Week Lezen en Schrijven

Wist je dat 2.5 miljoen Nederlanders moeite hebben met lezen en schrijven?

Dat is ruim 1 op 9 volwassenen. Als Bibliotheek zetten we ons samen met partners in om te zorgen dat hier verandering in komt.

Help jij ook mee?

Escapebox

Hoe de wereld er ziet als je laaggeletterd bent? Dat ervaar je zelf in deze mini escape room. Je loopt vast in taal. En als je om hulp vraagt, is de reactie die je krijgt frustrerend... Benieuwd? Kom langs en zoek de uitweg...

In Bibliotheek Budel, Reusel en Valkenswaard.

Help mee

Grote kans dat ook iemand in jouw omgeving moeite heeft met taal. Ken je iemand die ondersteuning kan gebruiken? Kom dan langs en haal een tasje op. Hierin zitten leuke items om iemand op positieve manier te benaderen over dit onderwerp.  Benieuwd hoe je dat aanpakt? Kijk op www.digitaalhuisdekempen.nl.

In Bibliotheek Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel en Oirschot van maandag 6 tot zaterdag 11 september. Informeer ernaar bij de balie.

Opening DigiTaalhuis Eersel

Alleen met voldoende taal- en digitale vaardigheden kunnen mensen meedoen en mee blijven doen in de samenleving. Met vijf kernpartners timmeren wij aan de weg naar een (digi)taalvaardig Eersel. Benieuwd? Sluit aan bij de digitale officiƫle opening van DigiTaalhuis Eersel.