Vakantielezen

Ga je mee op avontuur?

Kinderen uit groep 3 t/m 7 kunnen dit jaar met de bieb op reis. Met VakantieLezen lezen ze zichzelf de wereld rond! De kinderen gaan op een spannende ontdekkingsreis en maken daarbij kans op mooie prijzen. Met VakantieLezen stimuleren we, samen met de basisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Daarmee blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. Reis je met ons mee?

Voor ouders

Om het leesniveau op peil te houden is het belangrijk dat kinderen in de zomervakantie ook regelmatig een boek pakken. De Bibliotheek maakt dit graag zo leuk én gemakkelijk mogelijk. Met de  lees-, zoek- en doe-opdrachten worden zij op een leuke manier gestimuleerd om te werken aan hun leesvaardigheid en digitale vaardigheden tijdens de zomervakantie.

Bij verschillende opdrachten wordt aan de kinderen gevraagd om hun resultaten te delen via een Facebook groep over Vakantielezen. Er wordt nadrukkelijk verteld dat ze hiervoor toestemming van hun ouders moeten hebben.

Hoe werkt het?

1. Haal de landkaart in huis

Zorg dat je een landkaart hebt. Je kunt deze ophalen in alle Bibliotheekvestigingen. Je kunt hem ook als PDF downloaden en zelf thuis printen.

Download de landkaart voor groep 3-4

Download de landkaart voor groep 5-7

2. Doe de opdrachten en ga op reis

Met VakantieLezen doe je allerlei leuke opdrachten. Voor elk land waarvan je de opdrachten af hebt, kun je een sticker ophalen in de Bibliotheek.

Ga naar de opdrachten voor groep 3-4 (meld je eerst aan)

Ga naar de opdrachten voor groep 5-6-7

3. Stuur je landkaart in en maak kans op mooie prijzen!

Heb je alle opdrachten gemaakt en is je landkaart compleet? Stuur dan je landkaart in en maak kans op mooie prijzen! Hoe dat werkt lees je bij de uitleg/opdrachten.

Groep 3 en 4

Ga mee op reis door Lachland, Sportmanië, de Sprookjeseilanden, Avonturenland, Dierenrijk en de Griezelkust.

Groep 5, 6 en 7

Ga mee op reis door Italië, Frankrijk, Schotland, Noorwegen en Griekenland.