Word vrijwilliger bij de Bieb

Maak jij het verschil?

Bibliotheek De Kempen zoekt altijd enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Heb jij hart voor de Bibliotheek en wil je een steentje bijdragen? Dat kan op verschillende manieren. We horen graag hoe jij je kennis en talenten in wilt zetten.

Onze bibliotheek

Bibliotheek De Kempen voert het bibliotheekwerk uit in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard. Met onze visie ‘iedereen doet mee’ geven wij invulling aan ons bibliotheekwerk.
 

Vrijwilliger bij de Bibliotheek

Als vrijwilliger bij de Bibliotheek bieden we je graag een zinvolle vrijwilligersfunctie in een plezierige en inspirerende werkomgeving waarin je ruimte krijgt om bij te dragen aan de participatie en zelfontwikkeling van inwoners in onze regio. Hierin wordt je altijd begeleid door een professionele bibliotheekmedewerker. Als vrijwilliger kun je deelnemen aan interne cursussen/ workshops, personeelsbijeenkomsten en vieringen. Ook krijg je een gratis basis bibliotheekabonnement. 

Gastvrouw/Gastheer

Vind je het leuk om met mensen in gesprek te zijn en zit je graag met je neus in de boeken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als gastheer of gastvrouw ben je een van dé gezichten van de vestiging en draag je bij aan tevreden bezoekers. Je werkzaamheden variëren van het verwelkomen van bezoekers en te woord staan van bezoekers tot het presenteren en opruimen van boeken en andere media. Jouw werkzaamheden en enthousiasme zorgen voor een prettige sfeer in de bibliotheek.

Meer informatie en aanmelden
Neem contact met ons op via secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. We horen graag in welke vestiging je wil bijdragen.

Ondersteuning programmamaker

Het hele jaar door zijn er in de Bibliotheek inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten voor jong en oud. Van lezingen tot workshops. Van boekpresentaties tot voorlezen. Van Talencafés tot gratis cursussen. 

Wil jij meedenken over het programma, helpen bij de voorbereiding van de activiteiten en/of aanwezig zijn bij de lezing om de programmamaker of bibliotheekmedewerkers te ondersteunen? We horen het graag van je. 

Meer informatie en aanmelden
Neem contact met ons op via secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. We horen graag in welke vestiging/gemeente je wilt bijdragen.

Digitale Cursussen

Vind je het leuk om mensen te ondersteunen bij hun digitale vragen en ze op weg te helpen met de computer en internet? Gaat je hart sneller kloppen van tablets, smartphones en computers en alles wat daarmee te maken heeft? Zoek jij informatie rondom apps, mail en social media tot op de bodem uit? Dan zijn wij op zoek naar jou. Als vrijwilliger ondersteun je de bibliotheekmedewerker bij het beantwoorden van digitale vragen. Jouw werkzaamheden en enthousiasme zorgen voor een prettige sfeer en je geeft de deelnemers zelfvertrouwen om te leren werken met hun digitale apparaten. 

Meer informatie en aanmelden
Neem contact met ons op via secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. We horen graag in welke vestiging/gemeente je wil bijdragen.

DigiBiebLab

In het DigiBiebLab valt van alles te leren, doen en ontdekken. Hier maak je kennis met de mogelijkheden van de toekomst, waaronder een lasersnijder, 3D printers, robots, Little Bits, vinylsnijder en een greenscreen. 

Vind jij het leuk om kinderen en volwassenen te begeleiden bij het ontdekken van deze nieuwe technieken of een steentje bij te dragen aan het bedienen en/of onderhouden van de apparatuur? Word dan vrijwilliger bij het DigiBiebLab.
 

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 2 tot 8 jaar bij wie een taalachterstand is vastgesteld. Een vrijwilliger bezoekt gedurende twintig weken een gezin. Tijdens deze bezoeken introduceert de vrijwilliger het voorleesritueel en geeft ouders handvatten om taal- en leesplezier een vaste plek in het dagelijks gezinsleven te geven. 

Meer informatie en aanmelden
Wil jij een steentje bijdragen? We zijn op zoek naar voorleesvrijwilligers en voorleescoördinatoren.