Natuur & Dieren

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • J. Appelman, Mireille Langendijk, Anoek van der Leest Zo kan het ook

  Informatie over bio-geïnspireerd denken en doen, waarbij geleerd wordt van natuurlijke systemen bij ontwerpen en innoveren in de dagelijkse omgeving. Met voorbeelden van projecten en mensen die de natuur als uitgangspunt nemen.

  Gedrukt boek

 • Stefan Brijs Berichten uit de vallei

  De Vlaamse schrijver, woonachtig in de Spaanse provincie Andalusië, volgt in vier seizoenen het vogelleven daar en doet verslag van de veranderingen aan natuur en landschap door de mens en de gevolgen daarvan.

  Gedrukt boek

 • Helen MacDonald Schemervluchten

  In Schemervluchten zijn Helen Macdonalds mooiste natuuressays bijeengebracht. Over de nostalgie naar het verdwijnende platteland, over zwanen vangen, over paddenstoelen plukken en over de beproevingen die het zorgen voor struisvogels met zich meebrengt. Haar essays zijn kalme overpeinzingen over gevangenschap en vrijheid, migreren en op de vlucht...

  E-book

 • Wendy Williams De taal van vlinders

  Een kleurrijk inkijkje in de verborgen wereld van vlinders Van vlindertuinen tot dierententoonstellingen: er zijn maar weinig insecten die ons zo kunnen bekoren als vlinders. In dit baanbrekende boek onthult Wendy Williams de innerlijke levens van deze 'vliegende bloemen'.Williams neemt ons mee naar vlinderhabitats over de hele wereld en laat ons niet...

  E-book


Boek van de maand

Peter Wohlleben Het innerlijke leven van dieren

Dierlijk menselijk: verrassende inzichten uit een vertrouwde maar toch onbekende wereld. De gepassioneerde boswachter en bestsellerauteur Peter Wolhleben neemt ons mee door de complexe emotionele wereld van dieren.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken