Beter worden in digitaal

DigiHulp: Gratis online Hulp

Door de lockdown zitten we allemaal veel thuis. Een tijd waarin we steeds meer online moeten doen. Onze cursussen in de vestigingen gaan momenteel niet door. Maar we helpen je graag online!

Wil je meer leren over bijvoorbeeld beeldbellen, het donorregister invullen, sociale media, online betalingen doen of online afspraken maken en dingen regelen bij de gemeente of overheid? Meld je dan aan voor DigiHulp.
 


Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je graag verder.  


Cursussen en Cafés bij de Bibliotheek

Klik & Tik

In de cursus Klik & Tik leer je stap voor stap met de computer en internet werken. Je werkt zelfstandig en in eigen tempo. Medewerkers en vrijwilligers staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.

De cursus is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Klik & Tik wordt gegeven in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard.

Wat leer je

 • Omgaan met de computer
 • Een e-mail sturen
 • Iets opzoeken of kopen op internet
 • Downloaden
 • En nog meer

Digisterker

In deze cursus van vier bijeenkomsten leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. De cursus kost €40,-, inclusief lesmateriaal. Iets voor jou of iemand die je kent?  

Wat leer je

 • Een DigiD aanvragen en gebruiken
 • Afspraken maken via internet
 • Formulieren invullen
 • Toeslagen aanvragen
 • Inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl
 • En nog meer

Hulp bij Digitale vragen

Tijdens de Klik & Tik bijeenkomst in de Bibliotheek kun je binnenlopen met vragen over internet, apps, tablet, e-reader of smartphone.

Je kunt bij ons terecht met vragen over veilig online surfen, e-books, luisterboeken, het gebruiken van je tablet of laptop, het gebruiken van je smartphone, en nog veel meer. 

Wil je graag langskomen? Kijk in de agenda wanneer er een Klik & Tik bijeenkomst is op een plek bij jou in de buurt.

Meer hulp bij computers en internet

Digi-zelftest

Ben je benieuwd hoe handig jij bent met digitale media? Met de Digi-zelftest van het Digitaal Hulpplein kan iedereen op een eenvoudige manier kijken hoe goed hij of zij is met computers en internet.

DigiTaalhuis

Heb jij of iemand in je omgeving moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden? Dan kan je bij het DigiTaalhuis terecht. Tijdens de spreekuren informeren vrijwilligers je over het aanbod van cursussen, opleidingen en taalmaatjes.

Er zijn DigiTaalhuizen in Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Reusel-De Mierden en Valkenswaard. Uiteraard kun je als inwoner van regio de Kempen bij al deze DigiTaalhuizen terecht.