Gezocht: Programmamaker / Verbinder (29 – 32 uur)

Ben jij proactief, inspirerend en resultaatgericht? En op zoek naar een uitdagende baan als programmamaker? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou.

Over ons

Bibliotheek De Kempen voert het bibliotheekwerk uit in meerdere gemeenten en stelt zich ten doel bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van alle inwoners van regio de Kempen. Dit doet ze door met de collectie (mensen, kennis, programmering, fysieke en digitale aanbod) een actieve verbinding aan te gaan met de lokale gemeenschap. Hierin wordt jij de spin in het web.

De functie

Als programmamaker ben je verantwoordelijk voor de activiteiten in de gemeenten Bladel en Reusel De Mierden. In deze functie vertaal je ontwikkelingen en trends uit de lokale samenleving en behoeften van (potentiële) bezoekers naar passende activiteiten. Denk hierbij aan boekpresentaties, lezingen, workshops, voorstellingen en activiteiten gericht op kwetsbare doelgroepen.

Je ontwikkelt een inspirerend programma dat verrast en bijdraagt aan de positionering van de Bibliotheek. Je treedt op als projectleider bij de organisatie van deze activiteiten en je speelt een sleutelrol in de uitvoering. De inhoud van deze activiteiten is altijd op maat, vernieuwend (ook digitaal), deskundig en professioneel.

Centraal in deze functie staat jouw rol als verbinder: jij bent altijd op zoek naar structurele samenwerkingen en je bouwt actief een netwerk op met (potentiële) partners en bezoekers. Om in deze functie succesvol te kunnen zijn is het essentieel dat je oog hebt voor lokale thema’s. Je weet precies wat zich in de gemeenten afspeelt en kent de behoeften van verschillende doelgroepen.

Dit vragen wij

Voor deze dynamische functie op HBO-niveau zoeken we een innovatief en creatief organisatietalent. Je hebt ervaring met het samenstellen en uitvoeren van culturele en/of maatschappelijke programma’s en kunt project- en procesmatig werken.
Samenwerken zit in je bloed, zowel met collega’s als stakeholders. Jouw enthousiasme en manier van communiceren overtuigt en inspireert anderen.

Als programmamaker en lokale verbinder sta jij middenin de gemeenschap: jij bent de ogen en de oren van de Bibliotheek en een echte spin in het web. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar iemand met kennis van en binding met Bladel en Reusel De Mierden.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. Afhankelijk van kennis en ervaring bieden we een salaris van maximaal € 3369 per maand op basis van 36 uur per week, volgens schaal 8 van de CAO Openbare Bibliotheken. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar.

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan direct. Je kunt je sollicitatie tot 21 januari per e-mail richten aan Bibliotheek de Kempen, t.a.v. Anneke Schellens: secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anneke Schellens, telefoonnummer 085-7733204. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 30 januari.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.