Beste bezoeker,

We gaan over naar een ander bibliotheeksysteem. De komende weken zullen er steeds meer diensten worden geïntroduceerd. Hou onze website in de gaten voor de updates.

Op dit moment is het weer mogelijk om in de vestigingen materialen te lenen en in te leveren. Mijn menu op de website is beschikbaar. Hier kun je reserveren, zoeken in de catalogus en geleende materialen verlengen. De eerste keer zal je bij het gebruik van mijn menu met een tijdelijk wachtwoord moeten inloggen.

Lees meer.

Leestips en Inspiratie

Nieuwe aanwinsten, actuele onderwerpen en tips van onze leden. Jouw leestips ook op het lijstje? Laat ons weten welk boek of thema volgens jou niet mag ontbreken, via nieuwsbrief@bibliotheekdekempen.nl.

Tips van onze lezers 2019

Tips van onze lezers 2018

Boekentips van onze medewerkers en vrijwilligers

Jane Harper - De Droogte

Leestip van Ingrid, vrijwilliger bij de Bibliotheek en liefhebber van het spannende boek

'De droogte' was het eerste - zich in Australië afspelende boek -
dat ik las. In dit werelddeel woont de van oorsprong Britse auteur, Jane Harper.

Het verhaal dendert in sneltreinvaart voort. Zonder tussenstops
met uitgebreide omschrijvingen van de omgeving of andere zaken. De flashbacks zijn filmisch beschreven en het is daarom niet verbazingwekkend dat het verhaal verfilmd is.

Het boek begint met een familiedrama. Een viervoudige moord ten tijde van een aanhoudende droogte die de agrarische gemoederen al veel te lang teistert.

De hoofdpersoon, federaal agent Aaron Falk, die op bezoek is in
zijn geboorteplaats, helpt de lokale agenten met het oplossen van de gruweldaad. Dit terwijl hij zelf opgejaagd wordt door zijn verleden.

De rook om een doorbraak verdikt zich totdat er door een toevalligheid licht aan het eind van de tunnel opdoemt waarin niets is wat het lijkt.

In het boek dat volgt op dit debuut speelt Aaron weer een
hoofdrol. Ik heb er hooggespannen verwachtingen van.

De droogte

Jane Harper

Als de lijken van een man, zijn vrouw en zijn kind worden gevonden, gaat een vriend van de man helpen bij het onderzoek en wordt daarbij geconfronteerd met zijn eigen verleden.

Bekijk dit boek

Meest geleend 2018: ebooks

Meest geleend 2018: Actie en Avontuur

Meest geleend 2018: Liefde en Leven

Meest geleend 2018: Cultuur en Reizen