Basisonderwijs

Wil je opbrengstgericht werken aan het verhogen van de lees-, informatie- en mediavaardigheden van jouw leerlingen? Dat doe je natuurlijk samen met de Bibliotheek.

De Bibliotheek op School

“Alle kinderen komen (digi)taalvaardig van school!”

Dat is ons streven. Lezen en digitale vaardigheden zijn essentieel om later goed deel te kunnen nemen aan de samenleving. Het zijn ook vaardigheden die niet elk kind voldoende beheerst. Daar moet verandering in komen. Door de kennis en kunde van de bibliotheek en school te bundelen zorgen we voor een goede basis voor elk kind. Met de Bibliotheek op school werken we samen aan het versterken van leesplezier en digitale geletterdheid. Samen geven we gehoor aan de oproep voor een Leesoffensief, spelen we in op de steeds digitaler wordende wereld, stimuleren we de ouderbetrokkenheid en zetten we in op een positieve leescultuur op school en thuis. Zo willen we bereiken dat geen enkel kind meer laaggeletterd van school komt.

Bekijk hier de informatiefolder over de Bibliotheek op School

Naar de Bibliotheek op school catalogus voor Bibliotheken op School

Projecten, producten en bezoeken

Naast de Bibliotheek op School biedt Bibliotheek De Kempen een uitgebreid pakket aan educatieve producten en diensten, ter ondersteuning van het media-, taal- en leesonderwijs.

In onze webshop zijn verschillende producten en diensten te bestellen op het gebied van leesbevordering en digitale geletterdheid. Zo kun je kiezen voor een project wat je zelf uit kunt voeren met uw klas of een themacollectie met diverse boeken omtrent een bepaald thema.

Wil je gebruik maken de kennis en expertise van de bibliotheek? De leesmediaconsulent komt graag bij jou in de groep om de workshop uit te voeren. Ook kun je met de klas een bezoek brengen aan de dichtstbijzijnde bibliotheekvestiging. 
 

Naar de webshop

Groepsabonnementen

Je kunt via de Bibliotheek ook een groepsabonnement afnemen. Hiermee lenen leerkrachten 20 materialen tegelijk.

Naar de groepsabonnement

Nieuwsbrief

Elk kwartaal de laatste nieuwtjes en tips rondom educatie vanuit de Bibliotheek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Ik wil me inschrijven

VoorleesExpress

De VoorleesExpress biedt gratis hulp aan gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar die moeite hebben met taal. 

Meer over de VoorleesExpress