Leestips en Inspiratie

Nieuwe aanwinsten, actuele onderwerpen en tips van onze leden. Jouw leestips ook op het lijstje? Laat ons weten welk boek of thema volgens jou niet mag ontbreken, via nieuwsbrief@bibliotheekdekempen.nl.

Tips van onze lezers 2019

Boekentips van onze medewerkers en vrijwilligers

Tips van onze lezers 2018

Mary Kubica - Ben zo terug

Leestip van Ingrid, vrijwilliger bij de Bibliotheek en liefhebber van het spannende boek.

‘Ben zo terug’ speelt zich in één week af en geeft een kijkje in de levens van Quinn en Alex, twee personen die niets met elkaar te maken hebben behalve dat zij in dezelfde plaats wonen. Beide relazen zijn in een dagboekachtige ik-vorm geschreven.


Quinn is naarstig op zoek naar haar verdwenen huisgenote. In haar zoektocht vindt zij allerlei briefjes en aanwijzingen die haar doen vermoeden dat de vrouw met wie zij een huis deelt heel anders is dan ze denkt.

In het leven van Alex daarentegen verschijnt iemand. Een mysterieuze vrouw die hij beter wil leren kennen om zo te ontsnappen aan zijn saaie, eenzame leven met zijn aan alcohol verslaafde vader.


Het boek is vlot geschreven, je leert de karakters van dichtbij kennen met al hun angsten en verlangens. Omdat er steeds een ander raadsel wordt opgeworpen, nodigt het boek uit het om snel verder te lezen.


De Amerikaanse Mary Kubica is een voormalig lerares geschiedenis. Ze heeft vijf titels op haar naam staan. En hopelijk volgen er nog meer.

Ben zo terug

Mary Kubica

De verdwijning van een huisgenote in Chicago en de ontmoeting met een mysterieuze dame in een havenstadje vormen voor twee jonge mensen het startpunt van spannende gebeurtenissen.

Bekijk dit boek

Meest geleend 2018: ebooks

Meest geleend 2018: Actie en Avontuur

Meest geleend 2018: Liefde en Leven

Meest geleend 2018: Cultuur en Reizen