0 - 6 jaar

Ben je op zoek naar boekjes voor jouw baby, peuter of kleuter? Dan ben je aan het goede adres. Kinderen tot 13 jaar worden namelijk helemaal gratis lid van de Bibliotheek!

De Bibliotheek is een plek om de wereld te ontdekken, vooral voor kleine kinderen. Op deze pagina vind je tips om nóg meer te ontdekken.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

WePboek

Op WePboek vindt je geanimeerde prentenboeken, een compleet andere manier van voorlezen. Deze prentenboeken zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar.  

Digitale Prentenboeken van BereSlim

Gratis toegang tot digtale prentenboeken geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Lezen op een tablet
De prentenboeken zijn ook op een tablet te bekijken: hiervoor is het nodig om de Puffin webbrowser (gratis) te downloaden vanuit de Google playstore of de Appstore. Vanuit deze Puffinbrowser ga je naar Bereslim.nl. Vervolgens kun je de prentenboeken op een tablet bekijken.

Gouden Leestips

De bibliotheek brengt digitale brochures uit met Gouden leestips, speciaal voor ouders van de bieb. Hierin staan handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

BoekStart-coach

Wist je dat vroeg starten met voorlezen erg belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind? Onze BoekStart-coach Nelleke kan je
alles vertellen over voorlezen en kan je allerlei boeken, leuke apps en sites voor kleintjes laten zien. Neem gerust contact met haar op, ze
helpt je graag!