Voorgezet onderwijs

Samen met het onderwijs zorgen wij als Bibliotheek dat kinderen en jongeren taal- en mediavaardig worden. Een goede basis voor een leven lang leren. Dat doen we ook op het voortgezet onderwijs. Op deze pagina ontdek je ons aanbod.

BiebEscape

BiebEscape garandeert leerlingen een uitdagend bibliotheekbezoek.  Met BiebEscape staan klassen in teams voor een raadsel dat opgelost moet worden en wanen ze zich in een echte Escaperoom bij jou in de bibliotheek!

Al zoekend en puzzelend maken de leerlingen kennis met de bibliotheek en alles wat zij te bieden heeft. Ze leren informatie op te zoeken, te vinden en te verwerken. Daarnaast ontdekken ze leuke boeken en maken ze kennis met de schrijvers daarvan.

Bibliotheekbezoek

Voor eerstejaars leerlingen bieden we een algemene introductie in één van de vestigingen van Bibliotheek De Kempen. Leerlingen ontdekken welke informatiebronnen beschikbaar zijn. Ze leren de catalogus gebruiken en de waarde inschatten van gedrukte en digitale naslagwerken. Aan de hand van een vragenlijst testen ze hun zoekvaardigheden.

Wil je graag een Bibliotheekbezoek plannen? Neem dan contact met ons op.

Themacollecties en projecten

Ter ondersteuning bij het thematisch werken biedt Bibliotheek De Kempen je de mogelijkheid om projectcollecties te laten samenstellen.

Ook is er het project 'Verfilmde Boeken', waarbij leerlingen op aansprekende visuele manier aan de slag gaan met lezen, kijken, schrijven en presenteren.

Ondersteuning bij lessen

De bibliotheek kan in verschillende vakken ondersteunen. Dit doen wij met behulp van ons aanbod aan literatuur, muziek en films én door informatie te leveren. 

Daarnaast bieden de altijd beschikbare online databanken van de Bibliotheek leerlingen een uitgebreide bron aan informatie.

Wil je graag samenwerken? Neem contact met ons op.

Groepsabonnementen

Met onze instellingsabonnementen, speciaal voor scholen en klassen, leen je dubbel zoveel materialen als met een particulier abonnement en de uitleentermijn is ruimer.

Geïnteresseerd in een samenwerking met de Bibliotheek?

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Neem contact op