Beste bezoeker,

We gaan over naar een ander bibliotheeksysteem. De komende weken zullen er steeds meer diensten worden geïntroduceerd. Hou onze website in de gaten voor de updates.

Op dit moment is het weer mogelijk om in de vestigingen materialen te lenen en in te leveren. Mijn menu op de website is beschikbaar. Hier kun je reserveren, zoeken in de catalogus en geleende materialen verlengen. De eerste keer zal je bij het gebruik van mijn menu met een tijdelijk wachtwoord moeten inloggen.

Lees meer.

Landelijk lenen

Wil je een keer in een andere Bibliotheek materialen lenen? Dat kan heel simpel met landelijk lenen. Ongeveer 90% van alle Bibliotheken doet hier aan mee, controleer op de website van de Nationale Bibliotheekpas of de vestiging van jouw keuze ook mee doet.

 

 1. Ga naar de Informatiebalie

  Neem bij je eerste bezoek aan een andere Bibliotheek altijd je
  bibliotheekpas en een geldig identiteitsbewijs mee. Ga naar de informatiebalie, waar een medewerker je pas controleert en registreert. Je kunt nu materialen lenen bij deze Bibliotheek.

 2. Materialen lenen

  Bij lenen met de Nationale Bibliotheekpas gelden de voorwaarden van de Bibliotheek waar je leent. Bij elke uitlening worden automatisch je gegevens gecontroleerd. Wil je meer weten over de voorwaarden? Vraag het bij de informatiebalie.

 3. Materialen inleveren

  Het inleveren van de materialen kunt je doen bij de Bibliotheek waar je geleend hebt, of in je eigen Bibliotheek. De voorwaarden van de Bibliotheek waar je de materialen inlevert zijn van toepassing.