Naar de catalogus

collectie online catalogus bibliotheek de kempen

U vindt de complete collectie van de bibliotheek in de (online) catalogus. Maandelijks komen er ruim 1000 exemplaren bij! Boeken zoeken en reserveren via tablet of smartphone? Doe het via de gratis app Bibliotheek Wise.

Met onze nieuwe webcatalogus kun je gemakkelijk zoeken en filteren. Zo is het eenvoudiger zoeken op auteur, titel, onderwerp, serie en “alles”. Het gevonden zoekresultaat verfijn je door het te filteren via de in de linker kolom staande rubrieken. Zoek je bijvoorbeeld op het onderwerp tuinieren, dan kun je de gevonden materialen vervolgens filteren op informatief, volwassenen, op een serie, auteur of op moestuinen, tuinaanleg etc.

In de nieuwe webcatalogus kun je ook zoeken in collecties van andere Brabantse en Nederlandse bibliotheken. Je kunt via de catalogus direct boeken, e-books, muziektitels en andere materialen aanvragen.

Schatkamer van de bibliotheek

De digitale etalages zijn de schatkamers van de bibliotheek. U vindt er dossiers over uiteenlopende onderwerpen, samengesteld door specialisten.

Er bestaan etalages over: Opvoeding en Onderwijs, Duurzaamheid, Design en Kunst, Water en er is een Culinaire Etalage.

 

Apps van de bibliotheek

apps bibliotheek

De bibliotheek heeft tal van apps in huis: voor het regelen van uw bibliotheekzaken en voor het lezen van e-books, korte verhalen, luisterboeken en poëzie.

E-books

Met uw bibliotheekpas kunt u gratis duizenden recente e-books lenen.

Beter in taal

Alle materialen die helpen bij het verbeteren van taal- en leesvaardigheid.

Lijsten maken in de nieuwe webcatalogus

In de nieuwe webcatalogus heb je nu ook de mogelijkheid zelf lijsten te maken van materialen:

Geef een *(asteriks) in op het zoekveld en zoek in "Alles". Je krijgt dan alle aanwezige titels in onze bibliotheekvestigingen. Vervolgens filter je op "volwassenen" (in typering) en op "DVD video" (in mediumsoort). Je krijgt een lijst van alle DVD’s voor volwassenen. Dit geeft erg veel mogelijkheden voor het bekijken van lijsten in de NBC. Denk aan tijdschriften, groot letterboeken, strips. Maar ook zoeken op genre en zelfs op reeksen en series is mogelijk. Je kunt filteren op alle zaken zoals deze in de linker kolom staan.