Corona maatregelen bij Bibliotheek De Kempen

Wij zijn open!

Natuurlijk hebben ook wij te maken met afstands- en hygiëne-eisen in verband met Corona.  Om te zorgen dat het verblijf in de bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt hebben we enkele belangrijke regels. Lees daarom dit bericht goed door voordat je naar de bibliotheek komt.

De landelijke maatregelen worden continu versoepeld. Ook wij versoepelen zo mogelijk onze maatregelen. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Goed om te weten: Lenen kan alleen via de zelfservice, zorg dus dat je je Bibliotheekpas meeneemt.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.

Hoe houden we samen het bibliotheekbezoek veilig en prettig?

• Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt of als iemand in je huishouden dat heeft.
  • Voor volwassenen: houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.
  • Kom bij voorkeur alleen.
  • Kom met maximaal 1 ander volwassen persoon uit je huishouden.
  • Er mag een beperkt aantal volwassen mensen tegelijk naar binnen. Hiervoor werken we met mandjes. Als het maximaal aantal personen dat tegelijk binnen mag is bereikt, wacht dan buiten. Kinderen mogen ten alle tijden binnen en hebben geen mandje nodig.
  • Volg de aangegeven looproutes in de Bibliotheek.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op.

Openingstijden

Bibliotheek Bergeijk, Bladel, Budel, Eersel, Reusel, Oirschot, Valkenswaard zijn van maandag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur open. Bibliotheek Maarheeze is op dinsdag en donderdagochtend geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

In de zomervakantie, vanaf 13 juli, is Bibliotheek Hapert gesloten. Leden zijn van harte welkom in een andere vestiging.

Lenen

Volgens de protocollen mogen bezoekers geen boeken aanraken, als ze deze niet meenemen. We raden je dus aan om doelgericht te lenen en je voor te bereiden op je bezoek. Bekijk vooraf de collectie op de website. Je ziet direct of een boek beschikbaar is in welke vestiging en waar je het kunt vinden. Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan verschillende boeken op je wensenlijstje te zetten, het kan immers zijn dat iemand je toevallig nét voor is.

Je kunt natuurlijk ook je boeken reserveren. Zodra je reservering binnen is, ontvang je automatisch een email.

Inleveren

Voor het inleveren van je materialen staan in alle vestigingen tot en met zaterdag 4 juli speciale bakken klaar. Alles wordt volgens richtlijnen van het RIVM 36 uur apart gehouden en daarna door onze medewerkers verwerkt. Daarna komen ze weer veilig in omloop en beschikbaar voor andere klanten om te lenen.

Vanaf maandag 6 juli kun je materialen weer zelf inleveren via de zelfbediening en ze daarna in de inleverkast plaatsen. Houd ook hierbij rekening met de anderhalve meter afstand regel. De materialen uit de inleverkast mag je gewoon lenen, maar deze zijn nog niet in quarantaine gegaan. Maak ze dus even goed schoon met een doekje en desinfectiemiddel wanneer je graag één van deze boeken leent. Deze staan klaar bij de kast.

Gebruik faciliteiten

De werkplekken zijn alleen beschikbaar met reservering. We werken met blokken van een half uur, om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de computers te gebruiken. Reserveren kan bij voorkeur via email, naar de betreffende vestiging. Geef je naam, contactgegevens, vestiging en de gewenste dag en tijdstip door. Heb je geen email? Dan kun je een plek reserveren bij de medewerker in de Bibliotheek of telefonisch in de betreffende vestiging. Onze vestigingen zijn bereikbaar tijdens de openingsuren.

We verzoeken alle bezoekers vooraf en naderhand de werkplek schoon te maken. Meer informatie en de benodigde middelen hiervoor vind je in de Bibliotheek.

De leestafels en zitplekken zijn grotendeels weer in gebruik, hierbij hanteren we natuurlijk ten alle tijden 1,5 meter afstand.

Lid worden

Lid worden in deze periode kan ook. Dit kan via de website, je krijgt je pas dan binnen enkele werkdagen toegestuurd. Pas dan kun je fysieke materialen lenen. Lid worden kan ook via de informatiebalie in de Bibliotheek tijdens openingsuren. Neem wanneer je direct wilt lenen je pinpas mee, na betaling gaat je abonnement direct in.

Heb je vragen over de nieuwe corona maatregelen?

We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via info@bibliotheekdekempen.nl of op werkdagen tijdens kantooruren via 085 77 33 200.

Blijf gezond en let goed op elkaar!
Alle medewerkers van Bibliotheek De Kempen