Jeugd 12+

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en op zoek naar een leuk boek, informatie over boeken of schrijvers, of heb je inspiratie nodig voor je werkstuk of spreekbeurt?  

Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Kinderen tot 17 jaar worden namelijk gratis lid.

De leukste e-books

Lezen voor je lijst

Ben je op zoek naar een boek voor je leeslijst Nederlands? Lezen voor de lijst helpt je om het boek te kiezen dat bij je past. Of je nu in de brugklas zit, of in je examenjaar. 

Oefenen voor je rijbewijs

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je gratis oefenen voor je rijbewijs. Log in met je Bibliotheekgegevens.

Luisteren voor je lijst

luisteren voor je lijst

Met de LuisterBieb geniet je op je iPhone of Android-telefoon van de beste luisterboeken, waar en wanneer je dat wilt. Er staan ook diverse boektitels op die je kunt lezen - en nu dus ook luisteren - voor je lijst!  

Alles over boeken en schrijvers

Moet je een boekverslag maken? Neem dan eens een kijkje op de Uitrekselbank jeugd. Hier vind je meer dan 700 uitreksels en meer dan 100 auteursportretten. Wil je juist een werkstuk over een auteur maken, of ben je gewoon benieuwd naar jouw favoriete schrijver? Alles, maar dan ook echt alles wat je wilt weten over Nederlandse schrijvers vind je op LiteRom.

Jeugdcollectie

Weet je niet precies welk boek je wilt lenen? Snuffel dan eens rond in de vestiging, in onze online catalogus of op de website van Jeugdbieb.

Let op: boeken reserveren kun je beter via onze catalogus doen en niet via de Jeugdbibliotheek, omdat daar kosten aan verbonden zijn.

Lezen voor de lijst e-books

Ben je al lid van de Bibliotheek? Dan kan je ook heel makkelijk gratis e-books lenen en lezen. Uiteraard ook voor je lijst.

Inspiratie voor je werkstuk

Geen idee waar je een werkstuk over wilt schrijven of je spreekbeurt over wilt houden? We helpen je graag op weg.