Belastingaangifte Bladel

Hulp bij belastingaangifte in Bladel

Voor hulp bij aangifte zijn in de gemeente Bladel diverse mogelijkheden.

Wél! Welzijn De Kempen (Gemeente Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden)

Wél!Welzijn De Kempen biedt ondersteuning bij het invullen van formulieren. Samen met een vrijwilliger van Wel! vul je jouw formulieren in, is er de mogelijkheid om een overzicht van jouw financiële situatie te maken en kun je informatie krijgen over regelingen en voorzieningen die voor jou van belang kunnen zijn (bijvoorbeeld kwijtschelding belastingen, huur- en/of zorgtoeslag, subsidies etc.). Samen met de vrijwilliger leer je je administratie (weer) zelfstandig te doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Wél! Welzijn de Kempen via telefoonnummer 0497 514 747 of emailadres: TA@welzijndekempen.nl.

Hulp bij aangifte door Seniorenvereniging Bladel

Seniorenvereniging Bladel [EB1] ondersteunt
en begeleid u bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Arno Lablans
a.p.lablans@gmail.com

Ton Heesterbeek
Tonheesterbeek65@gmail.com

Cor van Pelt
Cor.vanpelt@planet.nl

Kijk voor meer informatie op www.seniorenverenigingbladel.nl

Hulp bij aangifte in Hapert

Aan alle AOW gerechtigden wordt de mogelijkheid geboden om het belastingbiljet IB/PVV aangifte 2020 in te laten vullen door KBO-Hapert / Steunpunt De Kloostertuin belastinginvullers. Als u hiervan gebruik wil maken, gelieve onderstaande strook in te vullen en uiterlijk 28 februari 2021 in te leveren bij Jeroen Steger, Oude Provincialeweg 12, 5527 BP, Hapert.
Aanmelding per e-mail kan ook naar: j.steger4@upcmail.nl

Diegenen die al langer gebruik maken van deze service kunnen rechtstreeks met hun eigen vertrouwde invuller telefonisch een afspraak maken en hoeven dus de aanmeldstrook niet in te sturen.

I.v.m. Corona wordt het huisbezoek waar mogelijk vermeden en u wordt verzocht om alle gegevens, nodig voor een correcte invulling, na telefonisch overleg òf bij uw invuller af te geven òf , als dat niet mogelijk mocht zijn, een afspraak bij u thuis op Coronacondities te maken. Vergeet u ook niet om de machtigingscode bij te sluiten, zonder deze code kan de invuller uw aangifte niet doen.

De aangiftecampagne begint dit jaar op 1 maart 2021 en de aangiften dienen te zijn ingestuurd vóór 1 mei 2021(behoudens verzoek om uitstel!). Aangiften vóór 1 mei ingestuurd kunnen rekenen op teruggave, indien van toepassing, vóór 1 juli 2021. Indien nodig kan uitstel aangifte aangevraagd worden tot 1 september, of door corona maatregelen wellicht zelfs nog langer.
Er wordt deze campagne ook weer gekeken naar de Toeslagen(meestal Zorg- en Huurtoeslag) en de nazorg hiervan, evenals die voor de aangifte IB/PVV, behoort ook tot de service.

Voor meer info kunt u bellen met:

Dhr. Jeroen Steger tel. 0497 382316
Dhr. Jan van Hout tel. 0497 384363
Dhr. Harrie Snoeren tel. 0497 0637477930
Dhr. Wim Suykerbuyk tel. 0497 386931

Cursus DigiSterker

In deze cursus van vier bijeenkomsten leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je leert onder andere een DigiD aanvragen en gebruiken, afspraken maken via internet, formulieren invullen, toeslagen aanvragen en inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl.

De cursus kost €40,-, inclusief lesmateriaal. De cursussen worden zodra het mogelijk is, op verschillende locaties gegeven. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@bibliotheekdekempen.nl

DigiHulp

Door de lockdown zitten we allemaal veel thuis. Een tijd waarin we steeds meer online moeten doen. Onze cursussen in de vestigingen gaan momenteel niet door. Maar we helpen je graag online!

Wil je meer leren over bijvoorbeeld beeldbellen, het donorregister invullen, sociale media, online betalingen doen of online afspraken maken en dingen regelen bij de gemeente of overheid? Meld je dan aan voor DigiHulp. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Online cursussen

Bibliotheekleden kunnen ruim 160 gratis online cursussen volgen. Verdiep je bijvoorbeeld in Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Financieële verslagen lezen, Digitale Vaardigheden of Kritisch denken.

Nog geen lid van de Bibliotheek? Bekijk hier onze abonnementen.