Boekenweek

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema De moeder de vrouw. Met talloze feestelijke activiteiten vieren we het boek, het lezen en brengen we een ode aan moederschap. Over de rol van de moeder en van de vrouw zijn vele verhalen te vertellen en discussies te voeren. Kom naar de bibliotheek om mee te praten over dit thema, te luisteren naar onze gasten en om je te laten inspireren door de thematitels! De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Thema: De moeder de vrouw

Iedereen heeft een moeder: hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Daarom staan tijdens de Boekenweek 2019 boeken over moederschap centraal. Boeken geschreven door moeders, dochters en zonen.

Activiteiten in de Bieb

Eersel: Lezing Joke van Leeuwen

Schrijfster Joke van Leeuwen brengt op woensdag 27 maart een bezoek aan Eersel. Ze geeft een voordracht uit en over haar eigen werk, dat met verschillende prijzen is bekroond.

Valkenswaard: verhalen en muziek

Bibliotheek de Kempen, Het Schrijfcafé van Ans Boelens, Heemkundekring Weederheem en het Centrum voor Muziek en Dans presenteren op woensdag 27 maart een avond vol verhalen en muziek rond het thema van de boekenweek.

Bladel: Tommy Wieringa

Verzorgd door De Sniederskring

Tommy Wieringa bracht onlangs zijn nieuwe roman Dit is mijn Moeder uit. Een liefdevol en tragikomisch verhaal over de tumultueuze relatie met zijn moeder. Op vrijdagavond 29 maart vertelt hij over deze nieuwste roman.

Budel: Schrijversavond

Lokale schrijvers, dichters en andere creatieve geesten brengen op maandagavond 25 maart hun mooiste verhalen en gedichten ten gehore. Deze staan allemaal in het teken van het thema van dit jaar: De Moeder De Vrouw.

Bergeijk: gedichtenwedstrijd

Bibliotheek De Kempen en Tante Thee nodigen iedereen uit om mee te doen aan een gedichtenwedstrijd. Op dinsdagmiddag 26 maart worden de tien beste inzendingen voorgedragen en kiest de jury het winnende gedicht.

Reusel: boekpresentatie Lieveke de Kort

Baby Miguel wordt geboren met een ernstige oogaandoening. Moeder Lieveke heeft In haar boek ‘Baby Miguel’ de lange weg opgetekend die heeft geleid tot gedeeltelijk herstel van het zicht van haar zoontje. Dinsdagavond 26 maart deelt Lieveke haar verhaal (en dat van haar gezin).

Thematitels