Digisterker

Websites van de overheid

Wil je de websites van de overheid gebruiken, maar weet je niet goed hoe dat werkt?Bijvoorbeeld om via de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Of om digitale huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker in de Bibliotheek. 

Wat leer je bij deze cursus?

In vier bijeenkomsten (van telkens twee uur) leer je op websites van landelijke en lokale overheidsinstanties nuttige informatie te vinden. Je leert bijvoorbeeld hoe je een paspoort of rijbewijs aanvraagt via de website van de gemeente. Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken.

Meedoen?

De cursus wordt gegeven in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De cursus is gratis.

Wil je je aanmelden of wil je meer informatie?

Je kunt je aanmelden via onze online agenda.

Wil je meer informatie of op de hoogte gehouden worden van toekomstige cursussen in jouw Bibliotheek? neem dan contact op met jouw lokale Bibliotheek.

Kan je nog niet met de computer en internet werken?

Ervaring van Rien Lommers uit Bergeijk

Mijn vrouw volgde jaren geleden een uitgebreide computercursus en weet daar veel beter raad mee dan ik. Ik kon niets met de computer. Toen ik hoorde over de cursus Digisterker dacht ik, ik ga het gewoon doen. Wij ouderen moeten toch ook met de tijd meegaan. Nu kan ik de dingen doen die ik graag wil doen; een berichtje versturen, via de computer even met iemand kletsen, dingen opzoeken op internet. Ik weet nu hoe ik op de site van de gemeente een paspoort moet aanvragen, of een afspraak kan maken. Ik kan een DigiD aanvragen en gebruiken. En ik weet de weg op de site van de dokter. Wil je met instanties in contact komen, dan kan het bijna niet meer anders dan via de computer. Dat vind ik wel jammer hoor. De charme van het leven gaat er zo een beetje vanaf. Ik spreek liever iemand persoonlijk dan dat het allemaal online gaat. Maar zo is het nu eenmaal geregeld tegenwoordig. En dan kun je maar beter zorgen dat je weet hoe het moet. Dankzij de cursusleidster heb ik veel geleerd. Ze was echt een ster in het lesgeven, en had voor iedereen alle aandacht. De hele cursus was goed geregeld. Ik heb in de vier bijeenkomsten veel geleerd, en ze hebben me een beetje wegwijs gemaakt op internet. Ik merk wel dat ik het zelf nu moet bijhouden, anders vergeet je snel dingen. Dus ik blijf er mee bezig. En wie weet doe ik nog wel eens ooit een vervolgcursus. Je wordt er alleen maar slimmer van.