Corona maatregelen

Onze vestigingen zijn tot en met woensdag 18 november gesloten.

Vanaf donderdag 19 november zijn weer open.

De inleverdatum van alle geleende materialen is automatisch verlengd tot en met dinsdag 1 december. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over te laat ingeleverde materialen.

Corona maatregelen bij Bibliotheek De Kempen

Ook wij hebben te maken maatregelen in verband met Corona. Om te zorgen dat het verblijf in de bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt hebben we enkele belangrijke regels. Lees daarom dit bericht goed door voordat je naar de bibliotheek komt.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.

• Desinfecteer bij binnenkomst je handen

• Er mag een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. Hiervoor werken we met mandjes voor iedereen, ook voor kinderen. Als het maximaal aantal personen dat tegelijk binnen mag is bereikt, wacht dan buiten.

• Vanaf 1 december zijn mondkapjes verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in alle openbare publieke binnenruimtes, dus ook in bibliotheek. Houd hier rekening mee en neem je eigen mondkapje mee tijdens je bibliotheekbezoek.

• Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de Bibliotheek.

• Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt of als iemand in je huishouden dat heeft.

• Volg ten alle tijden de aanwijzingen van het personeel en vrijwilligers op.

• Volg de aangegeven looproutes in de Bibliotheek.

• Reserveer via de website een ticket voor het bezoeken van activiteiten.

• Reserveer via e-mail of telefoon een tijdsblok voor het gebruiken van werkplekken.

• Houd je bezoek zo kort mogelijk. Tijdens drukke momenten hebben onze medewerkers het recht om de verblijfsduur te beperken. Op deze manier geven we iedereen de kans om de bibliotheek te bezoeken.

Activiteiten

Activiteiten in de Bibliotheek gaan gewoon door. Hierbij houden we uiteraard rekening met de benodigde maatregelen. Het maximum aantal bezoekers voor activiteiten is 30, in veel gevallen minder, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Reserveer altijd vooraf via de website een ticket, zodat wij de nodige voorbereidingen kunnen treffen. Tijdens activiteiten wordt je naam en telefoonnummer gevraagd. Deze worden genoteerd i.v.m. eventueel contact- en brononderzoek. Na 2 weken worden deze gegevens vernietigd.  Indien er wordt afgezien van registratie kan er geen deelgenomen worden aan de activiteit.

Lenen

Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om de bibliotheek te bezoeken, vragen we je om doelgericht te lenen. Reserveer bij voorkeur vooraf de titels die je wilt lenen. Je krijgt dan per e-mail bericht wanneer de titels voor je klaar liggen. Bekijk vooraf de collectie op de website. Je ziet direct of een boek beschikbaar is in welke vestiging en waar je het kunt vinden. Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan verschillende boeken op je wensenlijstje te zetten, het kan immers zijn dat iemand je toevallig nét voor is.

We zijn ingericht op self-service. Zo kan er contactloos geleend worden. Denk er dus aan je bibliotheekpas mee te nemen!

Inleveren

Je kunt materialen zelf inleveren via de zelfbediening en ze daarna in de inleverkast plaatsen. Houd ook hierbij rekening met de anderhalve meter afstand regel. De materialen uit de inleverkast mag je gewoon lenen, maar deze zijn nog niet in quarantaine gegaan. Maak ze dus even goed schoon met een doekje en desinfectiemiddel wanneer je graag één van deze boeken leent. Deze staan klaar bij de kast.

Gebruik faciliteiten

De werkplekken zijn alleen beschikbaar met reservering. We werken met blokken van een half uur, om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de computers te gebruiken. Reserveren kan bij voorkeur via email, naar de betreffende vestiging. Geef je naam, contactgegevens, vestiging en de gewenste dag en tijdstip door. Heb je geen email? Dan kun je een plek reserveren bij de medewerker in de Bibliotheek of telefonisch in de betreffende vestiging. Onze vestigingen zijn bereikbaar tijdens de openingsuren.

We verzoeken alle bezoekers vooraf en naderhand de werkplek schoon te maken. Meer informatie en de benodigde middelen hiervoor vind je in de Bibliotheek.
De leestafels en zitplekken zijn grotendeels weer in gebruik, hierbij hanteren we natuurlijk ten alle tijden 1,5 meter afstand.

Om gebruik te maken van onze faciliteiten (computer/leestafel) en bij deelname aan activiteiten worden gegevens genoteerd i.v.m. eventueel contact- en brononderzoek. Deze gegevens worden na 2 weken vernietigd. Indien er wordt afgezien van registratie kan er geen gebruik worden gemaakt van deze faciliteiten of deelgenomen worden aan de activiteit.

Tijdens drukke momenten hebben onze medewerkers het recht om de verblijfsduur te beperken. Bezoekers kunnen worden verzocht om tijdelijk geen of beperkt gebruik te maken van de verblijfsfaciliteiten (computer/leestafel). Op deze manier geven we iedereen de kans om de bibliotheek te bezoeken.

Lid worden

Lid worden in deze periode kan ook. Dit kan via de website, je krijgt je pas dan binnen enkele werkdagen toegestuurd. Pas dan kun je fysieke materialen lenen. Lid worden kan ook via de informatiebalie in de Bibliotheek tijdens openingsuren. Neem wanneer je direct wilt lenen je pinpas mee, na betaling gaat je abonnement direct in.

Contact

Heb je nog vragen? We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via info@bibliotheekdekempen.nl of op werkdagen tijdens kantooruren via 085 77 33 200.

Blijf gezond en let goed op elkaar!
Alle medewerkers van Bibliotheek De Kempen

De Corona melder app

De app CoronaMelder. Je hebt er vast al over gehoord; de app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden.

Het gebruik van de app is vrijwillig. Het is best een lastige keuze of je de CoronaMelder wilt gebruiken. We helpen je graag bij het kiezen. En als je besluit de app te gebruiken? Dan helpen we je bij het installeren van de app.