Hulp bij belastingaangifte

De Bibliotheek informeert bij belastingaangifte

De Bibliotheek biedt gratis informatiebijeenkomsten ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2018. Er wordt aandacht besteed aan het digitaal invullen van de belastingaangifte en er wordt inhoudelijk ingegaan op de verschillen van 2018 ten opzichte van 2017.

Aquinohuis Bergeijk
Donderdag 4 april om 10.00 uur. In samenwerking met Wél! Welzijn De Kempen

Bibliotheek Bladel
Woensdag 27 maart om 14.30 uur. In samenwerking met Wél! Welzijn De Kempen

Bibliotheek Budel
Woensdag 17 april om 15:30 uur. In samenwerking met Cordaad Welzijn

Bibliotheek Eersel
Dinsdag 19 maart om 14.30 uur. In samenwerking met Wél! Welzijn De Kempen

Bibliotheek Valkenswaard
Dinsdag 2 april om 10.00 uur. In samenwerking met Cordaad Welzijn

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheekvestigingen gratis beveiligd computer- en internetgebruik. De computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte?

De Belastingdienst biedt hierbij hulp met een belastingconsulent. Hiervoor moet je een afspraak maken via de BelastingTelefoon (0800-0543), bereikbaar maandag t/m donderdag van 08.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over wat je mee moet nemen vind je hier.

FNV-leden krijgen hulp bij het invullen via de FNV Belastingservice. Kijk op de website voor diverse invullocaties bij jou in de buurt. Je kunt direct een afspraak maken en lezen wat je nodig hebt.

Daarnaast zijn er diverse maatschappelijke organisaties in onze gemeenten die gratis of tegen een kleine vergoeding hulp bieden aan bepaalde doelgroepen. Tevens kun je via de ouderbonden in veel gevallen terecht voor de belastingaangifte. Op deze pagina bieden wij een overzicht per gemeente.

Belastingvoordelen voor mensen met een ziekte of beperking
Meerkosten.nl geeft informatie en praktische tips over de aftrek via de aangifte inkomstenbelasting, maar ook over andere belastingvoordelen zoals de jonggehandicaptenkorting, de extra startersaftrek voor ondernemers met een arbeidshandicap, de aftrek van premies voor lijfrentes voor een gehandicapt (klein)kind en nog veel meer.

Hulp bij particuliere belastingaangifte in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard.

De Bibliotheek helpt

Bibliotheek De Kempen biedt diverse cursussen om zelf beter te leren omgaan met computers en internet (Klik&Tik) en het regelen van je overheidszaken (Digisterker). Kijk in de agenda voor meer informatie.

Wil je reageren of heb je aanvullingen op dit overzicht van hulp bij particuliere belastingaangifte?
Stuur dan een e-mail naar info@bibliotheekdekempen.nl