Media Ukkie Dagen

Van vrijdag 27 maart tot en met vrijdag 3 april zijn de Media Ukkie Dagen. Normaal gesproken organiseren we in de vestigingen allerlei activiteiten.

Je kunt de campagne nu gewoon online vanuit huis volgen. Het zijn ongewone tijden en in veel jonge gezinnen zal er flink gebruik gemaakt worden van media. Wij geven je tips en adviezen die je helpen bij al je vragen over opvoeden met media.

Voor veel kinderen is de extra schermtijd thuis een feest, maar als ouder wil je straks ook weer soepel terug naar de ‘gewone’ situatie. Hoe kun je in alledaagse én buitengewone tijden omgaan met media binnen de opvoeding? Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor een baby of peuter? Hoe wissel je het leren en spelen af, met en zonder tablet? Waar beleef je samen met je ukkie plezier aan? In deze tijd kun je samen bewust met media aan de slag gaan.

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden zeven herkenbare vragen over opvoeden met media beantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind leuk én veilig aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’.

Wegwijzer lezen kijken luisteren spelen en doen

Hoe is het jou vergaan de afgelopen dagen? Veel mensen hebben even goed moeten zoeken naar een nieuw ritme met alle kinderen thuis, maar we raken voorzichtig 'gewend'.

Op social media worden we momenteel overspoeld met tips voor activiteiten met kinderen. Super, maar zo zie je door de bomen het bos bijna niet meer.

Daarom heeft MediaSmarties, vanuit de Media Ukkie Dagen, wat informatie op een rij gezet die we graag met je willen delen.

Actief de week door met en zonder media

Als je als gezin meer samen thuis bent, kan het erin sluipen dat je toch vooral veel achter of voor het scherm zit dan je misschien zou willen.

Op zoek naar balans qua mediagebruik? Gebruik de kaart: Actief de week door met (en zonder) media!

De kaart kun je gebruiken als basis. Maak hem samen met je kind(-eren) op maat. Wat zouden zij graag (samen) willen lezen? Of kijken? Daag ze uit en geef ze ruimte om te lezen, kijken, luisteren, spelen én doen! Alleen en samen. Met en zonder scherm.

Wij hebben vast wat (algemene!) mogelijkheden op een rij gezet. Het is aan jullie om (samen met je kind) te kijken wat ze precies lezen, kijken of doen en wanneer.