Belastingaangifte Valkenswaard

Hulp bij belastingaangifte in Valkenswaard

Voor hulp bij aangifte zijn in de gemeente Valkenswaard diverse mogelijkheden.

Formulierencafé: Hulp bij belastingaangifte

Het Formulierencafé is er voor iedereen die af en toe moeite heeft met het invullen van formulieren of het indienen van aanvragen. In deze periode helpen de vrijwilligers je graag, op afspraak, bij het indienen van de belastingaangifte.

Het Formulierencafé is een initiatief van Bibliotheek De Kempen en Cordaad Welzijn. Als je zelf een laptop of tablet hebt, kun je deze meenemen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de computers en printer in de Bibliotheek.

Aanmelden is met de huidige maatregelen verplicht. Je kunt een afspraak maken op maandag 29 maart, dinsdag 30 maart en woensdag 31 maart tussen 13:00 en 17:00 uur.

Maak een afspraak door een mail te sturen naar franktoonen@cordaadwelzijn.nl of bel naar 06-33183561

Hulp bij aangifte door Cordaad Welzijn

Voor iedereen met een inkomen op bijstandsniveau of met AOW en een klein aanvullend pensioen helpt Cordaad Welzijn bij het invullen van de inkomstenbelasting. Als men hier gebruik van wil maken kan er een afspraak worden gemaakt met Anneke Maas van Cordaad Welzijn: annekemaas@cordaadwelzijn.nl of 040-2046614.

Om het de vrijwilligers makkelijk te maken vragen we aan mensen om de volgende zaken mee te brengen: een werkende DigiDcode, gegevens over het inkomen (jaaropgaven), gegevens over het huis, Hypotheek en WOZ-waarde behalve als men in een huurhuis woont, rekeningen van ziektekosten, eventuele schulden.

Hulp bij aangifte door PVGE

Deze hulp is bedoeld voor personen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

- Lid van een Ouderbond zoals de PVGE
- Met een AOW en een klein aanvullend pensioen
- Totaal inkomen maximaal €35.000 voor alleenstaanden en €50.000 voor partners
- Eenvoudige aangiften (geen inkomsten uit box 2, zakelijke belangen)

Er wordt een bijdrage gevraagd in de onkosten van €12,-

Op de website is te vinden welke documenten er nodig zijn voor de aangifte. Als je gebruik wilt maken van de Belastingservice kun je contact opnemen met de coördinator Belastingservice PVGE afdeling Aalst-Waalre en Valkenswaard Gerrit van der Leest: gvdleest@gmail.com of 040-2230540
Als je eerdere jaren gebruik hebt gemaakt van deze service dan hoef je niet te bellen of te mailen. De belastinginvullers zullen medio februari contact opnemen voor een afspraak in maart of april.

Cursus DigiSterker

In deze cursus van vier bijeenkomsten leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je leert onder andere een DigiD aanvragen en gebruiken, afspraken maken via internet, formulieren invullen, toeslagen aanvragen en inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl.

De cursus kost €40,-, inclusief lesmateriaal. De cursussen worden zodra het mogelijk is, op verschillende locaties gegeven. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@bibliotheekdekempen.nl

DigiHulp

Door de lockdown zitten we allemaal veel thuis. Een tijd waarin we steeds meer online moeten doen. Onze cursussen in de vestigingen gaan momenteel niet door. Maar we helpen je graag online!

Wil je meer leren over bijvoorbeeld beeldbellen, het donorregister invullen, sociale media, online betalingen doen of online afspraken maken en dingen regelen bij de gemeente of overheid? Meld je dan aan voor DigiHulp. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Online cursussen

Bibliotheekleden kunnen ruim 160 gratis online cursussen volgen. Verdiep je bijvoorbeeld in Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Financieële verslagen lezen, Digitale Vaardigheden of Kritisch denken.

Nog geen lid van de Bibliotheek? Bekijk hier onze abonnementen.