Nationale Voorleesdagen

De Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zet de Bibliotheek voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters in de schijnwerpers. In alle vestigingen worden tijdens de Voorleesdagen culturele- en voorleesactiviteiten voor de allerkleinsten georganiseerd. Centraal staat het prentenboek: Een huis voor Harry, van Leo Timmers. Door bibliotheken verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.

Voorleesprikkels: Van boekmonstertje tot lettervreter

Wil jij meer leren over het waarom van lezen? En inspiratie opdoen over interactief voorlezen aan (jonge) kinderen? Kom naar één van de inspiratiebijeenkomsten in onze verschillende vestigingen en leer hoe jij van boekmonstertjes grote lettervreters maakt.

Voorstelling Poppentheater Dubbele Jan – Een huis voor Harry

Deze voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek "Een huis voor
Harry" van Leo Timmers (Querido), verkozen tot het voorleesboek van de Nationale Voorlees Dagen 2019.

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Voorstelling Katton 2+

Katton is een knutselvoorstelling over je eigen plekje zoeken en nieuwe vrienden maken. Geïnspireerd op het prentenboek “Een huis voor Harry” van Leo Timmers. In dit verhaal ontmoeten we bijzondere maar vreemde vogels en ontdekken ongewone maar wonderlijke woningen, maar verlangen ook terug naar ons eigen huis.

Peuter- en kleuterquiz

Kom je tijdens de Nationale Voorleesdagen samen met jouw kindje naar Bibliotheek Reusel of Bibliotheek Valkenswaard? Doe dan mee aan deze quiz over de prentenboeken top 10 en wie weet wint jouw kindje een leuke prijs!

Interactief Voorlezen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kan je genieten van de allerleukste, grappigste, mooiste en spannendste voorleesverhalen. We lezen voor in al onze vestigingen. Schuif gezellig aan, iedereen is van harte welkom!

Cadeautje bij een gratis jeugdlidmaatschap

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen peuters en kleuters een leuk welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt) bij het aangaan van een gratis lidmaatschap. Inschrijven kan bij elke vestiging of online.

De Prentenboek TopTien

Als ik een dinosaurus had – Gabby Dawnay & Alex Barrow (vertaald door Bette Westra) (Querido Kinderboek)
De kale boom – Tamara Bos en Barbara de Wolf (De Vier Windstreken)
Dino’s bestaan niet – Mark Janssen (lemniscaat)