Belastingaangifte Eersel

Hulp bij belastingaangifte in Eersel

Voor hulp bij aangifte zijn in de gemeente Eersel diverse mogelijkheden.

Hulp bij aangifte door KBO

Leden en niet-leden van de KBO Eersel kunnen, tegen een kleine onkostenvergoeding, bij hun KBO voor vragen over / hulp bij de belastingaangifte. Hierbij geldt dat ze geen bedrijf mogen hebben en/of een gezamenlijk inkomen dat boven € 60.000 ligt. Er wordt enkel telefonisch hulp geboden. De hulp geschiedt middels een machtiging door de klant op het formulier. Meer informatie: contactpersoon Nic Mares 0497-514084.

Wél! Welzijn De Kempen (Gemeente Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden)

Wél!Welzijn De Kempen biedt ondersteuning bij het invullen van formulieren. Samen met een vrijwilliger van Wel! vul je jouw formulieren in, is er de mogelijkheid om een overzicht van jouw financiële situatie te maken en kun je informatie krijgen over regelingen en voorzieningen die voor jou van belang kunnen zijn (bijvoorbeeld kwijtschelding belastingen, huur- en/of zorgtoeslag, subsidies etc.). Samen met de vrijwilliger leer je je administratie (weer) zelfstandig te doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Wél! Welzijn de Kempen via telefoonnummer 0497 514 747 of emailadres: TA@welzijndekempen.nl.

Cursus DigiSterker

In deze cursus van vier bijeenkomsten leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je leert onder andere een DigiD aanvragen en gebruiken, afspraken maken via internet, formulieren invullen, toeslagen aanvragen en inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl.

De cursus kost €40,-, inclusief lesmateriaal. De cursussen worden zodra het mogelijk is, op verschillende locaties gegeven. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@bibliotheekdekempen.nl

DigiHulp

Door de lockdown zitten we allemaal veel thuis. Een tijd waarin we steeds meer online moeten doen. Onze cursussen in de vestigingen gaan momenteel niet door. Maar we helpen je graag online!

Wil je meer leren over bijvoorbeeld beeldbellen, het donorregister invullen, sociale media, online betalingen doen of online afspraken maken en dingen regelen bij de gemeente of overheid? Meld je dan aan voor DigiHulp. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Online cursussen

Bibliotheekleden kunnen ruim 160 gratis online cursussen volgen. Verdiep je bijvoorbeeld in Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Financieële verslagen lezen, Digitale Vaardigheden of Kritisch denken.

Nog geen lid van de Bibliotheek? Bekijk hier onze abonnementen.