6 - 12 jaar

Ontdek de leuke leestips voor kinderen van 6 tot 12 jaar, het laatste boekennieuws en nog veel meer.

Ben je nog geen lid? Kinderen tot 17 jaar mogen gratis lid worden van de Bibliotheek. Kom langs in de vestiging of vul het online aanmeldformulier in.

Toffe boeken bij het programma CupCakeCup

De leukste e-books

Moeite met lezen? Probeer deze boeken eens

Makkelijk Lezen Plein

Een op de tien kinderen heeft moeite met lezen, bijvoorbeeld vanwege dyslexie. Deze kinderen geven wij graag een VIP-behandeling. Voor hen hebben we het 'Makkelijk Lezen Plein' met speciale boeken. In de vestigingen zijn de boeken makkelijk te herkennen aan de 'MLP' sticker. Je kunt ze natuurlijk ook online opzoeken en kosteloos reserveren.

Werkstuk of Spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? We helpen je graag op weg. Bekijk boeken, filmpjes en websites. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2.  

Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo is een leesgame ontwikkeld door onderwijsspecialisten voor kinderen die om verschillende redenen lezen moeilijk vinden. Door te lezen op de website van Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Yoleo is gratis voor kinderen met een jeugdabonnement van de Bibliotheek. 

Superboek is speciaal voor kinderen met een leesbeperking en is helemaal gratis. Bij Superboek vind je de meest actuele boeken in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden.  

Jeugdbieb

Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties

Luisterboeken

Wist je dat je boeken niet alleen kan lezen, maar ook luisteren? We hebben verschillende luisterboeken op CD-rom. Ook kan je luisterboeken lenen via de online Bibliotheek. Hier kan je je als Bibliotheeklid gratis registreren.

Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind? Je ontdekt het op Mediasmarties, de online gids bomvol recensies van kindermedia.

Leesbevordering

Hoe vind je het boek wat bij je past? Op deze website vind je een aantal type kinderen, die allemaal hun eigen tiplijst van leukste boeken hebben. Als je wilt weten welke boek bij jou zou kunnen passen kijk je in welk van deze types jij jezelf herkent. Ook kan je zoeken op
genre /boekensoort/ sociaal-emotioneel vlak. Van elk boek is een recensie te vinden.

Internet & sociale media

Veilig internet voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Hoe pak je dat aan? In deze gratis 8-delige e-cursus ‘Mediawijs opvoeden’ leer je op een positieve manier met je kind te praten over online gedrag.

Jeugdcollectie

Weet je niet precies welk boek je wilt lenen? Snuffel dan eens rond in de vestiging, in onze online catalogus of op de Jeugdbieb.

In de online catalogus kun je links in het menu bij 'onderwerp' filteren op bijvoorbeeld informatieve boeken, prentenboeken of fictie per leeftijd.

Let op: boeken reserveren kun je beter via onze catalogus doen en niet via de Jeugdbibliotheek, omdat daar kosten aan verbonden zijn.

Collectie jeugdboeken

Weet je niet precies welk boek je wilt lenen? Snuffel dan eens rond in de vestiging, in onze online catalogus of op de Jeugdbieb.

In de online catalogus kun je links in het menu bij 'onderwerp' filteren op bijvoorbeeld informatieve boeken, prentenboeken of fictie per leeftijd.

Jeugdactiviteiten

Er valt vanalles te ontdekken en beleven in de Bibliotheek. Ga bijvoorbeeld mee op expeditie in het DigiBiebLab. Hier leer je programmeren, ontdek je 3D printers, lasersnijders, maak je je eigen film, en nog veel meer.

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een leesbevorderings-programma voor kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand. Twintig weken komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen om samen taal en leesplezier een vaste plek in het gezin te geven. Aanmelden of vrijwilliger worden?

Junior Einstein

Op Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de bassischool. Erg handig wanneer je meer wilt oefenen met favoriete vak, of juist met hetgene dat je moelijk vindt.