Boeken

Van de nieuwste toptitels tot vergeten pareltjes. Van kinderboeken tot informatieve boeken. In de online catalogus vind je onze complete collectie.

Zoek eenvoudig op auteur, titel of onderwerp.
Wil je liever rondsnuffelen? Kijk dan bij 'ontdek de collectie'. 

Je kunt alle materialen uit onze verschillende vestigingen kosteloos reserveren en laten bezorgen in jouw eigen vestiging.

Boeken aanvragen bij een andere Bibliotheek

Als lid van Bibliotheek De Kempen kun je ruim 200.000 materialen bij onze vestigingen lenen. Online kun je ook boeken aanvragen bij andere Bibliotheken. Zo heb je toegang tot 35 miljoen boeken en andere materialen.

Niet gevonden wat je zocht? Dien een aanschafverzoek in

Wil je graag een boek lezen of materiaal lenen dat (nog) niet in de collectie zit? Dien dan een verzoek tot aanschaf in bij het collectieteam.

De Bibliotheek is 24 uur per dag beschikbaar

Wil je thuis alvast je boek uitkiezen of reserveren? Dat kan in de online catalogus of via de gratis app Ebieb voor tablet en smartphones. Je boeken verlengen kan via 'Mijn Menu'.

Bijzondere collecties

Bibliotheek de Kempen heeft speciale collecties voor volwassenen en kinderen die moeite hebben met lezen en voor mensen die niet of slecht zien. Ook hebben we een uitgebreide collectie materialen rondom dementie en een collectie voor ouderen.

Speciaal voor ouderen

Bibliotheek de Kempen is er voor iedereen, ook voor ouderen. Onze grootletterboeken en luisterboeken bieden uitkomst als de letters van een normaal boek te klein zijn (geworden). Voor mensen die niet meer zelf naar de Bibliotheek kunnen komen, hebben we de 'bibliotheek-aan-huis' service. Wij leveren de gekozen boeken dan bij jou thuis af.  
 

Beter worden in taal

Bibliotheek de Kempen heeft een speciale collectie met materialen die helpen bij het verbeteren van taal- en leesvaardigheid. Zo kun je gemakkelijk beter Nederlands leren en oefenen.

Voor deze collectie hebben we een speciaal abonnement. Voor €2.50,- kun je al deze materialen lenen met het 'Beter-in-Taal-Abonnement'. 

Kom langs in één van onze vestigingen voor meer informatie.

Materialen over dementie

Binnen het onderdeel 'Herinneringen' van BREIN! vind je heel veel informatie, filmpjes, informatieve boeken, romans en kinderboeken over geheugenproblemen en dementie. Ook zijn er materialen die helpen het geheugen zo lang mogelijk te behouden.