DigiBiebLab

Ga je mee op expeditie naar de toekomst?

Gaat jouw hart sneller kloppen van innovatie en nieuwe technieken? Dan hebben we goed nieuws. In ons gloednieuwe DigiBiebLab valt van alles te leren, doen en ontdekken. Maak kennis met de mogelijkheden van de toekomst, waaronder een lasersnijder, 3D printers, robots, Little Bits en een greenscreen. 

Fysieke workshops kunnen door de Corona crisis pas later gepland worden. Daarom maken onze DigiBiebLab techneuten nu de leukste Online Tutorials voor kids. Maak je eigen animatiefilm met stop motion, leer een 3D ontwerpen of stickers maken of programmeer je eigen muziekband!

Ontdek de online tutorials van het DigiBiebLab

Onze DigiBiebLab techneuten vinden het maar niks om stil te zitten... 
 

Maak je eigen animatiefilm met stop motion

Deel je het resultaat met ons via Facebook? We zijn erg benieuwd!
 

Maak je eigen 3D ontwerp met Tinkercad

Gooi jij je ontwerp skills in de strijd? Maak je eigen 3D ontwerp voor een 3D printer!
 

Leer (stickers) ontwerpen met vectr.com

In deze aflevering leer je ontwerpen met vectr.com. Je ontwerpen kun je bijvoorbeeld als sticker laten printen. 

Leer programmeren met Scratch en maak je eigen muziekband

 Voor jonge creatieveling, gek op computers én muziek!

Minecraft Challenge: bouw een catellum!

Ben jij gek op Minecraft? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: BiebBouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek.

Maak je eigen Augmented Reality (AR) beleving

Ontdek de wereld van AI vanuit huis!

Podcast Battle

Doe mee met de Podcast battle en maak kans op mooie prijzen.

Dash & Dot

Met de twee vriendelijke blauwe robots Dash en Dot, ontdek je de wereld van programmeren en coderen. Spelenderwijs worden kinderen betrokken bij thema’s zoals leren samenwerken, communiceren en digitale geletterdheid.

LittleBits

Met Little Bits wordt iedereen een uitvinder. Met kleine blokjes leer je met Little Bits spelenderwijs zelf elektrische circuits bouwen, zoals schakelaars en zoemers. Vind de wereld om je heen opnieuw uit, en ontwikkel tegelijkertijd creatieve en technische vaardigheden.

Green screen

Jezelf filmen in een andere wereld? Dat kan met een Green screen, waar je alle mogelijke afbeeldingen op kunt projecteren. Beland op de maan, een mooi vakantie-eiland of in een door jouzelf gemaakte tekening. Gebruik je fantasie en creativiteit en maak de grappigste foto’s en filmpjes.

3D printen

Met een 3D-printer kun je alles laten printen wat je wilt. Print een bestaand ontwerp of maak je eigen 3D-object met de ontwerpsoftware. Kijk hoe de 3D-printer heel precies laagje voor laagje jouw ontwerp uitprint.

Lasersnijder

Met een lasersnijder kun je tekenen en snijden in hout, plexiglas of ijzer. Maak je ontwerp in een speciaal tekenprogramma op de computer. Je kan er de mooiste dingen mee maken. Met de laser brandt de machine vormen in het materiaal.

Vinylsnijder

De vinylsnijder is een apparaat wat met een heel klein mesje figuren uit stickerfolie kan snijden. Je ontwerpt je sticker in de software en laat de machine het werk doen. Ook kun je stickers maken die je vervolgens op kleding kan drukken. Door verschillende kleuren te gebruiken maak je de mooiste creaties.

Het DigiBiebLab wordt mede mogelijk gemaakt door Van Mossel Volkswagen

 

Vrijwilligers gezocht

Vind jij het leuk om kinderen en volwassenen te begeleiden bij het ontdekken van deze nieuwe technieken of een steentje bij te dragen aan het bedienen en/of onderhouden van de apparatuur? Word dan vrijwilliger bij het DigiBiebLab.

Lees meer