Voorgezet onderwijs

Samen met het onderwijs zorgen wij als Bibliotheek dat kinderen en jongeren taal- en mediavaardig worden. Een goede basis voor een leven lang leren. Dat doen we ook op het voortgezet onderwijs. Op deze pagina ontdek je ons aanbod.

BiebEscape

BiebEscape garandeert leerlingen een uitdagend bibliotheekbezoek.  Met BiebEscape staan klassen in teams voor een raadsel dat opgelost moet worden en wanen ze zich in een echte Escaperoom bij jou in de bibliotheek!

Al zoekend en puzzelend maken de leerlingen kennis met de bibliotheek en alles wat zij te bieden heeft. Ze leren informatie op te zoeken, te vinden en te verwerken. Daarnaast ontdekken ze leuke boeken en maken ze kennis met de schrijvers daarvan.

Boekenroof

Boeken zijn saai? Niet met Boekenroof! Een nieuw en spannend bibliotheekbezoek voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Leerlingen gaan op zoek naar de verdwenen boeken, werken samen en gaan de strijd met elkaar aan. Per boek krijgen ze een opdracht, zoals het maken van een stapelgedicht of het opzoeken van een e-book. Zo vergroten ze spelenderwijs hun zoekvaardigheden. 
 

My true Story

Hoeveel procent van de jongeren heeft weleens naaktfoto’s of filmpjes ontvangen? Is sexting volgens de wet strafbaar? En hoe lang blijft een foto bewaard op het internet?

In My True Story wordt het onderwerp sexting bespreekbaar gemaakt in de klas, door in dialoog te gaan met de leerlingen. Op deze manier werkt de klas toe naar een groep die in vertrouwen met elkaar om gaat. Dit lespakket koppelt mediawijsheid en leesplezier aan elkaar door middel van waargebeurde verhalen.
 

Themacollecties en projecten

Ter ondersteuning bij het thematisch werken biedt Bibliotheek De Kempen je de mogelijkheid om projectcollecties te laten samenstellen.

Ook is er het project 'Verfilmde Boeken', waarbij leerlingen op aansprekende visuele manier aan de slag gaan met lezen, kijken, schrijven en presenteren.

Ondersteuning bij lessen

De bibliotheek kan in verschillende vakken ondersteunen. Dit doen wij met behulp van ons aanbod aan literatuur, muziek en films én door informatie te leveren. 

Daarnaast bieden de altijd beschikbare online databanken van de Bibliotheek leerlingen een uitgebreide bron aan informatie.

Wil je graag samenwerken? Neem contact met ons op.

Groepsabonnementen

Met onze instellingsabonnementen, speciaal voor scholen en klassen, leen je dubbel zoveel materialen als met een particulier abonnement en de uitleentermijn is ruimer.

Geïnteresseerd in een samenwerking met de Bibliotheek?

Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Neem contact op