Beste bezoeker,

We gaan over naar een ander bibliotheeksysteem. De komende weken zullen er steeds meer diensten worden geïntroduceerd. Hou onze website in de gaten voor de updates.

Op dit moment is het weer mogelijk om in de vestigingen materialen te lenen en in te leveren. Mijn menu op de website is beschikbaar. Hier kun je reserveren, zoeken in de catalogus en geleende materialen verlengen. De eerste keer zal je bij het gebruik van mijn menu met een tijdelijk wachtwoord moeten inloggen.

Vacature Enthousiaste Lees-/ mediaconsulent (20/25 u/w)

Ben jij een enthousiaste en bevlogen professional en heb je affiniteit met de voorschoolse opvang en het basisonderwijs? Vind je het leuk om de spil én stimulator te zijn voor leesplezier en mediawijsheid? Heb jij het in je om kinderen te bevorderen in lees-, taal- en digitale ontwikkeling? En ben jij proactief en resultaatgericht? Dan is Bibliotheek De Kempen op zoek naar jou! We zoeken een lees-/ mediaconsulent, voor onder andere onze Bibliotheken op school.

Onze bibliotheek

Bibliotheek De Kempen voert het bibliotheekwerk uit in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard. Met onze bibliotheekvestigingen en onze Bibliotheken op school zijn wij de springplank voor participatie en zelfredzaamheid voor de inwoners van deze gemeenten. Onze visie en drijfveer is: ‘iedereen doet mee’.

Wat ga je bij ons doen?

• Je ondersteunt leerkrachten, kinderen en ouders bij leesbevordering, taalstimulering en mediawijsheid.
• Je vertegenwoordigt Bibliotheek De Kempen bij basisscholen en andere educatieve instellingen.
• Je ondersteunt en verzorgt inspirerende lessen en didactische presentaties aan groepen leerlingen.
• Je werkt samen met professionals aan het leesplezier, de taalontwikkeling en de digitale geletterdheid van kinderen van 0 tot 18.
• Je adviseert en ondersteunt proactief leerkrachten en educatieve medewerkers én bibliotheekteams
• Je coördineert en organiseert jeugdactiviteiten in onze vestigingen (en voert deze ook uit).

Wat vragen wij van je?

Kennis

• Je hebt minimaal MBO 4 werk- en denkniveau.
• Je bent opgeleid tot leerkracht, leesmedia consulent, of vergelijkbaar.
• Je hebt kennis van: de ontwikkeling van kinderen, onderwijs en educatie, jeugdliteratuur en digitale ontwikkelingen.
• Je beschikt over de basiskennis van leesbevordering en de daaraan gerelateerde media-educatie en leermethodes van scholen en projecten.
• Je hebt affiniteit met het gebruik van sociale en digitale media.
• Je hebt basiskennis van bibliotheekdiensten, de werkprocessen, de systemen en producten binnen de bibliotheek.

Vaardigheden
• Je beschikt over didactische en pedagogische vaardigheden.
• Je bent in staat om op adequate wijze te communiceren met leerkrachten en professionals en hen te adviseren over leesbevordering en mediawijsheid.
• Je bent in staat de bibliotheek en haar dienstverlening te kunnen ‘verkopen’.
• Je bent flexibel en kunt goed projectmatig werken.
• Je bent enthousiast en ondernemend en je weet leerlingen en leerkrachten te inspireren.
• Samenwerken zit in je bloed, zowel met collega’s als stakeholders. Jouw enthousiasme en manier van communiceren overtuigt en activeert anderen.

Dit alles combineer je natuurlijk met uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden én een gezonde dosis enthousiasme en humor.

Heb je al enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie? Dan is dat een pré.

Wat bieden wij je?

• Een veelzijdige en zelfstandige functie als lees-/ mediaconsulent voor 20 tot 25 uur, in een markt en een werkomgeving die volop in beweging is. Een mooie uitdaging!
• Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving , waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, nieuwe ideeën en eigen initiatief.
• Een goed salaris overeenkomstig met de CAO openbare bibliotheken, in salarisschaal 7 (een maximum bruto maandsalaris van € 2940 bij een 36-urige werkweek, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering).
• Een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast dienstverband.

Meer weten of direct reageren?

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur je sollicitatie per e-mail aan Bibliotheek De Kempen, via secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. Reageer vóór maandag 25 november. De eerste gesprekken staan gepland op woensdag 27 november. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Anneke Schellens (directeur) via 085- 77 33 204.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.