Op maandag 1 juli stappen we over op een nieuw inlogsysteem. Het kan zijn dat je problemen hebt met inloggen. Probeer het later nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Voorgezet onderwijs

Samen met het onderwijs zorgen wij als Bibliotheek dat kinderen en jongeren taal- en mediavaardig worden. Een goede basis voor een leven lang leren. Dat doen we ook op het voortgezet onderwijs. Op deze pagina ontdek je ons aanbod.

Boek en Film

Boeken zijn leuk. Net als de verfilmingen ervan. Die belichten vaak net wat andere details. Maar het wordt pas echt leuk als de leerlingen zelf hun favoriete boekverfilming mogen kiezen!

In het project zijn verschillende titels opgenomen. In kleine groepjes lezen de leerlingen een boek en bekijken zij thuis of op school de verfilming ervan. Elk groepje maakt een boekverslag en bereid een presentatie voor. 

Meer informatie of bestellen

My true Story

Hoeveel procent van de jongeren heeft weleens naaktfoto’s of filmpjes ontvangen? Is sexting volgens de wet strafbaar?

In My True Story wordt het onderwerp sexting bespreekbaar gemaakt in de klas, door in dialoog te gaan met de leerlingen. Op deze manier werkt de klas toe naar een groep die in vertrouwen met elkaar om gaat. Dit lespakket koppelt mediawijsheid en leesplezier aan elkaar door middel van waargebeurde verhalen.

Meer informatie of bestellen

BiebEscape

BiebEscape garandeert leerlingen een uitdagend bibliotheekbezoek.  Met BiebEscape staan klassen in teams voor een raadsel dat opgelost moet worden en wanen ze zich in een echte Escaperoom bij jou in de bibliotheek!

Al zoekend en puzzelend maken de leerlingen kennis met de bibliotheek en alles wat zij te bieden heeft. 

Meer informatie of bestellen

Boekenroof

Boeken zijn saai? Niet met Boekenroof! Een nieuw en spannend bibliotheekbezoek voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Leerlingen gaan op zoek naar de verdwenen boeken, werken samen en gaan de strijd met elkaar aan. Per boek krijgen ze een opdracht, zoals het maken van een stapelgedicht of het opzoeken van een e-book. Zo vergroten ze spelenderwijs hun zoekvaardigheden. 

Meer informatie of bestellen

Themacollecties en projecten

Ter ondersteuning bij het thematisch werken biedt Bibliotheek De Kempen je de mogelijkheid om projectcollecties te laten samenstellen.

Meer over de themacollecties

Groepsabonnementen

Met onze instellingsabonnementen, speciaal voor scholen en klassen, leen je dubbel zoveel materialen als met een particulier abonnement en de uitleentermijn is ruimer.

Meer over de groepsabonnementen

Bibliotheek op school

Wil je graag samen met ons een Bibliotheek op School verzorgen? Dat kan. Neem daarvoor contact met ons op. 

Ondersteuning bij lessen

De bibliotheek kan in verschillende vakken met haar collectie het onderwijs ondersteunen.

Geïnteresseerd in een samenwerking met de Bibliotheek?

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Neem contact op