Vacature leesmediaconsulent (16-20 uur)

Vanwege uitbreiding van de Bibliotheek op School (dBos), willen wij ons team versterken met een leesmediaconsulent. We zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven en open collega, die het heerlijk vindt om de spil én stimulator te zijn voor leesplezier en mediawijsheid, in en met de scholen. Je bent werkzaam in de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden.

Wie zijn wij?

Bibliotheek De Kempen is werkzaam in 7 gemeenten in de Kempen. Je vindt ons niet alleen in de Bibliotheek, maar ook op scholen. Met circa 40 medewerkers, ondersteund door ruim 100 vrijwilligers, zetten we ons in om van de Bibliotheek een inspirerende plaats te maken waar iedereen welkom is om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Wat ga je doen?

De leesmediaconsulent is de vertegenwoordiger van de bibliotheek bij basisscholen en andere educatieve instellingen. Je adviseert, organiseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten in de basisschool bij de uitvoering van het lees-, en mediabeleid. Je bent daarvoor voor een vast aantal uren per week aan een aantal scholen verbonden.

• Je zet samen met de leescoördinator van de school duidelijke lijnen uit die invulling geven aan leesbevordering en mediawijsheid op de school;
  • Je ondersteunt leerkrachten bij de samenstelling en uitvoering van activiteiten gericht op het bevorderen van leesplezier en omgaan met media;
  • Je verzorgt inspirerende lessen en didactische presentaties aan groepen leerlingen, leerkrachten en/of ouders op school;
  • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het onderwijs en de bibliotheeksector en maakt een vertaling van deze ontwikkeling naar productinnovatie;

Wij zijn op zoek naar jou, als jij enthousiast wordt van:

• Veel en diverse activiteiten tegelijk doen en overzicht houden in een flexibele en steeds veranderende omgeving,
  • Het meenemen van docenten, ouders én kinderen in je enthousiasme om het lezen en het gebruik van nieuwe media te bevorderen,
  • Creativiteit en initiatief tonen,
  • Het goed luisteren naar wat je hoort en ziet op de school en dat vertalen in concrete oplossingen, met ‘getting things done’ mentaliteit.

En als je de volgende kennis en vaardigheden bezit:

• Je hebt MBO4+ werk- en denkniveau.
  • Je beschikt over didactische en pedagogische vaardigheden.
  • Je beschikt over de basiskennis van leesbevordering en de daaraan gerelateerde media-educatie en leermethodes van scholen en projecten.
  • Je hebt affiniteit met het gebruik van sociale en digitale media.
  • Je bent in staat om op adequate wijze te communiceren met leerkrachten en professionals en hen te adviseren over leesbevordering en mediawijsheid.

Wat bieden wij?

Een leuke, veelzijdige functie in een gezellig team, waarbij je in je eigen regio het verschil kan maken. Afhankelijk van kennis en ervaring bieden we een salaris tussen minimaal € 2.385 en maximaal € 3.162- per maand op basis van 36 uur per week. De CAO Openbare Bibliotheken is van toepassing.
De aanstelling is in eerste instantie voor 16-20 uur per week voor de duur van een jaar met intentie tot verlenging.

Vragen of solliciteren?

Interesse? Reageer voor 13 januari 2022. De gesprekken zijn op maandag 17 januari. Je motivatie en CV mail je naar: Susan Quirijnen, s.quirijnen@bibliotheekdekempen.nl. Voor vragen kan je contact met haar opnemen via 0642451487.