Boeken

Ontdek de collectie

Van de nieuwste toptitels tot klassiekers en vergeten pareltjes. Van kinderboeken tot informatieve boeken. In de online catalogus vind je de complete collectie van Bibliotheek De Kempen. In de catalogus zoek je eenvoudig op auteur, titel of onderwerp. Wil je liever rondsnuffelen? Kijk dan bij 'ontdek de collectie'.

Je kunt alle materialen uit onze verschillende vestigingen kosteloos reserveren en laten bezorgen in jouw eigen vestiging.

Nieuwste toptitels

De nieuwste bestsellers zijn vrijwel direct beschikbaar onder de naam Toptitels. Ze zijn gratis voor leden met een Sterabonnement, anderen leden betalen leengeld.

Boeken aanvragen bij een andere Bibliotheek

Als lid van Bibliotheek De Kempen kun je ruim 200.000 materialen bij onze vestigingen lenen. Online kun je ook boeken aanvragen bij andere Bibliotheken. Zo heb je toegang tot 35 miljoen boeken en andere materialen.

Niet gevonden wat je zocht? Dien een aanschafverzoek in

Wil je graag een boek lezen of materiaal lenen dat (nog) niet in de collectie zit? Dien dan een verzoek tot aanschaf in via Mijn Menu.

De Bibliotheek is 24 uur per dag beschikbaar

Wil je thuis alvast je boek uitkiezen of reserveren? Dat kan in de online catalogus of via de gratis app Bibliotheek Wise voor tablet en smartphones. Je boeken verlengen kan via 'Mijn Menu'.

Bijzondere collecties

Bibliotheek de Kempen heeft speciale collecties voor volwassenen en kinderen die moeite hebben met lezen en voor mensen die niet of slecht zien. Ook hebben we een uitgebreide collectie materialen rondom dementie en een collectie voor ouderen.

Speciaal voor ouderen

Bibliotheek de Kempen is er voor iedereen, ook voor ouderen. Onze grootletterboeken en luisterboeken bieden uitkomst als de letters van een normaal boek te klein zijn (geworden). Voor mensen die niet meer zelf naar de Bibliotheek kunnen komen, hebben we de 'bibliotheek-aan-huis' service. Wij leveren de gekozen boeken dan bij jou thuis af.  
 

Beter worden in taal

Bibliotheek de Kempen heeft een speciale collectie met materialen die helpen bij het verbeteren van taal- en leesvaardigheid. Deze materiaal kun je via de online catalogus reserveren en afhalen in de vestiging van jouw keuze.
 

Materialen over dementie

In Bibliotheek Bladel vind je een Dementheek: een uitleen- en adviescentrum voor én over mensen met dementie. In de Dementheek vind je informatieve boeken, romans en verhalen, kinderboeken en speciale materialen die helpen het geheugen zo lang mogelijk te behouden.

Materialen over dementie zoeken en reserveren kan ook via de online catalogus.