Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire jeugdboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er voor jou te doen is.

  • Werkstuk & Spreekbeurt

    Vind alle informatie.


Boekensnoepers: lezend de zomer door

Lezen in de vakantie is heerlijk ontspannend. Bij de Bibliotheek hebben we spannende, grappige, ontroerende, dikke en dunne boeken. In de vakantie kan je er ook nog eens een ijsje mee scoren!

Alle kinderen uit Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard krijgen op school een stempelkaart. Leen en lees 5 boeken, strips of tijdschriften bij de Bibliotheek en ontvang voor iedere uitlening 1 stempel. Vijf stempels verzameld? Lever de kaart in bij een van de deelnemende ijssalons en geniet van een gratis ijsje.

 

Vakantielezen voor groep 3 en 4

Tijdens Vakantielezen gaan jullie thuis op schattenjacht. Door de opdrachten te doen kunnen jullie alle schatten verzamelen. Voor elk land waarvan je de opdrachten af hebt, kun je een sticker ophalen in de Bibliotheek. 

Alle schatten gevonden? Dan maak je kans op leuke prijzen! 

Download en print de landkaart
Naar de uitleg.


E-books en luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op laptop, tablet of telefoon. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij helpen je met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. 

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Dyslectisch?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van alles wat er te doen is in de Bibliotheek en meld je aan voor de nieuwsbrief. Je krijgt nieuwtjes via e-mail en wij houden je op de hoogte als er nieuwe activiteiten zijn.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Voor ouders


VoorleesExpress

Heeft jouw kind een taalachterstand? Meld je aan voor De VoorleesExpress. Een gratis leesbevorderings-programma voor kinderen van 2 tot 8 jaar

Internet & Sociale Media

Veilig internet voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Hoe pak je dat aan? In deze gratis 8-delige e-cursus ‘Mediawijs opvoeden’ leer je op een positieve manier met je kind te praten over online gedrag.

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Leesbevordering

Op deze website vind je een aantal type kinderen, die allemaal hun eigen tiplijst hebben. Kijk in welk type jij jouw kind herkent en ontdek de beste tips.