Het andere BREIN!

Dagelijks komen we in aanraking met andere breinen. Bijvoorbeeld dierlijke hersenen of zelfs het kunstmatige brein. Deze laatste, de artificiële intelligentie kunnen we niet meer wegdenken in onze huidige maatschappij. De ontwikkelingen gaan steeds verder en sneller. Je kunt er niet meer voor wegrennen, want waarschijnlijk gebruik je al veel meer van dit andere brein dan je zelf in de gaten hebt. Door je erin te verdiepen ga je het meer begrijpen, want uiteindelijk heeft die computer het van de mens geleerd.


Artificiële intelligentie is de wetenschap/technologie die zich richt op het verbeteren van computers zodat deze zelflerend worden. De computer leert zichzelf informatie.

De website Mediawijsheid.nl geeft je verschillende lees- en kijktips over kunstmatige intelligentie. Wist je bijvoorbeeld dat Siri van Apple ook KI is?

Meer weten over AI? 
Met de gratis Nationale AI cursus leer je er alles over.
De cursus duurt 4 tot 6 uur.

Informatieve boeken over kunstmatige intelligentie

Bekijk alle titels

Zijn dieren intelligent? Hebben dieren gevoelens? Als je nieuwsgierig bent naar hoe de hersenen van dieren werken, dan is deze sectie iets voor jou! Ontdek de verrassende geheimen van de hersenen van je huisdier en die van wilde dieren.

National Geographic onderzocht hoe het hondenbrein reageert op lieve en prijzende woorden.

Gekke, kleine of juist hele grote hersenen van dieren.

Antrozoölogie is de studie naar relatie tussen mens en dier. Je vindt op de website van de Open Universiteit diverse artikelen en publicaties over dit onderwerp

BBC Earth publiceerde een documentaire over MRI studies voor dieren.
Hoe doe je dat nu, want je moet ontzettend stilliggen in een MRI apparaat?

Een héél bijzonder dierenbrein? Die van de octopus.

Leesvoer over het dierenbrein