Leestips en Inspiratie

Nieuwe aanwinsten, actuele onderwerpen en tips van onze leden. Jouw leestips ook op het lijstje? Laat ons weten welk boek of thema volgens jou niet mag ontbreken, via nieuwsbrief@bibliotheekdekempen.nl.

Tips van onze lezers 2019

Tips van onze lezers 2018

Boekentips van onze medewerkers en vrijwilligers

De nieuwste Stephen King aanwinst: Verlichting

Leestip van Ingrid, vrijwilliger bij de Bibliotheek en liefhebber van het spannende boek

Het onderwerp overgewicht en afvallen is in Kings werk al eerder voorgekomen. In 'De vervloeking' blijft een advocaat met obesitas afvallen nadat een zigeuner een vloek over hem heeft uitgesproken. En in het luisterboek 'Vet goed' komt een man met overgewicht oog in oog te staan met zijn spijsverteringstelsel.

Overgewicht wordt origineel belicht in Verlichting. Scott Carey verliest ineens gewicht, maar hoeveel kilo's er ook afvliegen, hij blijft er hetzelfde uitzien. Waar dit spontane gewichtsverlies toe leidt weet Scott niet, en ook zijn vriend, een gepensioneerde arts, staat voor een raadsel.
Hoewel het boek (slechts 128 bladzijden) ook een lichtgewicht is, weet Stephen King er weer een magische draai aan te geven en verrast hij de lezers met een onverwacht einde. Bovendien verweeft Stephen de thema's vriendschap, tolerantie en vergevingsgezindheid in het verhaal waardoor het ook een emotioneel laagje krijgt.

Meest geleend 2018: ebooks

Meest geleend 2018: Actie en Avontuur

Meest geleend 2018: Liefde en Leven

Meest geleend 2018: Cultuur en Reizen