Nationale Voorleesdagen

De Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zet de Bibliotheek voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters in de schijnwerpers. In alle vestigingen worden tijdens de Voorleesdagen culturele- en voorleesactiviteiten voor de allerkleinsten georganiseerd. Centraal in alle activiteiten staat het prentenboek De Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček, die is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. Een mopperboek om vrolijk van te worden!

Dit jaar verwondert Poppentheater Dubbele Jan met een humorvolle en muzikale voorstelling in Bladel en Westerhoven. In Eersel genieten de allerjongsten van verschillende interactieve activiteiten met taal, dans, muziek en knutselen. In Valkenswaard hebben we een bijzondere muzikale vertelling met prachtige harpmuziek.

En natuurlijk lezen we in alle vestigingen voor. Soms in pyjama met favoriete knuffel en soms leest zomaar de burgemeester of wethouder voor. Kom je ook?

Een cadeautje bij een gratis jeugdlidmaatschap

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen peuters en kleuters die zich inschrijven voor het gratis jeugdlidmaatschap, een leuk welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt). Inschrijven kan bij elke vestiging.

De Prentenboek TopTien

Als je je kleintje gaat voorlezen, welk prentenboek kies je dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

De Prentenboek TopTien

• Spelen tot het donker wordt - Hans Hagen, Marit Törnqvist, Monique Hagen
  • Moppereend - Joyce Dunbar en Petr Horáček, vertaald door Jesse Goossens
  • De hapgrage krokodil - Jonnie Wild en Brita Granström en vertaald door Ineke Ris