Leesclubcollectie: tarieven en voorwaarden

De leesclubcollectie van Bibliotheek De Kempen is samengesteld in samenwerking met collega bibliotheken in Noord-Brabant en biedt ruim 350 titels, die door leesclubs gereserveerd kunnen worden.

Nieuwe leesclubcollectie: tarieven en voorwaarden

Met ingang vanaf 1 juni 2019 zijn er een aantal wijzigingen rondom de Leesclubcollectie van Bibliotheek De Kempen.

Werkwijze
Je leent (een collectie) boeken via de Webshop leesclubs. Hier kun je het hele jaar door titels reserveren, of vooraf een heel jaar inplannen. Je reserveert zelf de boeken voor de door jou gewenste periode. Je leent de collectie steeds voor een periode van zes weken. In de Webshop zie je ook of en wanneer titels gereserveerd zijn door een ander leesclub.

Na je bestelling krijg je een e-mail ter bevestiging van de reservering. Wanneer de boeken voor je klaarstaan, krijg je daarvan per e-mail bericht. 

Betaling
Per kwartaal ontvangt de contactpersoon een factuur van de geleende boeken en het eventuele koffie/thee arrangement. Het is niet meer mogelijk contant of via de betaalpaal in de bibliotheekvestiging te betalen. Het bedrag kan overgemaakt worden op onze betaalrekening.

Reservering annuleren
Je kunt een reservering tot twee maanden voorafgaand aan de leveringsdatum van de materialen kosteloos annuleren via info@bibliotheekdekempen.nl. Annuleer je binnen twee maanden voorafgaand aan de leveringsdatum, dan betaal je het volledige bedrag.
Indien annulering van een reservering als reden overlijden van de deelnemer is, worden – indien mogelijk – de nog te leveren boeken geannuleerd. Is een boek al op transport worden deze kosten wel doorberekend.

Ophalen en retourneren
Je kunt de materialen ophalen bij jouw lokale bibliotheek, op de aangegeven datum. Na zes weken lever je de geleende exemplaren weer in.

Tarieven
De leesclub betaalt €3,50 inclusief BTW per geleend boek / exemplaar. De contactpersoon van de leesclub krijgt hiervoor per kwartaal een factuur toegestuurd. Bij beschadiging of verlies worden de materialen in rekening gebracht. Wanneer je te laat inlevert of een incomplete collectie inlevert, brengen wij een bedrag van €17,50 in rekening.

Koffie/thee arrangement (optioneel)
In de Bibliotheek van Valkenswaard, Budel, Eersel en Bladel kun je gebruik maken van ons koffie/thee arrangement. Wanneer de leesclub bijeenkomt in een van deze Bibliotheken, bespreek je het boek onder het genot van een kopje koffie of thee. In plaats van €3,50, betaal je €5,00, waarbij per bijeenkomst met de leesclub in de Bibliotheek ieder lid een kopje koffie of thee krijgt.

Wij wensen je veel plezier met de leesclubcollectie van Bibliotheek De Kempen! 

Je bent altijd welkom in onze Bibliotheek om de leesclubbijeenkomst te houden. Neem contact op met de vestiging en we bekijken samen de mogelijkheden.

Meer informatie en aanmelden

Wilt je meer informatie over het boek en de auteur? De Bibliotheek helpt je graag. Neem voor aanmelden, meer informatie of suggesties contact op met de lokale Bibliotheek, of stuur ons een e-mail op 'info@bibliotheekdekempen.nl'.

Vestigingen van Bibliotheek De Kempen

Neem direct contact op

Bekijk de leesclubcollectie