Week van de Dementie

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor Alzheimer en tientallen andere aandoeningen die schuil gaan achter dementie. Rondom deze dag worden veel activiteiten georganiseerd waarbij dementie centraal staat. Ook Bibliotheek de Kempen organiseert uiteenlopende gratis activiteiten.

Interactief voorlezen in de Rietstek

We gaan interactief voorlezen met jong en oud. Iedereen is welkom Heb je nog geen plannen? Schuif gezellig aan samen met jouw kind(eren).

Muzikale voorstelling: Zing mee met Anja M.G. en Doré

Samen met Anja M.G., de onderstebovenachterstevoren nicht van Annie M.G. Schmidt vieren we het leven en de muziek van dit icoon. Kom je ook?

Optreden LOCOS orkest

Een spetterend optreden van orkest Locos, speciaal voor mensen met (beginnende) dementie en hun naasten.

Bewegen en Muziek

Een muziekmiddag voor mensen met (beginnende) dementie en hun omgeving. Deze middag wordt verzorgd door Jolanda van den Berghe.

Huub Buijssen

Dementievriendelijk netwerk van gemeente Eersel verwelkomt de spreker Huub Buijssen in de Muzenval. Er zijn diverse informatiestandjes vooraf en achteraf de lezing te bezoeken.

Seniorenmarkt Valkenswaard

Een informatieve markt met ruim 60 informatiekramen over een groot aantal onderwerpen die voor senioren interessant zijn, zoals gezondheid, financiële zaken en ontspanning.