Word vrijwilliger bij de Bieb

Maak jij het verschil?

Bibliotheek De Kempen zoekt altijd enthousiaste en betrokken vrijwilligers.

Heb jij een hart voor de bibliotheek en vind je het leuk om met mensen in gesprek te zijn? Én wil je meebouwen aan onze missie ‘springplank tot participatie en zelfontplooiing’? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als vrijwilliger ben je een van dé gezichten van de vestiging en draag je bij aan tevreden bezoekers. Je werkzaamheden variëren van het verwelkomen van bezoekers en te woord staan van bezoekers tot het presenteren en opruimen van boeken en andere media. Jouw werkzaamheden en enthousiasme zorgen voor een prettige sfeer in de bibliotheek.

Onze bibliotheek

Bibliotheek De Kempen voert het bibliotheekwerk uit in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard. Met onze visie ‘iedereen doet mee’ geven wij invulling aan ons bibliotheekwerk.

Jij…..

• Bent van nature gastvrij en representatief;
  • Bent vanzelfsprekend dol op boeken en lezen;
  • Hebt een oprechte interesse in mensen, zowel jong als oud;
  • Beschikt over een goede dosis enthousiasme en humor;
  • Bent minimaal één dagdeel in de week beschikbaar.

Wij bieden…..

• Een zinvolle vrijwilligersfunctie in een plezierige en inspirerende werkomgeving;
  • Ruimte om een bijdrage te leveren aan participatie en zelfontwikkeling van inwoners;
  • Begeleiding door een professionele bibliotheekmedewerker;
  • Deelname aan interne cursussen/ workshops, personeelsbijeenkomsten en vieringen;
  • Een gratis bibliotheekabonnement.

Meer weten of reageren?

We zoeken vrijwilligers voor de gemeenten Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-
de Mierden en Valkenswaard. Voor meer informatie kun je terecht in de bibliotheken van deze gemeenten. Of neem contact op met Johnny van den Berk (coördinator vrijwilligers), via j.vandenberk@bibliotheekdekempen.nl