6 - 12 jaar

Ontdek de leuke leestips voor kinderen van 6 tot 12 jaar, het laatste boekennieuws en nog veel meer.

Ben je nog geen lid? Kinderen tot 13 jaar mogen gratis lid worden van de Bibliotheek. Kom langs in de vestiging of vul het online aanmeldformulier in.

De leukste e-books

Moeite met lezen? Probeer deze boeken eens

Makkelijk Lezen Plein

Een op de tien kinderen heeft moeite met lezen, bijvoorbeeld vanwege dyslexie. Deze kinderen geven wij graag een VIP-behandeling. Voor hen hebben we het 'Makkelijk Lezen Plein' met speciale boeken. In de vestigingen zijn de boeken makkelijk te herkennen aan de 'MLP' sticker. Je kunt ze natuurlijk ook online opzoeken en kosteloos reserveren.

Werkstuk of Spreekbeurt

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? We helpen je graag op weg. Bekijk boeken, filmpjes en websites. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2.  

Luisterboeken

Wist je dat je boeken niet alleen kan lezen, maar ook luisteren? We hebben verschillende luisterboeken op CD-rom. Ook kan je luisterboeken lenen via de online Bibliotheek. Hier kan je je als Bibliotheeklid gratis registreren.

Lees-apps

Lees-apps die écht leuk en educatief verantwoord zijn. De Bibliotheek heeft de beste op een rijtje gezet.

Jeugdcollectie

Weet je niet precies welk boek je wilt lenen? Snuffel dan eens rond in de vestiging, in onze online snuffelcatalogus of op de Jeugdbieb.

Let op: boeken reserveren kun je beter via onze catalogus doen en niet via de Jeugdbibliotheek, omdat daar kosten aan verbonden zijn.

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Superboek is speciaal voor kinderen met een leesbeperking en is helemaal gratis. Bij Superboek vind je de meest actuele boeken in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden.