Vacature leesmediaconsulent (26 u/w)

Vacature leesmediaconsulent 26 u/w

Vanwege uitbreiding van de Bibliotheek op School (dBos), wil Bibliotheek De Kempen haar team versterken met een leesmediaconsulent. We zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven en open collega, die het heerlijk vindt om de spil én stimulator te zijn voor leesplezier en digitale geletterdheid, in en met de scholen, de kinderdagopvang en andere educatieve instellingen.
Wil jij je daarnaast graag verdiepen in tekstbegrip, rijke teksten en alles wat samenhangt met begrijpend lezen? Dan hebben we een mooi project voor je waar je mee kunt starten.

Wie zijn wij?


Bibliotheek De Kempen is werkzaam in 7 gemeenten. Met circa 40 medewerkers, ondersteund door ruim 200 vrijwilligers, zetten we ons in om van de Bibliotheek een inspirerende plaats te maken waar iedereen welkom is om zich persoonlijk te ontwikkelen.
 

Wat ga je doen?


De leesmediaconsulent is de vertegenwoordiger van de bibliotheek bij basisscholen en andere educatieve instellingen. Je adviseert, organiseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten in de basisschool bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid. Je bent voor een vast aantal uren per week aan een aantal scholen verbonden. Je zet samen met de leescoördinator van de school duidelijke lijnen uit die invulling geven aan leesbevordering en digitale geletterdheid op de school. Je ondersteunt leerkrachten bij de samenstelling en uitvoering van activiteiten gericht op het bevorderen van leesplezier en omgaan met digitale media. Ook verzorg je inspirerende lessen en didactische presentaties aan groepen leerlingen, leerkrachten en/of ouders op school. De projecten, lessen en presentaties die hierbij horen, ontwikkel je samen met collega’s.


 

Wij zijn op zoek naar jou, als jij enthousiast wordt van:

 
  • Veel en diverse activiteiten tegelijk doen en overzicht houden in een flexibele en steeds veranderende omgeving,
  • Het meenemen van leerkrachten, ouders én kinderen om het lezen en het gebruik van nieuwe media te bevorderen,
  • Creativiteit en initiatief tonen,
  • Het achterhalen en vertalen van wensen in concrete oplossingen, met een ‘getting things done’ mentaliteit

En als je de volgende kennis en vaardigheden bezit:

 
  • Je hebt MBO4+ werk- en denkniveau.
  • Je beschikt over didactische en pedagogische vaardigheden.
  • Je beschikt over de basiskennis van leesbevordering en de daaraan gerelateerde media-educatie en leermethodes van scholen en projecten.
  • Je hebt affiniteit met het gebruik van sociale en digitale media.
  • Je bent in staat om op adequate wijze te communiceren met leerkrachten en professionals en hen te adviseren over leesbevordering en mediawijsheid.
  • Inhoudelijke kennis omtrent tekstbegrip, begrijpend lezen en rijke teksten is een pré.

Wat bieden wij?Een leuke, veelzijdige functie in een gezellig team, waarbij je in je eigen regio het verschil kan maken. Afhankelijk van kennis en ervaring bieden we een salaris conform CAO Openbare Bibliotheken in schaal 7. De CAO Openbare Bibliotheken is van toepassing.
De aanstelling is in eerste instantie voor 26 uur per week voor de duur van een jaar met intentie tot verlenging.

Vragen of solliciteren?


Interesse? Reageer voor 16 juni 2023. De gesprekken zijn op woensdag 21 juni. Je motivatie en CV mail je naar: secretariaat@bibliotheekdekempen.nl Voor vragen kan je contact opnemen met Marloes Langers-Jansen, Regiomanager, via m.langers@bibliotheekdekempen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.