Beste bezoeker,

We gaan over naar een ander bibliotheeksysteem. De komende weken zullen er steeds meer diensten worden geïntroduceerd. Hou onze website in de gaten voor de updates.

Op dit moment is het weer mogelijk om in de vestigingen materialen te lenen en in te leveren. Mijn menu op de website is beschikbaar. Hier kun je reserveren, zoeken in de catalogus en geleende materialen verlengen. De eerste keer zal je bij het gebruik van mijn menu met een tijdelijk wachtwoord moeten inloggen.

Lees meer.

Nederland Leest

In november 2019 staat de Bibliotheek in het teken van Duurzaamheid. We organiseren leuke activiteiten rond dit thema en hebben leuke leestips verzameld voor je. 

Activiteiten in de Bibliotheek

Consuminderen: Geluk is niet te koop

We kopen, eten en verbruiken meer dan we nodig hebben. Maar worden we daar wel gelukkig van? De Valkenswaardse spreekster, Karin van Bracht, ontdekte van niet. Tijdens deze feel good lezing deelt Karin haar ervaringen over wat zij zelf een ontdekkingsreis noemt. Toegang gratis, wel even reserveren.

Donderdag 7 november, 19:30 tot 21:30 uur, in De Buitengaander Westerhoven
 

Energietafels

Bibliotheek Bladel en KempenEnergie organiseren een interactieve avond passend bij het thema. KempenEnergie zal deze avond uitleg geven over de noodzaak en mogelijkheden om energie te besparen en duurzaam op te wekken. Na het algemene deel zijn er energietafels waarbij thema als isolatie, ventilatie, warmtepomp en zonnepanelen verder uitgediept worden aan de hand van vragen. Toegang gratis, wel even reserveren. 

Donderdag 7 november, 19:30 tot 21:30, in Bibliotheek Bladel
 

Lezing (H)eerlijk plantaardig!

We horen het steeds vaker: meer plantaardig eten is goed voor je gezondheid, het dierenwelzijn én het milieu. Vegetarisch of zelfs veganistisch eten is populairder dan ooit. Maar hoe pak je dat aan én hoe houd je dat vol? Marijke van Stralen geeft je deze avond handige en makkelijk uitvoerbare tips om de eerste stappen te zetten. Je krijgt het boekje Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. Niet-bibliotheekleden € 3,50. Bibliotheekleden € 2,50. 

Dinsdag 19 november, 19:30 tot 21:00 in Bibliotheek Bergeijk
 

Boekentips van onze redactie

E-books

Boeken voor de jeugd