Bibliotheek De Kempen zoekt nieuw lid Raad van Toezicht

Bibliotheek De Kempen is actief in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Oirschot, Reusel-De Mierden en Valkenswaard.

Ze werkt voortdurend aan het leveren van bijdragen  aan de persoonlijke ontwikkeling van alle inwoners van haar werkgebied. De Bibliotheek bevindt zich permanent in een proces van verandering en vernieuwing, waarbij maatwerk, een goed evenwicht tussen fysiek en digitaal alsmede samenwerking met andere partijen centraal staan. De uitdagingen zijn inspirerend. Blader eens door ons jaarverslag. Bibliotheek De Kempen is op zoek naar een nieuw lid voor de Raad van Toezicht die uit vijf leden bestaat.

Profielschets

De Raad bestaat op dit moment uit vier leden en zoekt ter versterking een nieuw lid. We zoeken iemand met hart voor de bibliotheek en met gedrevenheid om samen vorm te geven aan onze uitdagende toekomst. Naast de toezichthoudende taak, dienen de leden en voorzitter van de raad te beschikken over het vermogen en de attitude om de directeur-bestuurder als klankbord terzijde te staan. Een omschrijving van de Raad van toezicht en de functie-eisen vindt u in de bijlage. We zoeken bij voorkeur iemand met een maatschappelijke- sociale achtergrond.

Arbeidsvoorwaarden

De Raad van Toezicht volgt het model van de Governance Code Cultuur. De leden hebben aanspraak op een vacatie- en onkostenvergoeding.

Heeft u belangstelling?

Nadere informatie wordt verstrekt door Anneke Schellens, directeur/bestuurder. Hiervoor kunt u contact opnemen met het secretariaat, telefonisch 085 -7733201 of per mail via secretariaat@bibliotheekdekempen.nl. Reacties, voorzien van motivatie en cv, ontvangen wij graag voor 1 juli 2019, op secretariaat@bibliotheekdekempen.nl, onder vermelding van ‘vacature RvT’.