Film en muziek

Vind je favoriete liedje en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb en kijk voor je favoriete films en series op Filmbieb. Voor het gebruik van deze diensten betaal je een bedrag van € 3,50 per materiaal. Dit geldt voor alle abonnementen.


FilmBieb

Met Filmbieb, de filmbibliotheek van Nederland, heb je toegang tot een groeiende collectie (inter)nationale films & series voor jong en oud. Met ruim 3.500 films en 500 series voor jong en oud is hier voor ieder wat wils te vinden.

Daarnaast vind je op Filmbieb veel trailers en  achtergrondinformatie. Je kunt alle titels aanvragen en laten bezorgen bij je lokale bieb. 

Voor de dienstverlening via FilmWeb betaal je € 3.50 per geleende schijf.

Ga naar FilmBieb

MuziekWeb

Als lid van de Bibliotheek kun je via Muziekweb 24 uur per dag meer dan 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s aanvragen en naar de lokale Bibliotheek laten versturen. Dit kan zowel via de website van Muziekweb als in de online catalogus. 

Als lid kun je in de lokale Bibliotheek gratis naar de complete collectie luisteren. Ook kun je cd's lenen.

Voor de dienstverlening via MuziekWeb betaal je € 3.50 per geleende schijf.

Ga naar MuziekWeb

Handige websites

IMDB

De Internet Movie Database is een online databank met films, televisieseries, acteurs en videogames. De website biedt uitgebreide informatie over films en series, zoals de bijbehorende cast en crew en lezers kunnen recensies en beoordelingen toevoegen.

Naar IMDB

Kijkwijzer

Kijkwijzer informeert ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma, film of game schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat met het geven van een leeftijdsaanduiding en het aangeven of bijvoorbeeld Angst of Geweld voorkomen.

Naar Kijkwijzer