Kerst

De leukste lees-, kijk- en luistertips voor kerst vind je hier!

Voor kinderen is het feest in de bieb. In verschillende vestigingen kun je met het GreenScreen je eigen kerstgroet maken. Ook lezen we natuurlijk de mooiste kerstverhalen voor. Zien we je snel?

Spanning

Cathy Halmans Het Kerstpakket

Laura, met haar rare petje en Simon, sjouwend met zijn onhandige kerstpakket, komen op een late avond tegenover elkaar te zitten in de trein. Het gaat steeds harder sneeuwen en de reis wordt er een met hindernissen; een reis om nooit te vergeten.

Bekijk dit boek

Koken

Knutselen

Boekentips van onze redactie

• Een goede kerst

Hetty Kleinloog

Een jong meisje uit de Amsterdamse Jordaan probeert tevergeefs vriendschap te sluiten met haar knorrige, bejaarde overbuurvrouw en zet alles op alles om haar aan het buurtfeest op kerstavond deel te laten nemen.

Gedrukt boek

Bekijk details van Een goede kerst

• Een fijn huwelijk

Paul Peijnenburg

Als het noodlot toeslaat in het leven van een dominante, egoïstische en soms agressieve echtgenoot en vader, zijn de gevoelens bij zijn familieleden gemengd.

Gedrukt boek

Bekijk details van Een fijn huwelijk

• December

Vonne van der Meer

Bekijk details van December

• Een wonderlijke winterreis

Corina Bomann

Een jonge vrouw, die een hekel aan kerst heeft, besluit op dringend verzoek van haar stiefbroer met kerst toch naar haar ouderlijk huis te gaan.

Gedrukt boek

Bekijk details van Een wonderlijke winterreis

• Bloemschikken 2.0

Katie Smyth, Kristin Perers, Terri Chandler

Tips en voorbeelden in woord en beeld voor het zelf maken van arangementen met bloemen en takken, met uitleg van hulpmiddelen en technieken.

Bekijk details van Bloemschikken 2.0

• De vakantie

Caroline Hulse

Als twee samengestelde gezinnen met elkaar kerst vieren in een bungalowpark lopen de spanningen al snel op.

Bekijk details van De vakantie

• Hemelse modder

Gaby Rasters

Wanneer twee zussen samen kerst willen vieren valt dit in het water omdat zij nog worstelen met hun verleden.

Bekijk details van Hemelse modder

• Wintereiland

Jenny Colgan

De inwoners van het Schotse eiland Mure verheugen zich op het kerstfeest maar Flora moet haar ex-baas vertellen dat ze zwanger is van zijn kind en de Syrische vluchteling Saif viert met zoontjes voor het eerst kerst weg van huis en mist zijn vrouw.

Bekijk details van Wintereiland

• Speciaal voor kerst

RaeAnne Thayne

Een alleenstaande vader, rancher, ontmoet een aantrekkelijke dokter die onderzoek doet naar de geneeskrachtige werking van bronnen.

Gedrukt boek

Bekijk details van Speciaal voor kerst

• Op de koop toe!

Kate Harrison

Drie 'mystery shoppers' en de assistente van een van hen ontmoeten elkaar regelmatig tijdens de aanloop naar Kerstmis.

Gedrukt boek

Bekijk details van Op de koop toe!

• De mooiste kerst ooit

Sarah Morgan

Een gedwongen samenzijn in de dagen voor Kerst creëert tussen een arrogante tv-presentator en een mooie kunstenares die elkaar niet mogen, de dynamiek van een intens spanningsveld.

Gedrukt boek

Bekijk details van De mooiste kerst ooit

• Een warm weerzien

Elin Hilderbrand

Een Amerikaanse familie komt rond de kerstdagen bijeen op een eiland, maar het gezellig samenzijn wordt verstoord als de vader ontdekt dat zijn vrouw overspel pleegt met de kerstman.

Gedrukt boek

Bekijk details van Een warm weerzien

• Een onverwachte kerst

Natalie Cox

Een vrouw lijkt een sombere kerst tegemoet te gaan wanneer haar vriend haar verlaat; in haar nieuwe, tijdelijke onderkomen echter leert ze nieuwe mannen kennen.

Gedrukt boek

Bekijk details van Een onverwachte kerst

• Winter in Haven Point

RaeAnne Thayne

Een vrouw met een ziek dochtertje gaat werken voor de succesvolle ondernemer die haar aanreed en ontwikkelt gevoelens voor hem.

Bekijk details van Winter in Haven Point

• Schitterende ijsster

Susan Wiggs

Een bibliothecaresse in het plaatsje Avalon heeft voor het eerst de leiding bij het organiseren van het jaarlijkse kerstspel; ze wordt daarbij geholpen door een vroeger bekend kindsterretje dat een taakstraf moet uitvoeren.

Bekijk details van Schitterende ijsster

• Winter in Schotland

Sarah Morgan

De drie zussen van een Schots gezin hebben allemaal zo hun eigen problemen en beslommeringen die het vieren van een gezellige kerst nogal in de weg staan.

Bekijk details van Winter in Schotland

• Winter in het kattencafé

Melissa Daley

Molly de kat heeft 5 kittens te verzorgen. Als de zus van haar baasje vlak voor Kerstmis met hond en nog een kat bij hun komt wonen, is de chaos compleet.

Gedrukt boek

Bekijk details van Winter in het kattencafé

• Kerst op Carnton

Tamera Alexander

In de nadagen van de Amerikaanse Burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van kerst en van opofferende liefde.

Bekijk details van Kerst op Carnton

• Een extra wens voor kerst

Kathryn Freeman

Als de zoon van een alleenstaande moeder tennisles krijgt van een ooit wereldberoemde tennisser komen kerstwensen dichterbij dan ooit.

Gedrukt boek

Bekijk details van Een extra wens voor kerst

Rachel Wells Kat in de sneeuw

Alfie en zijn kitten George kijken uit naar kerst, een gezellig samenzijn met alle mensen in de straat. En al helemaal als er nieuwe buren komen wonen, met een kat. Tot een klein misverstand roet in het eten gooit en ineens de hele straat ruzie heeft.

Bekijk dit boek

Prentenboeken

Op zoek naar voorleesfilmpjes?

Klik op de knop hieronder en meld je aan met je bibliotheekpas. Op www.devoorleeshoek.nl vind je vele voorleesfilmpjes over Kerstmis.

Naar de Voorleeshoek

E-books