Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren

Nieuw binnen | 📚 Boeken

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op laptop, tablet of telefoon. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Op deze pagina vind je per thema verschillende onderwerpen voor je werkstuk of spreekbeurt. Wij helpen je op weg! Er zit vast een onderwerp bij waar je meer over wil weten! Succes met je spreekbeurt of werkstuk!

Naar Werkstuk & Spreekbeurt

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Naar Mediawijsheid

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Naar Junior Einstein

Moeite met lezen?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Naar Lezen met dyslexie

Boekentips van kinderen voor kinderen!

De Waanzinnige Podcast is de podcast voor en door kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Per aflevering vertelt een leeftijdsgenootje in maximaal 10 minuten over een lievelingsboek en wordt er een stukje voorgelezen. Lezen is leuk en dankzij deze podcast kun je ontdekken welke boeken leuk zijn om te luisteren of te lezen. Ontdek het snel!

Luister De Waanzinnige Podcast en bekijk de boekentips

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van alles wat er te doen is in de Bibliotheek en meld je aan voor de nieuwsbrief. Je krijgt nieuwtjes via e-mail en wij houden je op de hoogte als er nieuwe activiteiten zijn.

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen


Voor ouders


VoorleesExpress

Heeft jouw kind een taalachterstand? Meld je aan voor De VoorleesExpress. Een gratis leesbevorderings-programma voor kinderen van 2 tot 8 jaar

Lees meer

Internet & Sociale Media

Veilig internet voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Hoe pak je dat aan? In deze gratis 8-delige e-cursus ‘Mediawijs opvoeden’ leer je op een positieve manier met je kind te praten over online gedrag.

Gratis inschrijven

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Lees meer

Leesbevordering

Op deze website vind je een aantal type kinderen, die allemaal hun eigen tiplijst hebben. Kijk in welk type jij jouw kind herkent en ontdek de beste tips. 

Naar de website

Dokter Leesplezier

Kinderen en ouders zijn van harte welkom voor een bezoek aan Dokter leesplezier met uitdagingen op het gebied van lezen en digitale geletterdheid.

Is lezen té makkelijk, of juist lastig of saai? Hulp nodig bij je spreekbeurt of werkstuk? Of heb je als ouder vragen over voorlezen, geschikte boeken, apps, leesgames, je kind motiveren meer te lezen, geschikte boeken voor je kind met dyslexie? 

Onze leesmediaconsulenten geven advies, tips, luisteren, beantwoorden vragen en bieden hulp bij het vinden van het juiste boek. Maak een persoonlijke afspraak door een mail te sturen naar de vestiging bij jou in de buurt en we nemen contact met je op.

Naar de contactgegevens