Beter worden in digitaal


Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je graag verder.  


Cursussen en Informatiepunten bij de Bibliotheek

Klik & Tik

In de cursus Klik & Tik leer je stap voor stap met de computer en internet werken. Je werkt zelfstandig en in eigen tempo. Medewerkers en vrijwilligers staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.

De cursus is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Klik & Tik wordt gegeven in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard.

Wat leer je

 • Omgaan met de computer
 • Een e-mail sturen
 • Iets opzoeken of kopen op internet
 • Downloaden
 • En nog meer

Digisterker

In deze cursus van vier bijeenkomsten leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. De cursus kost €40,-, inclusief lesmateriaal. Iets voor jou of iemand die je kent?  

Wat leer je

 • Een DigiD aanvragen en gebruiken
 • Afspraken maken via internet
 • Formulieren invullen
 • Toeslagen aanvragen
 • Inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl
 • En nog meer

Hulp bij Digitale Vragen

Tijdens Klik & Tik bijeenkomst in de Bibliotheek kun je binnenlopen met vragen over internet, apps, tablet, e-reader of smartphone.

Je kunt bij ons terecht met vragen over veilig online surfen, e-books, luisterboeken, het gebruiken van je tablet of laptop, het gebruiken van je smartphone, en nog veel meer.

Wil je graag langskomen? Kijk hieronder wanneer Klik & Tik  is op een plek bij jou in de buurt. In sommige gemeenten werken we samen met andere partijen die ook digitale cafés verzorgen.

Informatiepunt Digitale Overheid

Dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Dat is soms best lastig. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kan iedereen terecht voor vragen over de digitale overheid. Bijvoorbeeld over belastingaangifte, Digi-D, huur- en zorgtoeslag, rechtsbijstand, pensioen en uitkering, een rijbewijs verlengen, een gezondheidsverklaring voor het rijbewijs aanvragen, verkeersboetes of hulp bij een afspraak maken bij de gemeente.

Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en de hulp is gratis. 

Meer hulp bij computers en internet

Digi-zelftest

Ben je benieuwd hoe handig jij bent met digitale media? Met de Digi-zelftest van het Digitaal Hulpplein kan iedereen op een eenvoudige manier kijken hoe goed hij of zij is met computers en internet.

DigiTaalhuis

Heb jij of iemand in je omgeving moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden? Dan kan je bij het DigiTaalhuis terecht. Tijdens de spreekuren informeren vrijwilligers je over het aanbod van cursussen, opleidingen en taalmaatjes.