Belastingaangifte Valkenswaard

Hulp bij belastingaangifte in Valkenswaard

Voor hulp bij aangifte zijn in de gemeente Valkenswaard diverse mogelijkheden. 

Hulp bij aangifte door Cordaad Welzijn

Voor iedereen met een inkomen op bijstandsniveau of met AOW en een klein aanvullend pensioen helpt Cordaad Welzijn bij het invullen van de inkomstenbelasting tijdens twee speciale spreekuren. De spreekuren zijn op 30 en 31 maart, 14.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek in De Hofnar.
Als men hier gebruik van wil maken kan er een afspraak worden gemaakt met Anneke Maas van Cordaad Welzijn: annekemaas@cordaadwelzijn.nl of 040-2046614.

Om het de vrijwilligers makkelijk te maken vragen we aan mensen om de volgende zaken mee te brengen: een werkende DigiDcode, gegevens over het inkomen (jaaropgaven), gegevens over het huis, Hypotheek en WOZ-waarde behalve als men in een huurhuis woont, rekeningen van ziektekosten, eventuele schulden.

Hulp bij aangifte door PVGE

Deze hulp is bedoeld voor personen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

- Lid van een Ouderbond zoals de PVGE
- Met een AOW en een klein aanvullend pensioen
- Totaal inkomen maximaal €35.000 voor alleenstaanden en €50.000 voor partners
- Eenvoudige aangiften (geen inkomsten uit box 2, zakelijke belangen)

Er wordt een bijdrage gevraagd in de onkosten van €12,-

Op de website is te vinden welke documenten er nodig zijn voor de aangifte. Als je gebruik wilt maken van de Belastingservice kun je contact opnemen met de coördinator Belastingservice PVGE afdeling Aalst-Waalre en Valkenswaard Gerrit van der Leest: gvdleest@gmail.com of 040-2230540
Als je eerdere jaren gebruik hebt gemaakt van deze service dan hoef je niet te bellen of te mailen. De belastinginvullers zullen medio februari contact opnemen voor een afspraak in maart of april.