Hulp bij belastingaangifte

Waarvoor kun je in de Bibliotheek terecht?

Digihulp special: Belastingaangifte

Heb je vragen over het invullen van de belastingaangifte? Wil je weten wat er veranderd is ten opzichte van vorig jaar? Het is natuurlijk een vereiste de aangifte juist in te vullen, maar ook is het van belang om geen aftrekposten te vergeten.

Samen met Cordaad Welzijn biedt de Bibliotheek een gratis online informatiebijeenkomst ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2020. Er wordt aandacht besteed aan het digitaal invullen van de Aangifte Inkomstenbelasting. Daarnaast wordt er door een belastingexpert ook inhoudelijk ingegaan op de verschillen van 2020 ten opzichte van 2019 en verschillende aftrekposten.

Het is mogelijk om vooraf ook een specifieke vraag in te dienen bij aanmelding. Deze vraag zal dan algemeen en anoniem beantwoord worden.

Op dinsdag 23 maart van 11:30 tot 12:30 uur en op dinsdag 13 april van 19:00 tot 20:00 uur.

Op afspraak gebruikmaken van computer

Je doet zelf je aangifte, maar je beschikt niet over een computer of printer. Je kunt hiervoor gebruik maken van de computer en printer in Bergeijk, Bladel, Budel, Eersel, Oirschot, Reusel of Valkenswaard. Dit kan alleen op afspraak! In een vastgesteld tijdvak kun je dan de Bibliotheek bezoeken en de computer en/of printer gebruiken.

Afspraak maken?
Stuur een email naar de betreffende vestiging
of bel naar 085 77 33 210.

Je doet zelf je aangifte

Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt of als het printen niet lukt. Medewerkers van de bibliotheek beantwoorden geen inhoudelijke vragen over belastingaangifte en toeslagen. En zij vullen geen aangiften in en vragen geen toeslagen aan.

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte?

De Belastingdienst biedt hierbij hulp met een belastingconsulent. Hiervoor moet je een afspraak maken via de BelastingTelefoon (0800-0543), bereikbaar maandag t/m donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over wat je mee moet nemen vind je hier.

FNV-leden krijgen hulp bij het invullen via de FNV Belastingservice. Kijk op de website voor diverse invullocaties bij jou in de buurt. Je kunt direct een afspraak maken en lezen wat je nodig hebt.

Daarnaast zijn er diverse maatschappelijke organisaties in onze gemeenten die gratis of tegen een kleine vergoeding hulp bieden aan bepaalde doelgroepen. Tevens kun je via de ouderbonden in veel gevallen terecht voor de belastingaangifte. Op deze pagina bieden wij een overzicht per gemeente.

Belastingvoordelen voor mensen met een ziekte of beperking
Meerkosten.nl geeft informatie en praktische tips over de aftrek via de aangifte inkomstenbelasting, maar ook over andere belastingvoordelen zoals de jonggehandicaptenkorting, de extra startersaftrek voor ondernemers met een arbeidshandicap, de aftrek van premies voor lijfrentes voor een gehandicapt (klein)kind en nog veel meer.

Hulp bij particuliere belastingaangifte in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard.

De Bibliotheek helpt

Bibliotheek De Kempen biedt diverse cursussen om zelf beter te leren omgaan met computers en internet (Klik&Tik) en het regelen van je overheidszaken (Digisterker). Kijk hier voor meer informatie.

Wil je reageren of heb je aanvullingen op dit overzicht van hulp bij particuliere belastingaangifte?

Stuur dan een e-mail naar info@bibliotheekdekempen.nl