Belastingaangifte Oirschot

Hulp bij belastingaangifte in Oirschot

KBO belasting invullers verzorgen belastingaangiften voor ouderen (AOW gerechtigd).

Ook dit jaar bestaat weer de mogelijkheid, het aangiftebiljet inkomstenbelasting over 2020 te laten verzorgen door de KBO-belastinginvullers.
Zij beoordelen dan tevens of aanspraak bestaat op huur- en/of zorgtoeslag.
Als u geen aangiftebrief hebt ontvangen kan het toch lonend zijn te laten beoordelen of u aanspraak kunt maken op belastingteruggaaf, of een tegemoetkoming in de specifieke zorgkosten, of toekenning van huur- en/of zorgtoeslag.

Van deze dienstverlening kunnen gebruik maken, ouderen die AOW gerechtigd zijn, uit Oirschot, Spoordonk, De Beerzen en De Stille Wille met een gewone aangifte inkomstenbelasting.

De belastinginvullers houden voor Oirschot en Spoordonk zitting in De Inloop van de KBO te Oirschot en voor De Beerzen en De Stille Wille in Ontmoetingscentrum Ons Mevrouw te Middelbeers.

Indien dit door eventuele coronamaatregelen niet mogelijk mocht blijken, nemen de belastinginvullers tijdig contact met u op om tot een passende oplossing te komen.

De vergoeding voor deze dienstverlening is door Belastingservice Ouderen Noord-Brabant, vastgesteld op max. € 12,00 per adres.
Door de KBO belastinginvullers wordt voor fiscaal partners € 12,00 berekend en voor een alleenstaande € 7,50.

U kunt zich op dinsdag of donderdagmorgen telefonisch aanmelden tussen 9.00-13.00 uur op 0499-335142. U kunt zich tot en met 27 februari 2021 aanmelden.

Na aanmelding bij Loket WIJzer ontvangt u tijdig bericht over datum, tijdstip en plaats waar u wordt verwacht.
Tevens ontvangt u daarbij een formulier waaruit blijkt welke gegevens u moet meebrengen.

Cursus DigiSterker

In deze cursus van vier bijeenkomsten leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je leert onder andere een DigiD aanvragen en gebruiken, afspraken maken via internet, formulieren invullen, toeslagen aanvragen en inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl.

De cursus kost €40,-, inclusief lesmateriaal. De cursussen worden zodra het mogelijk is, op verschillende locaties gegeven. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@bibliotheekdekempen.nl

DigiHulp

Door de lockdown zitten we allemaal veel thuis. Een tijd waarin we steeds meer online moeten doen. Onze cursussen in de vestigingen gaan momenteel niet door. Maar we helpen je graag online!

Wil je meer leren over bijvoorbeeld beeldbellen, het donorregister invullen, sociale media, online betalingen doen of online afspraken maken en dingen regelen bij de gemeente of overheid? Meld je dan aan voor DigiHulp. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Online cursussen

Bibliotheekleden kunnen ruim 160 gratis online cursussen volgen. Verdiep je bijvoorbeeld in Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Financieële verslagen lezen, Digitale Vaardigheden of Kritisch denken.

Nog geen lid van de Bibliotheek? Bekijk hier onze abonnementen.