Beste bezoeker,

We gaan over naar een ander bibliotheeksysteem. De komende weken zullen er steeds meer diensten worden geïntroduceerd. Hou onze website in de gaten voor de updates.

Op dit moment is het weer mogelijk om in de vestigingen materialen te lenen en in te leveren. Mijn menu op de website is beschikbaar. Hier kun je reserveren, zoeken in de catalogus en geleende materialen verlengen. De eerste keer zal je bij het gebruik van mijn menu met een tijdelijk wachtwoord moeten inloggen.

Lees meer.

Leesclubs

Lees je graag? En praat je graag over boeken? Word dan lid van een leesclub of richt er zelf een op. In de regio van Bibliotheek De Kempen zijn verschillende leesclubs actief.

Deelnemen aan een leesclub

Voor mensen die het leuk vinden om hun interesse in boeken te delen met anderen, is een leesclub ideaal. Elk lid leest hetzelfde boek en komt dan bij elkaar om het boek te bespreken. Door je inzichten, gedachten en ervaringen met elkaar te delen, ontdek je vaak hele nieuwe kanten van een boek.

Onderling spreken de leden af hoe vaak ze bij elkaar komen en waar. Soms draait de leesclub onder leiding van een gespreksleider maar vaak houden de leden bij toerbeurt een inleidend praatje over het boek en/of de schrijver en leidt één van hen de bijeenkomst.

De leesclubcollectie van de Bibliotheek

Neem je deel aan een leesclub? De Bibliotheek biedt een handige service waarmee je gemakkelijk boeken kunt reserveren en bestellen voor alle deelnemers. De leesclubcollectie bestaat uit ruim 350 titels. Hierin zijn titels opgenomen die bij veel leesclubs populair zijn, waaronder ook nieuw verschenen titels. De collectie is samengesteld in samenwerking met verschillende Bibliotheken in Noord-Brabant en Limburg en wordt elk jaar uitgebreid met nieuwe titels.

Webshop Leesclubcollectie

Leesclubs kunnen titels uit de leesclubcollectie kiezen en reserveren via de online Webshop. Zo kun je gemakkelijk voor een heel jaar boektitels plannen en lenen.