Vacature leesmediaconsulent (24 u/w)

Vacature leesmediaconsulent 24 uur

Bibliotheek de Kempen, gemeente Valkenswaard & Cranendonck

Vanwege uitbreiding van de Bibliotheek op School (dBos), willen wij ons team versterken met een leesmediaconsulent. We zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven en open collega, die het heerlijk vindt om de spil én stimulator te zijn voor leesplezier en mediawijsheid, in en met de scholen, de kinderdagopvang en andere educatieve instellingen.

Wie zijn wij?

Bibliotheek De Kempen is werkzaam in 7 gemeenten in de Kempen. Je vindt ons niet alleen in de Bibliotheek, maar ook op scholen en bij andere (educatieve) instellingen. Met circa 40 medewerkers, ondersteund door ruim 100 vrijwilligers, zetten we ons in om van de Bibliotheek een inspirerende plaats te maken waar iedereen welkom is om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Wat ga je doen?

De leesmediaconsulent is de vertegenwoordiger van de bibliotheek bij basisscholen en andere educatieve instellingen.
Je adviseert, organiseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten van de basisschool bij het opzetten en de uitvoering van het lees-, en mediabeleid. Je bent daarvoor een vast aantal uren per week aan een aantal scholen verbonden. Je zet samen met de leescoördinator van de school duidelijke lijnen uit die invulling geven aan leesbevordering en mediawijsheid op de school en ondersteunt leerkrachten bij de samenstelling en uitvoering van activiteiten gericht op het bevorderen van leesplezier en omgaan met media. Ook verzorg je inspirerende lessen en didactische presentaties aan groepen leerlingen, leerkrachten en/of ouders. Dit alles doe je hoofdzakelijk in gemeente Valkenswaard.

Wij zijn op zoek naar jou, als jij enthousiast wordt van:

• Het ondersteunen van leerkrachten, kinderen en ouders bij leesbevordering, taalstimulering en mediawijsheid.
  • Het meenemen van docenten, ouders én kinderen in je enthousiasme om het lezen en het gebruik van nieuwe media te bevorderen.
  • Bibliotheek De Kempen vertegenwoordigen bij basisscholen en andere educatieve instellingen.
  • Samenwerken met professionals aan het leesplezier, de taalontwikkeling en de digitale geletterdheid van kinderen van 0 tot 18.
  • Proactief leerkrachten, educatieve medewerkers én bibliotheekteams adviseren en ondersteunen
  • Het coördineren, organiseren en uitvoeren van jeugdactiviteiten in onze vestigingen.

En als je de volgende kennis en vaardigheden bezit:

• Je hebt HBO werk- en denkniveau.
  • Je beschikt over didactische en pedagogische vaardigheden.
  • Je beschikt over de basiskennis van leesbevordering en de daaraan gerelateerde media-educatie en leermethodes van scholen en projecten.
  • Je hebt affiniteit met het gebruik van sociale en digitale media.
  • Je bent in staat om op adequate wijze te communiceren met leerkrachten en professionals en hen te adviseren over leesbevordering en mediawijsheid.

Wat bieden wij?

Een leuke, veelzijdige functie in een gezellig team, waarbij je in je eigen regio het verschil kan maken. Afhankelijk van kennis en ervaring bieden we een salaris conform CAO Openbare Bibliotheken in schaal 7. De CAO Openbare Bibliotheken is van toepassing.

De aanstelling is in eerste instantie voor 24 uur per week voor de duur van een jaar met intentie tot verlenging.

Vragen of solliciteren?

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur je sollicitatie per e-mail aan Bibliotheek De Kempen, via secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. Reageer vóór vrijdag 16 september. De eerste gesprekken staan gepland op woensdag 21 september. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met Marloes Langers-Jansen (teamleider Cranendonck/Valkenswaard) via m.langers@bibliotheekdekempen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.