Belastingaangifte Cranendonck

Hulp bij belastingaangifte in Cranendonck

Voor hulp bij aangifte zijn in de gemeente Cranendonck diverse mogelijkheden.

Hulp bij aangifte door Cordaad Welzijn

Voor hulp bij belastingaangifte inkomstenbelasting kan er contact worden opgenomen met het Administratiecafé. Dit kan op maandag en donderdag tussen 13.30-15.30 uur via telefoonnummer 0495-592553. Er wordt dan een oplossing op maat geboden.

Hulp bij aangifte door seniorenverenigingen

Vanuit de seniorenvereniging Maarheeze en de Senioren Budel is het voor leden mogelijk om hulp te krijgen bij belastingaangifte.

Senioren Budel: Voor de eenvoudige belastingaangifte kunnen leden hulp krijgen. De kosten hiervoor zijn €12,- per aangifte. Voor meer informatie neem contact op met Brigit Roozen via 0495-492519 of 06-31003184 of e-mail: seniorenbudel@outlook.com

Seniorenvereniging Maarheeze: Leden worden kosteloos geholpen met het invullen van hun belastingformulier door opgeleide en bijgeschoolde vrijwillige belastinginvulhulpen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met André Oud, bereikbaar via 0495-591337; Arno Baks, bereikbaar via  0495-592019; Ger Thijssen, bereikbaar via  0495-592550 of Jan Alders, bereikbaar via  0495-591973.

Hulp bij aangifte door Ouderenadviseurs

De ouderenadviseurs van seniorenvereniging Maarheeze bieden ondersteuning aan alle ouderen in Maarheeze. Je hoeft dus geen lid te zijn. De ouderenadviseurs houden spreekuur op afspraak in Onze School in Maarheeze. De contactpersoon is André Oud, bereikbaar via 0495-591337.

Cursus DigiSterker

In deze cursus van vier bijeenkomsten leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je leert onder andere een DigiD aanvragen en gebruiken, afspraken maken via internet, formulieren invullen, toeslagen aanvragen en inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl.

De cursus kost €40,-, inclusief lesmateriaal. De cursussen worden zodra het mogelijk is, op verschillende locaties gegeven. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@bibliotheekdekempen.nl

DigiHulp

Door de lockdown zitten we allemaal veel thuis. Een tijd waarin we steeds meer online moeten doen. Onze cursussen in de vestigingen gaan momenteel niet door. Maar we helpen je graag online!

Wil je meer leren over bijvoorbeeld beeldbellen, het donorregister invullen, sociale media, online betalingen doen of online afspraken maken en dingen regelen bij de gemeente of overheid? Meld je dan aan voor DigiHulp. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Online cursussen

Bibliotheekleden kunnen ruim 160 gratis online cursussen volgen. Verdiep je bijvoorbeeld in Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Financieële verslagen lezen, Digitale Vaardigheden of Kritisch denken.

Nog geen lid van de Bibliotheek? Bekijk hier onze abonnementen.