Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen mét antwoorden. Bijvoorbeeld over het zelf lenen en terugbrengen van materialen, op momenten dat er geen medewerker in de Bibliotheek of bij het BIEBpunt aanwezig is.

Betalen: ik wil materialen lenen en moet een bedrag betalen. Waarom?

Er zijn twee mogelijkheden:

- Je leent TopTitels of dvd's. Die zijn alleen gratis binnen het Sterabonnement. Heb je een ander abonnement? Dan betaal je voor deze materialen leengeld.

- Je hebt een abonnement waaraan een maximum aantal te lenen materialen per jaar is gekoppeld. Leent je meer? Dan betaalt je leengeld per materiaal. Overstappen naar een ander abonnement kan interessant zijn. Neem daarvoor graag contact met ons op (en houd uw lidnummer bij de hand of vermeld het in de e-mail).

Betalen: hoe doe ik dat?

Pinnen

Via de betaalautomaat in de vestiging en met je bibliotheekpas kun je het openstaande bedrag betalen.

iDeal

Via je persoonlijke omgeving (mijn menu) kun je met iDeal openstaandr bedragen betalen. Kijk hier voor de uitleg.

Automatisch incasso

Je kunt je jaarlijkse contributie via automatische incasso automatisch laten afschrijven. Wanneer je hiervoor kiest, krijg je €2,50,- korting op je abonnement.

Tegoed op bibliotheekpas

Tegoed op je bibliotheekpas zetten kan op twee manieren. Doe dit met je pinpas bij de betaalautomaat in de bibliotheek of via ideal in je persoonlijke omgeving (mijn menu). Momenteel werken beide opties niet in verband met de overstap naar een nieuw systeem.

Bibliotheek: hoe kan ik lid worden?

Inschrijven kan direct online. Je pas wordt je binnen 5 dagen per post toegestuurd. Wil je direct lenen? 

Kom dan naar een vestiging, op de momenten dat er een medewerker van de bibliotheek aanwezig is. Dan verzorgen wij de inschrijving voor je.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten abonnementen. Voor kinderen tot en met 13 jaar is een bibliotheekpas gratis.

Bibliotheekpas: mijn pas werkt niet / is geblokkeerd.

Je bibliotheekpas wordt geblokkeerd als je de contributie of een rekening niet hebt betaald, of wanneer je een boete hebt voor te laat ingeleverd materiaal. Je kunt het openstaande bedrag inzien door in te loggen en naar Mijn Menu te gaan. Je kunt daar betalen via iDeal. Na ontvangst van de betaling wordt de blokkade opgeheven.

Zie ook hieronder de vraag "Hoe kan ik betalen?"

Bibliotheekpas: mijn pas is kwijt. Wat nu?

Meld verlies, diefstal of vermissing van je bibliotheekpas graag direct, per email aan info@bibliotheekdekempen.nl of telefonisch via 085 7733 200. Uw bibliotheekpas wordt dan geblokkeerd, zodat derden er geen misbruik van kunnen maken.

In de Bibliotheek kun je een nieuwe pas aanvragen tegen vergoeding van administratiekosten (€ 2,50).

Boeken: mijn gereserveerde boek staat niet in de kast. Wat nu?

Mijn gereserveerde boek staat niet in de kast, ondanks dat ik (via e-mail of app) een melding heb gekregen.
Is de melding al langer dan 7 dagen geleden? Dan is het boek terug in de collectie opgenomen.

Momenteel duurt het verwerken van reserveringen iets langer dan je van ons gewend bent door de overstap naar een ander systeem.
Onze excuses voor het ongemak.

Gaat er iets anders mis? E-mail graag even naar info@bibliotheekdekempen.nl.
Wij nemen contact met je op.

Verlengen lukt niet. Wat nu?

Waarschijnlijk is het boek gereserveerd door iemand anders, of je hebt het boek al twee keer verlengd. Drie keer verlengen van eenzelfde materiaal is niet mogelijk.

Toptitels kunnen maar één keer verlengd worden.

Ter informatie: bij het verlengen dvd’s en games betaal je opnieuw leengeld (met uitzondering van Sterabonnementen).

Inloggen (in Mijn Menu) lukt niet. Wat kan er zijn?

Op dit moment stapt Bibliotheek De Kempen over op een nieuw systeem. De eerste keer dat je mijn menu gebruikt, moet je opnieuw inloggen. Dit kan met je pasnummer en een wachtwoord gebaseerd op je geboortedatum (mmjj). Het wachtwoord van de geboortedatum 12 april 1988 is bijvoorbeeld 0488 (de maand en de laatste twee cijfers van het jaartal). Lukt dit niet? Probeer dan je geboortedag en -maand. Het wachtwoord van de geboortedatum 12 april 1988 is dan 1204 (de dag in 2 cijfers en de maand in 2 cijfers).

Mocht dit nog steeds niet lukken, kunnen we je wachtwoord opnieuw instellen. Neem hiervoor contact met ons op via email naar info@bibliotheekdekempen.nl of bel ons op 085 77 33 200.

Medewerker: wanneer is er iemand aanwezig?

In de bibliotheken van Bergeijk, Eersel en Hapert zijn op vaste momenten GEEN medewerkers in de bibliotheek aanwezig. Je vindt deze tijden op de pagina's met openingstijden.

In alle andere vestigingen tref je tijdens de openingsuren altijd een of meerdere bibliotheekmedewerkers aan, voor hulp, advies of het doen van een betaling.

Wijziging doorgeven / advies krijgen: hoe?

Adreswijziging en wijziging abonnement
Het doorgeven van een adreswijzigingen en abonnementswijzigingen kan alleen via email of telefonisch. Mail naar info@bibliotheekdekempen.nl of bel naar 085 7733 200.

Wijzigingen of advies over andere zaken
Wijzigingen doorgeven of advies krijgen kan in onze vestigingen.
Voor vestigingen waar we werken met zelfservice-uren geldt: kom graag even langs als er een medewerker aanwezig is. Dat zijn Bergeijk, Eersel en Hapert.

Lukt het niet dan langs te komen? 
Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via het centrale telefoonnummer van Bibliotheek De Kempen: 085 77 33 200.
Je kunt ons ook een e-mail sturen: info@bibliotheekdekempen.nl.

Wij vragen u wijzigingen in adresgegevens, tenaamstelling, telefoonnummer of e-mailadres tijdig door te geven.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan graag contact met ons op.