten. Bekijk het hele boekenfilmpje in De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

VoorleesExpress

Heeft jouw kind een taalachterstand? Meld je dan aan voor de VoorleesExpress, een gratis leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Gratis BoekStart-Koffertje

Heb je een BoekStart-Bon ontvangen? Kom langs en haal je koffertje op! Is je kindje ouder dan 3 maanden, maar geen bon ontvangen? Neem dan contact op met je lokale Bibliotheek.

Vestigingen en openingstijden

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van alles wat er te doen is in de Bibliotheek en meld je aan voor de nieuwsbrief. Je krijgt nieuwtjes via e-mail en wij houden je op de hoogte als er nieuwe activiteiten zijn.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen