6 - 12 jaar

Ontdek de leuke leestips voor kinderen van 6 tot 12 jaar, het laatste boekennieuws en nog veel meer.

Ben je nog geen lid? Kinderen tot 13 jaar mogen gratis lid worden van de Bibliotheek. Kom langs in de vestiging of vul het online aanmeldformulier in.

De leukste e-books

Moeite met lezen? Probeer deze boeken eens

Makkelijk Lezen Plein

Een op de tien kinderen heeft moeite met lezen, bijvoorbeeld vanwege dyslexie. Deze kinderen geven wij graag een VIP-behandeling. Voor hen hebben we het 'Makkelijk Lezen Plein' met speciale boeken. In de vestigingen zijn de boeken makkelijk te herkennen aan de 'MLP' sticker. Je kunt ze natuurlijk ook online opzoeken en kosteloos reserveren.

Werkstuk of Spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? We helpen je graag op weg. Bekijk boeken, filmpjes en websites. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2.  

Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo is een leesgame ontwikkeld door onderwijsspecialisten voor kinderen die om verschillende redenen lezen moeilijk vinden. Door te lezen op de website van Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Yoleo is gratis voor kinderen met een jeugdabonnement van de Bibliotheek.

Luisterboeken

Wist je dat je boeken niet alleen kan lezen, maar ook luisteren? We hebben verschillende luisterboeken op CD-rom. Ook kan je luisterboeken lenen via de online Bibliotheek. Hier kan je je als Bibliotheeklid gratis registreren.

Lees-apps

Lees-apps die écht leuk en educatief verantwoord zijn. De Bibliotheek heeft de beste op een rijtje gezet.

Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind? Je ontdekt het op Mediasmarties, de online gids bomvol recensies van kindermedia.

Jeugdactiviteiten

Ga je mee op expeditie in het DigiBiebLab? Hier leer je programmeren, ontdek je 3D printers, lasersnijders, maak je je eigen film, en nog veel meer.

Jeugdcollectie

Weet je niet precies welk boek je wilt lenen? Snuffel dan eens rond in de vestiging, in onze online snuffelcatalogus of op de Jeugdbieb.

Let op: boeken reserveren kun je beter via onze catalogus doen en niet via de Jeugdbibliotheek, omdat daar kosten aan verbonden zijn.

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Superboek is speciaal voor kinderen met een leesbeperking en is helemaal gratis. Bij Superboek vind je de meest actuele boeken in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden.  

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een leesbevorderings-programma voor kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand. Twintig weken komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen om samen taal en leesplezier een vaste plek in het gezin te geven. Aanmelden of vrijwilliger worden?

Internet & sociale media

Veilig internet voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Hoe pak je dat aan? In deze gratis 8-delige e-cursus ‘Mediawijs opvoeden’ leer je op een positieve manier met je kind te praten over online gedrag.