• Voorlezen in de bieb

  Vrijwel elke woensdag lezen we voor in verschillende vestigingen van Bibliotheek De Kempen. Het voorlezen is bedoeld voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Tijdens dit halfuurtje kunnen ouders een tijdschrift lezen aan de leestafel of zelf boeken uitzoeken!

  In de agenda leest u meer over tijden en locaties.

 • Ontdek de bibliotheek!

  De bibliotheek is een plek om de wereld te ontdekken, vooral voor kleine kinderen. Op deze pagina vindt u tips om nóg meer te ontdekken.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

WePboek

Op WePboek vindt u geanimeerde prentenboeken, een compleet andere manier van voorlezen. Deze prentenboeken zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar.  

Digitale Prentenboeken van BereSlim

Gratis toegang tot digtale prentenboeken geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Lezen op een tablet
De prentenboeken zijn ook op een tablet te bekijken: hiervoor is het nodig om de Puffin webbrowser (gratis) te downloaden vanuit de Google playstore of de Appstore. Vanuit deze Puffinbrowser ga je naar Bereslim.nl. Vervolgens kun je de prentenboeken op een tablet bekijken.

iKind

Dé plek voor leuke, educatieve iPad, iPhone & iPod applicaties voor kinderen. Met bijvoorbeeld een overzicht van digitale prentenboeken.  

Gouden Leestips

De bibliotheek brengt digitale brochures uit met Gouden leestips, speciaal voor ouders van de bieb. Hierin staan handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Leestips

 1. Milo ziet de wereld zwart-wit Bekijk details

  Baby´s kun je al vanaf 3 maanden voorlezen. Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later...

  Bekijk details van Milo ziet de wereld zwart-wit

 2. Dappere Max Bekijk details

  Iedereen vindt Max de kat schattig. Maar Max is niet schattig, hij is stoer! Hij wil op muizen jagen, maar dat is lastig als je niet weet hoe een muis eruit ziet... Dappere Max van Ed Vere is onderdeel...

  Bekijk details van Dappere Max

 3. Het mooiste dino-boek van 2017 Bekijk details

  Mark Janssen schilderde de dinosaurussen in Dino´s bestaan niet groots, vol kleur, een beetje eng, maar vooral heel indrukwekkend. Het mooiste dino-boek van 2017!

  Bekijk details van Het mooiste dino-boek van 2017

 4. Het griezeligste prentenboek van 2017 Bekijk details

  Sommige monsters lijken schattig, maar ze hebben vlijmscherpe tandjes. Andere monsters stinken, zitten vol snot en slijm of hebben giftige staarten. Dit is een boek vol monsters van Guido van Genechten...

  Bekijk details van Het griezeligste prentenboek van 2017

 5. Het meest interactieve peuterboekje van 2017 Bekijk details

  Als het kiekeboe spel de basis voor een prentenboek is, garandeert dit urenlang voorleesplezier met je kindje. Kiekeboe. Rond van Mies van Hout zit boordevol interactie: je kan samen raden, fantaseren,...

  Bekijk details van Het meest interactieve peuterboekje van 2017

 6. Het grappigste prentenboek van 2017 Bekijk details

  Wat is het toch fijn om lachend een boek te beginnen. De cover van Heb jij misschien Olifant gezien? spreekt boekdelen... Het grappigste prentenboek van 2017.

  Bekijk details van Het grappigste prentenboek van 2017

 7. Het mooiste tekstloze prentenboek van 2017 Bekijk details

  Daphne Louter won in 2014 de Lemniscaat Illustratorenwedstrijd met Kijk, konijnen en dit jaar verscheen het kinderboek. De redactie van Leesplein is erg onder de indruk van haar debuut en bekroont het...

  Bekijk details van Het mooiste tekstloze prentenboek van 2017

 8. Het leukste ABC-boek van 2017 Bekijk details

  Letters ontdekken en oefenen met je grote vriend Boer Boris!Dat maakt De A van appel en de B van Boer Boris het leukste ABC-boek van 2017.

  Bekijk details van Het leukste ABC-boek van 2017

 9. Het mooiste poëzie prentenboek van 2017 Bekijk details

  Dag poes!, geïllustreerd door Mies van Hout, is het mooiste poëzie prentenboek van 2017 voor zowel poëzie fans als kattenliefhebbers!

  Bekijk details van Het mooiste poëzie prentenboek van 2017