Vacature Bibliotheekmedewerker (20 u/w)

Vacature Bibliotheekmedewerker 20 uur per week

Gemeenten Cranendonck & Valkenswaard

Houd je van boeken en mensen?
Wil jij een maatschappelijke bijdrage leveren in je werk?
Ga je graag voorop in nieuwe ontwikkelingen en maak je een succes van samenwerking?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over ons

Bibliotheek De Kempen is werkzaam in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Reusel-De Mierden, Oirschot en Valkenswaard. Je vindt ons niet alleen in de bibliotheek, maar ook op scholen en in gemeenschapshuizen. Met circa 40 medewerkers, ondersteund door ruim 100 vrijwilligers, zetten we ons in om van de bibliotheek een inspirerende plek te maken waar iedereen welkom is om zich persoonlijk te ontwikkelen. Momenteel zijn we op zoek naar een bibliotheekmedewerker voor de vestigingen in Cranendonck en Valkenswaard.

Wat ga je doen?

Als Bibliotheekmedewerker ben jij de spin in het web in de lokale samenleving. De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. Je werkt vanuit een jaarplan activiteiten uit en organiseert deze zelfstandig. Ook voer je deze activiteiten uit in de bibliotheek, bij partners en online. Hierbij zijn gastvrijheid en spreken voor een groep een belangrijk onderdeel. Het geven van cursussen rondom taal en digitale vaardigheden en ontwikkeling is een steeds belangrijkere functie van de bibliotheek. Ook hierin krijg jij ook een mooie rol. In je rol is ook aandacht voor de uitleen.
Je krijgt de mogelijkheid je te ontwikkelen tot expert in boeken en media en je begeleidt onze klanten en vrijwilligers bij gebruik van het bibliotheeksysteem. Binnen het kleine team van deze gemeenten draag je bij aan de ontwikkeling van de Bibliotheek van de toekomst.

Wie ben je?

Een enthousiaste, klantgerichte en resultaatgerichte medewerker met een afgeronde MBO4-opleiding. Je bent in staat om zelfstandig te werken en draagt bij aan een goede samenwerking en teamspirit. Uiteraard ben je communicatief en contactueel sterk en weet je de weg te vinden in de digitale wereld, via o.a. de computer, apps, e-books en sociale media. Ervaring met het geven van cursussen is een pre, ook ervaring met werken met kinderen is mooi meegenomen.

Je bent flexibel met betrekking tot je werktijden. Onze bibliotheken zijn geopend van
maandag t/m zaterdag en de openingstijden variëren van 's morgens 10.00 uur tot 's avonds 20.00 uur. Je wordt onderdeel van het team van bibliotheekmedewerkers die werken in de gemeenten Cranendonck & Valkenswaard. Invallen in een van deze vestigingen van Bibliotheek De Kempen behoort tot je werkzaamheden. In overleg stellen we een rooster op wat past bij jouw mogelijkheden.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie in een levendige organisatie die middenin de samenleving staat waarbij je de mogelijkheid krijgt om je het bibliotheekwerk eigen te maken. De functie is ingeschaald conform schaal 5 van de cao Openbare Bibliotheken. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie tot een langdurige overeenkomst.

Vragen en solliciteren

Solliciteren kan tot en met vrijdag 23 september 2022 via een email met motivatie en Curriculum Vitae naar: secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. Voor vragen kun je terecht bij programmamaker/teamleider Marloes Langers-Jansen via het emailadres: m.langers@bibliotheekdekempen.nl. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 28 september.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.