Basisonderwijs

Wil je opbrengstgericht werken aan het verhogen van de lees-, informatie- en mediavaardigheden van jouw leerlingen? Dat doe je natuurlijk samen met de Bibliotheek.

De Bibliotheek op School

Met het landelijke Bibliotheek op school concept brengt de Bibliotheek leesplezier naar leerlingen toe. Vooral voor kinderen voor wie dat vanuit thuis niet vanzelfsprekend is, is dat van groot belang.

Deze scholen beschikken over een actuele collectie jeugdboeken. Van de kleintjes tot de achtstegroepers en van veellezers tot kinderen met leesproblemen: ze vinden allemaal hun favoriete leesvoer in deze moderne schoolbibliotheek.

Een vaste lees-/mediaconsulent brengt met regelmaat een bezoek aan de school om leesplezier, leesbevordering en digitale geletterdheid actief onder de aandacht te brengen bij leerkrachten en leerlingen. Meer informatie over dit landelijke concept vind je op de website van de Bibliotheek op school.

Bibliotheek De Kempen biedt een basispakket aan. Dit pakket is naar wens aan te passen, zo is er een variant waarbij alleen op school gebruik gemaakt wordt van de collectie, en kan het pakket naar wens uitgebreid worden met een grotere collectie, themacollecties, meer inzet van de Lees-/mediaconsulent of extra projecten.

Samen met de school stellen zij jaarlijks een plan op, gebaseerd op de doelen waar de school aan wil werken. Gedurende het schooljaar ondersteunen ze leerkrachten bij de uitvoering van dit plan door het faciliteren, organiseren en ondersteunen van activiteiten.

Ge├»nteresseerd in het concept Bibliotheek op school?
Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Projecten, producten en bezoeken

Naast de Bibliotheek op School biedt Bibliotheek De Kempen een uitgebreid pakket aan educatieve producten en diensten, ter ondersteuning van het media-, taal- en leesonderwijs.

In onze webshop zijn verschillende producten en diensten te bestellen op het gebied van leesbevordering en digitale geletterdheid. Zo kun je kiezen voor een project wat je zelf uit kunt voeren met uw klas of een themacollectie met diverse boeken omtrent een bepaald thema.

Wil je gebruik maken de kennis en expertise van de bibliotheek? De lees-/mediaconsulent komt graag bij jou in de groep om de workshop uit te voeren. Ook kun je met de klas een bezoek brengen aan de dichtstbijzijnde bibliotheekvestiging. 
 

Groepsabonnementen

Je kunt via Bibliotheek De Kempen ook een groepsabonnement afnemen. Er is keuze uit een klein en groot abonnement.

Nieuwsbrief

Elk kwartaal de laatste nieuwtjes en tips rondom educatie vanuit de Bibliotheek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

VoorleesExpress

De VoorleesExpress biedt gratis hulp aan gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar die moeite hebben met taal.