Jeugd 0-6

Ben je op zoek naar boekjes voor jouw baby, peuter of kleuter? Dan ben je bij de Bibliotheek aan het goede adres. Kinderen tot 13 jaar worden namelijk gratis lid.

De Bibliotheek is een plek om de wereld te ontdekken, vooral voor kleine kinderen. Op deze pagina vind je tips om nóg meer te ontdekken.

De leukste sinterklaasboeken

E-books 0-6 jaar

Kom het BoekStartkoffertje halen

BoekStart laat ouders en baby's ontdekken hoe leuk en leerzaam lezen is.

Alle ouders/verzorgers van drie maanden oude baby’s ontvangen een brief over BoekStart. Op vertoon van deze brief kunnen zij een gratis BoekStartkoffertje ophalen bij de Bibliotheek en uiteraard ook direct gratis lid worden. 

Digitale Prentenboeken van BereSlim

Bereslimme Boeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Via de Bibliotheek krijg je gratis toegang tot deze BereSlimme boeken.

WePboek

Op WePboek vind je geanimeerde online prentenboeken voor kinderen van 2 tot 5 jaar.  Ontdek deze nieuwe manier van voorlezen.

Leerzame apps en websites

Welke apps en websites zijn geschikt en leerzaam voor jonge kinderen? Je ontdekt het in deze brochure van Mijn Kind Online en Kennisnet. 104 leerzame apps voor kinderen van 2 tot 8 jaar op een rij.  

Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Yoleo is een leesgame ontwikkeld door onderwijsspecialisten voor kinderen die om verschillende redenen lezen moeilijk vinden. Door te lezen op de website van Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Yoleo is gratis voor kinderen met een jeugdabonnement van de Bibliotheek.

Voorlezen met BoekStart

Onderzoek wijst uit dat kinderen die als baby worden voorgelezen later beter zijn in taal. BoekStart biedt veel tips om kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders volop van boeken te laten genieten.

BoekStart-coach

Wist je dat vroeg starten met voorlezen erg belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind? Onze BoekStart-coach Nelleke kan je alles vertellen over voorlezen en kan je allerlei boeken, leuke apps en sites voor kleintjes laten zien. Neem gerust contact met haar op, ze helpt je graag!

De Voorleeshoek

Op de website van de Voorleeshoek leest Anoek spannende verhalen met mooie prenten en leuke muziek voor waar jij naar kunt kijken. Er worden wekelijks nieuwe verhalen toegevoegd. Het beste nieuws? Het is helemaal gratis voor Bibliotheekleden!

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een leesbevorderings-programma voor kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand. Twintig weken komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen om samen taal en leesplezier een vaste plek in het gezin te geven. Aanmelden of vrijwilliger worden? 

Jeugdactiviteiten

Van voorlezen tot leren programmeren. In de bieb valt vanalles te beleven en ontdekken.

Collectie Jeugdboeken

Weet je niet precies welk boek je wilt lenen? Snuffel dan eens rond in de vestiging, in onze online catalogus of op de Jeugdbieb.

BoekStart app

Heb jij de BoekStart-app al? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.

Gouden Leestips

In onze digitale brochure vind je handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Spelend Leren

Spelend leren via digitale media. Welke media en apps zijn geschikt? Hoe pak je het aan? Hoe ga je om met mediawijsheid en media-opvoeding? In deze brochure staan volop tips.

Veilig internet

Heb je vragen over schermtijd, veilig internet en ongeschikte filmpjes voor jonge kinderen? In deze 5-delige gratis e-cursus ‘Veilig internet voor kinderen van 2 tot 6 jaar’ krijg je antwoord op de meest gestelde vragen van ouders van peuters & kleuters. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind? Je ontdekt het op Mediasmarties, de online gids bomvol recensies van kindermedia.