Leestips en Inspiratie

Nieuwe aanwinsten, actuele onderwerpen en tips van onze leden. Jouw leestips ook op het lijstje? Laat ons weten welk boek of thema volgens jou niet mag ontbreken, via nieuwsbrief@bibliotheekdekempen.nl.

Tips van onze lezers 2019

Boekentips van onze medewerkers en vrijwilligers

Tips van onze lezers 2018

Lisa Gardner - Aangeraakt

Leestip van Ingrid, vrijwilliger bij de Bibliotheek en liefhebber van het spannende boek.

Lisa Gardner publiceerde haar eerste boek op 20-jarige leeftijd onder het pseudoniem Alicia Scott. Onder haar eigen naam werd ze een van de bestverkopende misdaadauteurs ter wereld.
Het boek ‘Aangeraakt’ gaat over een gezin dat op brute wijze ontvoerd en gegijzeld wordt. De spanning tussen de familieleden, die toch al onder druk staat, wordt intenser als ze met zijn drieën in een cel worden opgesloten. Omdat er aanvankelijk geen losgeld wordt geëist, hangt er een groot vraagteken boven het waarom van de ontvoering.
Het perspectief in de hoofdstukken wisselt. In de ene verhaallijn volgt de lezer de zoektocht van de FBI en een privé-detective. In de andere hoofdstukken beschrijft de moeder de gijzeling. Hierdoor weet je als lezer eigenlijk al dat de moeder het drama heeft overleefd. Ondanks dat zijn de ontknoping van de zaak en wie er achter zit erg verrassend.


Meest geleend 2018: ebooks

Meest geleend 2018: Actie en Avontuur

Meest geleend 2018: Liefde en Leven

Meest geleend 2018: Cultuur en Reizen