Vacature Projectmedewerker Biblioheekautomatisering

Projectmedewerker Bibliotheekautomatisering (18 uur)

Ben jij technisch aangelegd en heb je ervaring in de automatisering en IT? Ben je daarnaast ook goed in de omgang met mensen en heb je hart voor de Bibliotheek? Dan is deze functie als projectmedewerker misschien de perfecte uitdaging voor jou. Wij zijn op zoek naar een communicatief sterke en oplossingsgericht persoon voor een uitdagende rol binnen onze organisatie.

Bibliotheek De Kempen is werkzaam in zeven gemeenten en heeft een brede collectie die voor negen vestigingen toegankelijk is. We streven ernaar om alle inwoners in regio de Kempen de kans te bieden zichzelf persoonlijk te ontwikkelen, zodat zij betekenisvol kunnen blijven meedoen in de samenleving. Om alle voorzieningen van de Bibliotheek toegankelijker te maken voor meer inwoners, vernieuwt de bibliotheek zich continu. Automatisering speelt hierbij een belangrijke
rol. In 2019 is Bibliotheek De Kempen overgestapt op het Bibliotheekautomatiseringssysteem Brocade.

De collectie van Bibliotheek De Kempen omvat bijna 200.000 materialen. Deze zijn voor alle leden in ons werkgebied beschikbaar. Om te zorgen dat deze collectie tijdig op de juiste plek is, werk je in deze functie aan het optimaliseren van logistieke processen binnen dit automatiseringssysteem. In jouw rol focus je je voornamelijk op het opzetten van een routing collectie, zodat wij in de praktijk in onze kleinere vestigingen een wisselende collectie kunnen bieden.

Daarnaast zal je één van onze collega’s, die betrokken is bij de implementatie en optimalisatie van dit systeem in de dagelijkse praktijk ondersteunen. Jullie zullen je bezighouden met het verbeteren van diverse processen en flows binnen dit automatiseringssysteem. Hierbij kun je denken aan het aanpassen van technische processen om reserveringen sneller te verwerken of trouble-shooten.

In deze rol is het belangrijk dat je klantwensen kunt vertalen in technische oplossingen. Jij bent dan ook iemand die heel graag in de praktijk jouw oplossingen toetst bij onze medewerkers en leden in verschillende vestigingen.

Wie ben jij?

Je hebt HBO denk- en werkniveau en aantoonbare kennis van- en ervaring met Brocade of soortgelijke automatiseringssystemen. Je bent technisch aangelegd, begrijpt logistieke processen en kunt hierin adviseren en mee ontwikkelen. Ervaring in de Bibliotheekbranche en ervaring met Bibliotheekprocessen is een grote pré.

Je bent bovendien pragmatisch en kunt (klant)wensen vertalen in logistieke processen. Dankzij je proactieve houding en een hands-on mentaliteit ben je in staat is om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren. Natuurlijk sta je ook open voor de kennis en ervaring van de collectioneurs en bibliotheekmedewerkers, daarbij komen je communicatieve skills goed van pas.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie voor de duur van een jaar in een levendige organisatie met circa 40 medewerkers, die middenin de samenleving staat. De functie is ingeschaald conform schaal 6 van de cao Openbare Bibliotheken (minimaal €2066 en maximaal € 2817 bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

Vragen en solliciteren

Solliciteren kan tot en met 1 oktober 2020 via een email met motivatie en Curriculum Vitae naar: secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. Voor vragen kun je terecht bij Marly Sengers, Bibliotheek De Kempen: m.sengers@bibliotheekdekempen.nl.