Corona maatregelen bij Bibliotheek De Kempen

Goed nieuws! We mogen weer open! Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist. Vanaf 18 mei openen we de deuren van verschillende vestigingen voor het lenen en inleveren van materialen. Wanneer en hoe andere activiteiten hervat worden, laten we je zo snel mogelijk weten.

Omdat je nu zelf weer boeken kunt lenen die bij je passen, stoppen we met de verrassingstasjes. Reeds aangevraagde tasjes kun je nog ophalen, daarvoor ontvang je een uitnodiging.

Natuurlijk is niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met strenge afstands- en hygiëne-eisen voor de gezondheid van jezelf, mede-bezoekers en medewerkers. Om te zorgen dat het verblijf in de bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt hebben we enkele belangrijke regels. Lees daarom dit bericht goed door voordat je naar de bibliotheek komt.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.

Neem een kijkje

Benieuwd hoe dat er uit ziet, de 'anderhalve-meter-bibliotheek'? Op YouTube vind je filmjes van Bibliotheek Bergeijk, Bibliotheek Eersel, Bibliotheek Oirschot en Bibliotheek Valkenswaard.
Graag tot ziens!

Openingstijden

Bibliotheek Bergeijk, Bladel, Budel, Eersel, Reusel, Oirschot, Valkenswaard zijn van maandag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur geopend. Bibliotheek Hapert is onbemand geopend tijdens schooluren, je kunt daar gebruik maken van de zelfservice. Leden van Bibliotheek Maarheeze kunnen gebruik maken van de Afhaalbieb.

Alleen open voor het halen en brengen van boeken

De bibliotheek is alleen geopend voor het lenen en inleveren van boeken, tijdschriften en andere materialen. Alle werk- en studieplekken, zitplekken en de toiletten zijn gesloten. Er is geen koffie of thee verkrijgbaar en kranten zijn niet beschikbaar. Lenen kan alleen via de zelfservice, zorg dus dat je je Bibliotheekpas meeneemt. Printen is niet mogelijk.

Hoe houden we samen het bibliotheekbezoek veilig en prettig?

• Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt of als iemand in je huishouden dat heeft.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.
  • Kom bij voorkeur alleen.
  • Kom met maximaal 1 ander persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot 12 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene zijn. Let op: ook hier mogen maximaal 2 personen uit één huishouden tegelijk komen.
  • Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen. Hiervoor werken we met toegangsitems. Als het maximaal aantal personen dat tegelijk binnen mag is bereikt, wacht dan buiten.
  • Volg de aangegeven looproutes in de Bibliotheek.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op.

Lenen

Volgens de protocollen mogen bezoekers geen boeken aanraken, als ze deze niet meenemen. We raden je dus aan om doelgericht te lenen en je voor te bereiden op je bezoek. Bekijk vooraf de collectie op de website. Je ziet direct of een boek beschikbaar is in welke vestiging en waar je het kunt vinden. Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan verschillende boeken op je wensenlijstje te zetten, het kan immers zijn dat iemand je toevallig nét voor is.

Reserveren

Het reserveren van boeken is mogelijk. Omdat alle materialen 72 uur in quarantaine geplaatst moeten worden én onze vervoersdienst beperkt rijdt, kan de levering langer duren dan je van ons gewend bent. Wanneer een reservering binnen is, krijg je een email.

Inleveren

Heb je nog materialen thuis liggen? Vanaf maandag 18 mei is het weer mogelijk om deze terug te brengen. Voor het inleveren van je materialen staan speciale bakken klaar. Alles wordt volgens richtlijnen van het RIVM 72 uur apart gehouden. Deze materialen worden onder strikte hygiëne voorzorgsmaatregelen door onze medewerkers verwerkt. Daarna komen ze weer veilig in omloop en beschikbaar voor andere klanten om te lenen. Alle geleende materialen zijn door ons automatisch verlengd tot en met 6 juni.

Lid worden

Lid worden in deze periode kan ook. Dit kan via de website, je krijgt je pas dan binnen enkele werkdagen toegestuurd. Pas dan kun je fysieke materialen lenen. Lid worden kan ook via de informatiebalie in de Bibliotheek tijdens openingsuren. Neem wanneer je direct wilt lenen je pinpas mee, na betaling gaat je abonnement direct in.

Heb je vragen over de nieuwe corona maatregelen?

We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via info@bibliotheekdekempen.nl of op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 via 085 77 33 200.

We kijken ernaar uit om je op 18 mei weer te verwelkomen!

Blijf gezond en let goed op elkaar,
alle medewerkers van Bibliotheek De Kempen