Boekenweek

De 85ste Boekenweek, van 7 tot 15 maart, staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Activiteiten in de Bieb

Schrijfster Franca Treur

In het kader van de Boekenweek nodigt de Sniederskring schrijfster Franca Treur uit in Bibliotheek Bladel. In 2019 verscheen haar nieuwe roman Regieaanwijzingen voor de liefde. Het kreeg bij verschijning meteen lovende recensies in onder meer de Volkskrant.

Dinsdag 10 maart, 20:00 tot 21:30, Bibliotheek Bladel.

Schrijfcafé Oirschot

Het thema van dit jaar is een inspiratiebron van veel dichters en schrijvers. Zo ook de deelnemers van het Schrijfcafé onder leiding van Maria van Deutekom. Zij dragen hun werk voor. Kom je luisteren? Ben jij schrijver of dichter en wil je jouw verhaal rondom rebellen en dwarsdenkers voordragen? Dat kan ook.

Dinsdag 10 maart, 19:30 tot 21:00, Bibliotheek Oirschot.

Film 'the kidnapping of Michel Houellebecq'

Samen met het KW Café organiseert Bibliotheek De Kempen de filmvertoning van 'The Kidnapping of Michel Houellebecq' uit 2014. Voorafgaand is er een korte introductie door  Clara Corsten.

Woensdag 11 maart, 19:30 tot 21:30, Bibliotheek Eersel.

Schrijversavond Maarheeze

Lokale schrijvers, dichters en andere creatieve geesten brengen  hun mooiste verhalen en gedichten ten gehore. Deze staan allemaal in het teken van het thema van dit jaar: Rebellen en Dwarsdenkers. Ook jij mag het podium betreden. Met muziek van lokale bodem.

Woensdag 11 maart, 19:30 tot 21:30, Bibliotheek Maarheeze.

Schrijfcafé Valkenswaard

Het thema van dit jaar is een inspiratiebron van veel dichters en schrijvers. Laat tijdens deze extra editie van het Schrijfcafé onder leiding van Ans Boelens ook jouw creativiteit de vrije loop.

Woensdag 11 maart, 10:00 tot 22:00, Bibliotheek Valkenswaard.

Pop-Up Leesclubs Budel en Valkenswaard

In Bibliotheek Valkenswaard en Budel houden we twee pop-up leesclubs over het boekenweekessay 'Generaal zonder leger' van Özcan Akyol en het boekenweekgeschenk 'Leon & Juliette' van Annejet van der Zijl.

Vrijdag 13 maart, 19:30 tot 21:00, Bibliotheek Valkenswaard
Zaterdag 14 maart, 10:30 tot 12:00, Bibliotheek Budel

Workshop verhalen en gedichten schrijven Bergeijk

Het thema is een inspiratiebron van veel dichters en schrijvers. Laat in deze workshop verhalen en gedichten schrijven rondom het thema Rebellen en dwarsdenkers ook jouw creativiteit de vrije loop.

Donderdag 12 maart, 15:00 tot 16:30, Bibliotheek Bergeijk.