Jeugd 0-6

Ben je op zoek naar boekjes voor jouw baby, peuter of kleuter? Dan ben je bij de Bibliotheek aan het goede adres. Kinderen tot 13 jaar worden namelijk gratis lid.

De Bibliotheek is een plek om de wereld te ontdekken, vooral voor kleine kinderen. Op deze pagina vind je tips om nóg meer te ontdekken.

De mooiste sprookjes

Kom het BoekStartkoffertje halen

BoekStart laat ouders en baby's ontdekken hoe leuk en leerzaam lezen is.

Alle ouders/verzorgers van drie maanden oude baby’s ontvangen een brief over BoekStart. Op vertoon van deze brief kunnen zij een gratis BoekStartkoffertje ophalen bij de Bibliotheek en uiteraard ook direct gratis lid worden. 

Digitale Prentenboeken van BereSlim

Bereslimme Boeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Via de Bibliotheek krijg je gratis toegang tot deze BereSlimme boeken.

Voorlezen met BoekStart

Onderzoek wijst uit dat kinderen die als baby worden voorgelezen later beter zijn in taal. BoekStart biedt veel tips om kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders volop van boeken te laten genieten.

BoekStart-coach

Wist je dat vroeg starten met voorlezen erg belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind? Onze BoekStart-coach Nelleke kan je alles vertellen over voorlezen en kan je allerlei boeken, leuke apps en sites voor kleintjes laten zien. Neem gerust contact met haar op, zehelpt je graag!

WePboek

Op WePboek vind je geanimeerde online prentenboeken voor kinderen van 2 tot 5 jaar.  Ontdek deze nieuwe manier van voorlezen.

Collectie Jeugdboeken

Weet je niet precies welk boek je wilt lenen? Snuffel dan eens rond in de vestiging, in onze online catalogus of op de Jeugdbieb.

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

E-books 0-6 jaar

BoekStart app

Heb jij de BoekStart-app al? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Leerzame apps en websites

Welke apps en websites zijn geschikt en leerzaam voor jonge kinderen? Je ontdekt het in deze brochure van Mijn Kind Online en Kennisnet. 104 leerzame apps voor kinderen van 2 tot 8 jaar op een rij.