Vacature leesmediaconsulent (VO) 20-28 u/w

Vacature leesmediaconsulent Voortgezet Onderwijs 20-28 u/w


Werk jij graag met jongeren? Heb je ervaring of affiniteit met het werken in het Voorgezet Onderwijs (VO)? Sta jij te springen om samen met de onderwijsprofessionals te werken aan het vergroten van het leesplezier bij de jongeren? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!

Wie zijn wij?


Bibliotheek De Kempen is werkzaam in 7 gemeenten. Met circa 40 medewerkers, ondersteund door bijna 200 vrijwilligers, zetten we ons in om van de Bibliotheek een inspirerende plaats te maken waar iedereen welkom is om zich persoonlijk te ontwikkelen.
 

Wat ga je doen?


De leesmediaconsulent VO is de vertegenwoordiger van de bibliotheek bij Voortgezet Onderwijs scholen in ons werkgebied. Je bent voor een vast aantal uren per week aan één of meerdere scholen verbonden. Je zet samen met de school duidelijke lijnen uit die invulling geven aan leesbevordering en digitale geletterdheid op de school. Je ondersteunt leerkrachten bij de samenstelling en uitvoering van activiteiten gericht op het bevorderen van leesplezier en omgaan met digitale media. Ook verzorg je inspirerende lessen en didactische presentaties aan groepen leerlingen, leerkrachten en/of ouders op school. De projecten, lessen en presentaties die hierbij horen, ontwikkel je samen met collega’s.

Wij zijn op zoek naar jou, als jij enthousiast wordt van:

 
 • Veel en diverse activiteiten tegelijk doen;
 • Flexibele werktijden en verschillende locaties;
 • Het nemen van initiatieven en samen resultaten behalen;
 • Het meenemen van leerkrachten, ouders én jongeren om het lezen en het gebruik van nieuwe media te bevorderen;
 • Creativiteit en initiatief tonen;
 • Het achterhalen en vertalen van wensen in concrete oplossingen, met een ‘getting things done’ mentaliteit.

En als je de volgende kennis en vaardigheden bezit:

 
 • Je hebt MBO4+ werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over didactische en pedagogische vaardigheden;
 • Je beschikt over de basiskennis van leesbevordering;
 • Je hebt affiniteit met het gebruik van sociale en digitale media;
 • Je bent in staat om op adequate wijze te communiceren met leerkrachten en professionals en hen te adviseren over leesbevordering en mediawijsheid;
 • Je bent goed in zelfstandig en gestructureerd werken, maar je weet ook hoe je elkaar als team versterkt om samen de gestelde doelen te behalen;
 • Werkervaring binnen het VO is een pré. 

Wat bieden wij?


Een leuke, veelzijdige functie in een gezellig team, waarbij je in je eigen regio het verschil kan maken. We zijn op zoek naar 2 parttime medewerkers voor 20 á 28 uur, maar een fulltime dienstverband van 36 uur is ook bespreekbaar. Afhankelijk van kennis en ervaring bieden we een salaris conform CAO Openbare Bibliotheken in schaal 7. De CAO Openbare Bibliotheken is van toepassing.
De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar met intentie tot verlenging.

Vragen of solliciteren?


Interesse? Reageer voor 22 oktober. De eerste gesprekken zijn op dinsdag 31 oktober. Een eventueel tweede gesprek is op maandagmiddag 6 november. Je motivatie en CV mail je naar: secretariaat@bibliotheekdekempen.nl Voor vragen kan je contact opnemen met Anne van Herpt, Programmamaker Educatie, via anne.vanherpt@bibliotheekdekempen.nl of bel naar 085 77 33 200.