Klik & Tik

Het internet is voor iedereen, maar niet iedereen weet hoe het werkt. In de cursus Klik & Tik in de Bibliotheek leer je stap voor stap met de computer en internet werken.   

Je werkt zelfstandig en in eigen tempo. Medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.

De cursus wordt gegeven in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard.

De cursus bestaat uit 3 modules

  1. De Basis

    Je maakt kennis met het gebruik van de computer. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.

  2. Het internet op

    Het internet wordt steeds belangrijker. Je gaat aan de slag met het bekijken van websites, zoeken met een zoekmachine en het downloaden, aanvragen en invullen van formulieren.

  3. Samen op ’t web

    Je oefent hoe je sociale media gebruikt. Je leert hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken. En je maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.

Wil je meedoen?

De cursus is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Is het iets voor jou of iemand die je kent? Meld je dan aan bij de betreffende vestiging waar je de cursus wilt volgen. Een overzicht van alle cursussen kun je terugvinden in de agenda.

Ervaring van cursisten

“In één woord geweldig. Dat vind ik van de cursus Klik & Tik. De begeleiding is heel fijn: ze hebben alle geduld en je hoeft maar op te kijken of ze komen naar je toe. Om je vragen te beantwoorden en je te helpen. Mijn man en ik hebben de cursus samen gedaan. We hebben thuis een laptop en een tablet, maar we deden er eigenlijk niet zoveel mee. Nu weten we hoe we dingen kunnen opzoeken op internet, hoe je de computer bedient en kunnen we mailtjes versturen. Hartstikke leuk vinden we het. Zo leren we nog eens wat op onze oude dag. Het clubje dat de cursus volgt is ook heel gezellig. We zijn de oudsten, maar dat is helemaal niet erg. We leren samen en hebben lol samen. Zo fijn. En het is voor ons dichtbij, we zijn er zo. Ik zou zeker anderen aanraden om deze cursus te gaan doen. Je mag alles doen op je eigen tempo en het is hartstikke leerzaam. Wij gaan er ook zeker nog mee verder.”

Truus Cornelissen (72) uit Bergeijk